Σελίδες

14 Απρ 2014

Η Ικαρία και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Για όλη την Ελλάδα, η Ικαριά έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την Αριστερά για τους αγώνες, για όλη αυτήν την πορεία, έχει έναν ιδιαίτερο κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό συμβολισμό. Φαντάζεστε τώρα σ’ αυτόν τον τόπο, τον ιερό για μας, για όλους τους αριστερούς ανά την Ελλάδα, σ’ αυτόν τον ιερό τόπο οι δυνάμεις της Αριστεράς, οι οργανωμένες ή οι ανένταχτες της Αριστεράς να κάνουν μια άλλου είδους επιλογή, μια επιλογή και να συμπορεύονται με στελέχη της ΝΔ, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν ποτέ δυνατόν αυτό;».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Πάνο Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ειπώθηκαν 27 Φλεβάρη 2014. Δηλαδή μόλις 3,5 χρόνια μετά που αυτό που δεν μπορεί να …«φανταστεί», έγινε πράξη από το κόμμα (ΣΥΝ) που αποτελεί τον κορμό του κόμματος που εκπροσωπεί!!! Καθώς, το Νοέμβρη του 2010, στο Δήμο Ικαρίας είχαν συμπράξει σε κοινό συνδυασμό ΣΥΝ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ. 
Τώρα, μιλάνε για «ιερό» τόπο. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.
Ας καταγράψουμε όμως όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ικαρία καθώς είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πρόγραμμα ενσωμάτωσης με "αντικαπιταλιστικό" μανδύα

Το περιβόητο «αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα» που διατυπώνει η εκλογική διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δημοσιεύθηκε την περασμένη βδομάδα, ως «άμεσο πολιτικό στόχο» περιλαμβάνει ...δεκατέσσερις «βασικούς στόχους» (σε μια χαρακτηριστική συρραφή τύπου ...«όλοι οι καλοί χωράνε»), μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η «αντικαπιταλιστική ρήξη / αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την ΕΕ». Παρ' όλα αυτά, μέσα σε όλο αυτό το κατεβατό τους δεν απαντάνε το βασικό: Ποια εξουσία, ποια κυβέρνηση θα κάνει πράξη αυτό το πρόγραμμα, αυτήν την «αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ»;
Μια προσεκτική ανάγνωση του κειμένου τους επιβεβαιώνει ότι δεν μιλάμε για ...παράλειψη από αφηρημάδα: Είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτές οι «ρήξεις» δεν θα γίνουν από την εργατική - λαϊκή εξουσία, αλλά με κάποιο απροσδιόριστο μαγικό τρόπο.

Συζήτηση με τον Γιώργο Μαργαρίτη, υποψήφιο ευρωβουλευτή συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ (AUDIO)




Τα κόμματα που αλυσόδεσαν τη χώρα και το λαό σε αυτό το μονόδρομο της ΕΕ πρέπει να τιμωρηθούν, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαργαρίτης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA FM», επισήμανε ότι οι καλύτερες μέρες που υπόσχονται από την ανάκαμψη, αφορούν τους επενδυτές και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αντικομμουνισμός, εκχυδαϊσμός και συγκάλυψη της πραγματικότητας

Με τον αρχηγό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
τόλμησαν να συγκρίνουν τον Ν. Ζαχαριάδη
οι αστοί διαστρεβλωτές της Ιστορίας!
Συνεχίζονται οι εκπομπές του Ρ/Φ ΣΚΑΪ για τα χρόνια 1940 - 1967
Στην εκπομπή της Κυριακής 6 Απρίλη, η συζήτηση ξετυλίχθηκε σ' ένα πεδίο παρουσίασης πραγματικών γεγονότων και σωστών επισημάνσεων (π.χ. «η Σοβιετική Ενωση δεν είχε επεκτατική πολιτική», «στην Ελλάδα ασκούνταν λευκή τρομοκρατία σε βάρος του ΚΚΕ», «τα περισσότερα κονδύλια από την αμερικανική βοήθεια ξοδεύτηκαν για να συντριβεί το ΚΚΕ» κ.ά.), «διανθισμένων» όμως με μια σειρά αντικομμουνιστικές και πλασματικές αναφορές, έτσι ώστε να παραχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Το στίγμα, ως προς το τελευταίο, έδωσε επιγραμματικά ο Θ. Βερέμης, που είπε για τον ένοπλο ταξικό αγώνα 1946 - 1949: «Ανοιξε μια βαθύτατη, μια τεράστια πληγή που μας κυνηγάει ακόμα»! Δεν εξήγησε ποια είναι αυτή. Πάντως, σε συνδυασμό με όσα είπε ο ίδιος για την αποχή του ΕΑΜ από τις εκλογές του 1946, καθώς και μια σειρά ζητήματα που έθεσαν συνομιλητές του, κάνουν σαφές το νόημα του λόγου τους που είναι επί χρόνια σταθερά επαναλαμβανόμενος και από πολλούς άλλους ιστορικούς, καθώς και πολιτικούς: Δεινά και μόνο δεινά φέρνει η ανάταση για τα δίκαια της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, πολύ περισσότερο όταν αυτή είναι ένοπλη! Δηλαδή, «τ' έχεις Γιάννη, τ' είχα πάντα»...

Σκόρπια φύλλα

1. Ενας άνθρωπος που θέλει ν' αλλάξει τον κόσμο δεν μπορεί επ' ουδενί να παίξει το ρόλο του ψυχαναλυτή. Δε γίνεται να βάλει τον πολίτη στον καναπέ του καημένου, όπως τον έχουν βαφτίσει, και να κάτσει δίπλα του με χαρτί και μολύβι, ν' ακούει τα βάσανά του, τα μικρά και τα μεγάλα, και στο τέλος να κλαίνε και οι δυο αγκαλιά για το άδικο.
2. Οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με όρους ψυχαναλυτικούς να καταλάβουν πώς φτάσαμε ως εδώ, να βρουν τη ρίζα του κακού. Μπορεί να τους φωτίσει ο άγιος Αυγουστίνος, ο οποίος, στο έργο του, με τίτλο «Κατά ακαδημαϊκών φιλοσόφων» εξηγεί: «Από τα καλά προκύπτουν τα κακά. Ψάξτε λοιπόν, καλές μου υπάρξεις, όχι στις καλές προθέσεις, γιατί είστε γεμάτοι από αυτές, αλλά στις πράξεις που βοηθούν να αναπαράγεται αυτό το σύστημα που αξαθλιώνει το καθετί».

Ενδίδοντας αρχικά στην επαναστατική φρασεολογία, ανακάλυψε στη συνέχεια ότι αυτή πάσχει από έλλειψη πολιτικού σκανδάλου, το οποίο αξίζει περισσότερο από κάθε φρασεολογία. 
Ετσι, ο Τσίπρας αποφάσισε να μιλήσει.

Θανάσης Παφίλης στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: «Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ»

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και τον δημοσιογράφο Π. Κορωναίο ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει σχετικά με τη μάχη των εκλογών του Μάη και την καταδίκη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Ο λαός προτιμάμε να μην χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο που θα το απογοητεύσει και θα τον γυρίσει πίσω. Να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, απορρίπτοντας και τους δύο, απορρίπτοντας δηλαδή το μονόδρομο της ΕΕ, των μονοπωλίων, γιατί αυτός ο δρόμος έχει δοκιμαστεί και τον πληρώνει ο λαός μας. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, ξεκινώντας την αντεπίθεση για να πάρει ο ίδιος την εξουσία και τον τεράστιο πλούτο που παράγει στα χέρια του».
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
Με αφορμή την «υπόθεση Μπαλτάκου» έχετε διαπιστώσει ότι αντικομμουνισμός και φασισμός συμβαδίζουν. Πώς καταλήγετε σε αυτό το συμπέρασμα;