Σελίδες

24 Απρ 2014

Η χρεοκοπία του ρεφορμισμού

«Το ΚΚΕ επενδύει στην ηττοπάθεια «και τη διάσπαση των αγωνιζόμενων δυνάμεων. Δηλώνει διαρκώς ότι καμιά αλλαγή δεν είναι εφικτή σήμερα, παραπέμποντας όλους τους αναγκαίους πολιτικούς στόχους του κινήματος (διαγραφή του χρέους, έξοδος από την ΕΕ κλπ.) στο ακαθόριστο μέλλον της "λαϊκής εξουσίας"». Αυτά γράφει η εφημερίδα «ΠΡΙΝ», 19-20/4/2014 σε ρεπορτάζ που παρουσιάζει τη Διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΚΚΕ δεν είναι καινούργια. Είναι η συνεπής τοποθέτηση μιας «αντικαπιταλιστικής» στα λόγια και ρεφορμιστικής στην πράξη πολιτικής δύναμης, η οποία πασχίζει να πείσει ότι μπορούν να επιβληθούν αντικαπιταλιστικοί πολιτικοί στόχοι σε καθεστώς καπιταλισμού, αδυνατώντας να απαντήσει στην εύλογη κριτική ότι δεν απαντά «ποια εξουσία, ποια κυβέρνηση θα τους εφαρμόσει». Γιατί είναι αυταπάτη να καλείς το λαό σε πάλη για πολιτικές αλλαγές σε όφελός του, εντός του καπιταλισμού. Είναι σαν να του λες ότι μπορεί το κεφάλαιο να έχει την οικονομία στα χέρια του, την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, να έχει και την εξουσία, αλλά η εργατική τάξη να επιβάλλει πολιτικούς στόχους, τέτοιους μάλιστα, που της ανοίγουν το δρόμο για τη δική της εξουσία! Αυτή η γραμμή είναι συγκαλυμμένη ρεφορμιστική.

Συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στο «STAR» (VIDEO)



Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Έχουμε πλεόνασμα!

   Η ανακοίνωση της «Γιούροστατ» τα λέει όλα! Το περίφημο «πλεόνασμα» δεν είναι παρά ιλιγγιώδες… έλλειμμα και μάλιστα ύψους 23,1 δισ. ευρώ! Αλλά, η «Αγία Οικογένεια» της ειλικρίνειας και της φιλαλήθειας, αυτή η αδέκαστη ΕΕ, ομού μετά των στατιστικών υπηρεσιών της, δεν έχει κανένα λόγο να μην συμμετέχει σε αυτό το όργιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου, λέει η «Γιούροστατ», αν αφαιρέσουμε το 4% του προϋπολογισμού που πήγε σε τόκους, αν αφαιρέσουμε το 10% του προϋπολογισμού που πήγε στους τραπεζίτες, αν αφαιρέσουμε τούτο κι αν αφαιρέσουμε το άλλο, τότε «ναι, παραδεχόμαστε», λέει η «Γιούροστατ», ότι έχετε… πλεόνασμα.
   Στη βάση, λοιπόν, αυτής της «παραδοχής» είναι που – με την άδεια της ΕΕ – έχει στηθεί το κυβερνητικό πανηγύρι της κοροϊδίας και της απάτης περί «πρωτογενούς πλεονάσματος». Της παραδοχής, δηλαδή, ότι έχουν βουτήξει από τον ελληνικό λαό δεκάδες δισεκατομμύρια, που πάνε σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους, αλλά τα δισεκατομμύρια αυτά δεν τα υπολογίζουν! Γιατί;  Μα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να βγάλει πλεόνασμα…

Πού απευθύνονται;

«Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας - Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε». 
Αυτά γράφει η «Αυγή» 23/4/2014. 

Αλήθεια, σε ποιον απευθύνει το ερώτημα για το ποιος υπέβαλε, και μάλιστα λάθρα, ως υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με νοοτροπία ΕΥΠ, την Σαμπιχά Σουλεϊμάν, την οποία μάλιστα τώρα χρεώνει στην ελληνική ακροδεξιά; 

Τώρα το έμαθε; 

ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικισμός - κοσμοπολιτισμός σημειώσατε Χ

Τα γεγονότα είναι γνωστά, υποψήφια Ρομά από τη μουσουλμανική μειονότητα, γνωστή για τις σχέσεις της με ελληνικούς αντιδραστικούς κύκλους και βραβευμένη από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εντάσσεται ως υποψήφια στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ και στην πορεία αποσύρεται (μετά από αντιδράσεις, όπως γράφεται, των μειονοτικών βουλευτών και του τουρκικού προξενείου), και μάλιστα με κοσμοπολίτικη επιχειρηματολογία που δίνει πάτημα στον εθνικισμό της άλλης πλευράς. Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος της λεγόμενης Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης που στηρίζει το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και - όπως αποδεικνύεται - έχει σχέσεις με εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία, υπό το βάρος των αντιδράσεων παραιτείται. Θυμίζουμε ότι ο «Ριζοσπάστης» είχε δημοσιεύσει εδώ και μια βδομάδα (Πέμπτη 17/4/2014) Ανακοίνωση της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, στην οποία η ΚΟ κατήγγελλε αυτά τα περιστατικά.
                                                                                              ***
Αντίφαση; Όχι τόσο. Ένα αστικό κόμμα είναι φυσικό να ενσωματώνει στους κόλπους του τόσο τον εθνικισμό όσο και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.