Σελίδες

8 Μαΐ 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα 69 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σε ανακοίνωση για τα 69 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τιμάμε τα 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό.
Τιμάμε όσους αγωνιστήκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
Εμπνεόμαστε απ’ την πρωτοπόρα δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Εμπνεόμαστε και είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Δεύτερη δύναμη σε ΑΕΙ - ΤΕΙ η Πανσπουδαστική ΚΣ, με μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά - Ανακοίνωση της ΚΝΕ

Μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σημείωσε η Πανσπουδαστική ΚΣ στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Η ΠΚΣ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατέγραψε πρωτιές σε 36  Συλλόγους AEI-TEI
Η σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε ψήφους και ποσοστά στέλνει μήνυμα ελπίδας, μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας ώστε οι νέοι να παλέψουν για το μέλλον των σπουδών τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Δείχνει ότι υπάρχουν καλύτεροι όροι για να στείλει η νεολαία πιο αποφασιστικό μήνυμα ότι τα όνειρα και η ζωή της δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. (Δείτε στο τέλος συγκεντρωτικά αποτελέσματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και αποτελέσματα ορισμένων Συλλόγων). Εμφανής ήταν η αποδυνάμωση της ΠΑΣΠ για άλλη μια χρονιά τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα Πανεπιστήμια, ενώ οι άλλες δυνάμεις διατηρούν δυνάμεις με ελαφρές μάλλον αυξομοιώσεις.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Παρέμβαση της Α. Μπαλού στο «Action24» (VIDEO)



Δείτε την παρέμβαση της Αλεξάνδρας Μπαλού, υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, στην εκπομπή του Γ. Κουβαρά, στο κανάλι «Action24».

“Ελιά, ελιά και Μπένι βασιλιά!”



   Ο μεν Λουδοβίκος ο 14ος το έλεγε έτσι: «Το κράτος είμαι εγώ». 
   Ο δε Λουδοβίκος ο 15ος πεισμένος από την μαντάμ ντε Πομπαντούρ ότι δεν χρειάζεται να στεναχωριέται και τόσο για την ήττα των γαλλικών στρατευμάτων από τον πρωσικό στρατό (σσ: και εδώ οι Γερμανοί!), το διατύπωνε ως εξής: «Μετά από μένα ο κατακλυσμός». 
   Όσο για τον κ. Βενιζέλο περιορίζεται στην εξόχως δημοκρατική άποψη: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ το χάος»…
   Όπως γίνεται σαφές τρία είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν σε αυτή τη ζωή: Το ένα είναι ο δάκος. Το άλλο είναι η μουχρίτσα. Και το τρίτο να μην σε κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ…

Αισχρός αντικομμουνισμός

Η ιστοσελίδα «Εργατικός Αγώνας», ως ένα από τα κέντρα που πολεμούν το ΚΚΕ, ξεπερνάει πια τα συνηθισμένα όρια συκοφαντίας, διαστρέβλωσης και χυδαιότητας. 
Εξελίσσεται σε κέντρο κατασκευής προβοκατόρικων και ασφαλίτικων δημοσιευμάτων.

Γράφουν, ανάμεσα σε άλλα: «Πολλά λέγονται για την ηγεσία του ΚΚΕ. Ίσως το βαρύτερο απ’ όσα ακούγονται είναι ότι η αστική τάξη έχει βάλει στο χέρι το ιστορικό κόμμα της εργατικής τάξης».

Τι σημαίνει αυτή η χαφιέδικη βολή; 
Σηματοδοτεί την προετοιμασία νέου σκηνικού για το ανέβασμα νέου έργου σε βάρος του ΚΚΕ αμέσως μετά τις εκλογές.

Βιογραφικά ΣΥΡΙΖΑίων

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ υποψήφιος...
«Ο ... γεννήθηκε το ... τα πρώτα βήματά του στην Αριστερά τα έκανε μέσα από τις γραμμές της ενιαίας ΚΝΕ και του ΚΚΕ»!!!

Το στοιχείο αυτό μονότονα επαναλαμβάνεται σε βιογραφικά υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 
Σε όλες τις περιπτώσεις η πολιτική σχέση τους με το ΚΚΕ έχει λήξει ήδη από το 1991, εδώ και 23 χρόνια. 
Δηλαδή περσινά ξινά σταφύλια. 

Εδώ προβάλλουν μέχρι ότι και ο Τσίπρας ήταν στην ΚΝΕ επειδή «πέρασε ένα φεγγάρι» την περίοδο 1989 - 1991, όταν ήταν 16 χρόνων.