Σελίδες

28 Απρ 2014

Έχουν αποθρασυνθεί! Σταματήστε τους ! (Του Ηλία Βουλβούλη*)

Υπάρχουν κάποια γεγονότα ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας. Ιδιαίτερα τέτοιες μέρες κάθε χρόνο η μνήμη δε χρειάζεται αναμόχλευση. Από μόνη της τα βγάζει στην επιφάνεια και ζητά επιτακτικά να πάνε παραέξω.

ΠΡΩΤΟΗ στρατιωτική δικτατορία της 21ης  Απριλίου 1967 έγινε με την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ήταν επιλογή της αστικής τάξης να χρησιμοποιήσει τους συνταγματάρχες αφού δε μπορούσε με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια. Όπως και σήμερα που αξιοποιεί τους φασίστες, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.


ΔΕΥΤΕΡΟ Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού το 1974 οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και συνεχίζεται εδώ και σαράντα χρόνια με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου.

Συνέντευξη του Τ. Τασιούλα, υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων, στο kke.gr (AUDIO)



Ακούστε συνέντευξη του Τάκη Τασιούλα, υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απο την ιστοσελίδα του ΚΚΕ. 

Το ψηφοδέλτιο τηs Λαικήs Συσπείρωσηs στον Δήμο Ιωαννιτών

ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑNΑΣΤΑΣΙΟΥ Υποψήφιος Δήμαρχος

Εκλογική Περιφέρεια Ανατολής 
1) ΖΙΩΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2) ΖΩΤΟΥ ΤΑΤΙΑΝΗ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 
3) ΚΑΛΠΑΚΟΓΛΟΥ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 
4) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΘΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5) ΤΟΥΡΜΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 


Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννιτών
1) BAKAΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 
2) ΒΑΜΒΕΤΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
3) ΒΑΝΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Νόμος και… Τάξεις

  Πρώτο: Στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΜΠΔΣ), που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση τέλη του 2012, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις κυβερνητικές «παρεμβάσεις» στα δημοσιονομικά. Μια από τις «παρεμβάσεις» είναι κι αυτή που καταγράφεται στη σελίδα 34 του «ΜΠΔΣ», η οποία αναφέρεται στην αύξηση της φορολόγησης των πλοίων. Τι προβλεπόταν: Μέσα στο 2013 θα εισπράττονταν από τους εφοπλιστές φόροι που θα ανέρχονταν στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιο... ιλιγγιώδες ποσό.
   Μάλιστα, αυτά τα ψίχουλα των 80 εκατ. ευρώ που «θα» έπαιρνε από τους εφοπλιστές, η κυβέρνηση είχε τότε το θράσος να τα εμφανίζει σαν απόδειξη της «κοινωνικής δικαιοσύνης» με την οποία κατανέμονται «σε όλους» τα βάρη των θυσιών για τη «σωτηρία της πατρίδας»…
    Όμως: Αδιάψευστος μάρτυς αυτής της «δικαιοσύνης» είναι τα όσα περιγράφονταν στην προηγούμενη σελίδα του ίδιου Μεσοπρόθεσμου.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον «Σκάι» (VIDEO)



Δείτε τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης του «Σκάι».

902.gr

Χρυσή Αυγή: Πρωτομάστορες στη διαστρέβλωση

Στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής (22/04/14) ο Ηλίας Κασιδιάρης απέδειξε το ταλέντο του στο ψέμα και στη διαστρέβλωση. 
Ανέφερε λοιπόν:
«Να μην παραλείψω να αναφερθώ και στον «Επαμεινώνδα Στάθη» τον πρώην διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και πρώην πρόεδρος της ΕΚΟΦ (Εθνικής Κοινωνικής Οργάνωσης Φοιτητών). Αυτό λέει πολλά σε όσους έζησαν εκείνες τις δεκαετίες του ΄60 με την κόκκινη τρομοκρατία στα πανεπιστήμια».
Πραγματικό θράσος να μιλάς για «κόκκινη τρομοκρατία» τη δεκαετία του ’60, είτε αναφέρεται κανείς στην κοινωνία είτε στα πανεπιστήμια. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, που εκατοντάδες κομμουνιστές συνέχισαν να είναι έγκλειστοι στις φυλακές, όταν δολοφονήθηκε ο νεολαίος της ΕΔΑ Στέφανος Βελδεμίρης(1961), ο Γρηγόρης Λαμπράκης(1963) και ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Σωτήρης Πέτρουλας(1965) από τις δυνάμεις του αστικού κράτους και παρακράτους,

Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή

• Μπορούν οι θυσίες για τους εργαζόμενους να σταματήσουν μέσα στην ΕΕ, όπως ισχυρίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου;

• • Ακόμα και αν υπάρξει οποιαδήποτε ανάκαμψη με τα «ματωμένα πλεονάσματα», αυτή θα στηριχτεί στις θυσίες δίχως τέλος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. 
Κανείς εργάτης δεν πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση, με οποιαδήποτε κυβέρνηση υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση, να ξαναγυρίσουμε σε όσα γνωρίζαμε πριν από την κρίση ή ότι τουλάχιστον «να σταματήσει ο κατήφορος και βλέπουμε». 
Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να σφίξουν το ζωνάρι ακόμα περισσότερο «για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες» στις οποίες υποβλήθηκαν. 
Το έδαφος της ανάκαμψης στρώνεται πάνω στο πτώμα των εργατικών δικαιωμάτων, ως κίνητρο για τους επενδυτές. 
Ποιος, αλήθεια, επενδυτής θα επενδύσει τα κεφάλαιά του αν έχει να κάνει με αυξήσεις μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων; 
Η ανάπτυξη θα είναι για το κεφάλαιο και όχι γι' αυτούς. Ανάπτυξη και για τους δύο δεν υπήρξε και δεν μπορεί να υπάρξει.

Σύντροφοι,συντρόφισσες, προσοχή! Προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ στο facebook

Εμφανίστηκε στο facebook   το παρακάτω προφίλ του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 
Φαίνεται να στήθηκε αρχές Απρίλη.
Είναι προφανώς προβοκατόρικο. 
Πολύ γνωστοί είναι και αυτοί που το έκαναν, αφού η δεύτερη κατά σειρά ανάρτηση που φαίνεται να έχει γίνει από τον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι αυτή που βλέπετε στην εικόνα.
Επιβάλλεται άμεση κινητοποίηση όλων των μπλογκ που είναι δίπλα στο ΚΚΕ .  
Οι προβοκάτορες πρέπει να απομονωθούν  άμεσα.