Σελίδες

13 Απρ 2014

«Ψηφίζοντας Χίντεμπουργκ, ψηφίζεις Χίτλερ... »*

Το ότι το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα «πολυδύναμο εργαλείο» στα χέρια του συστήματος αποδεικνύεται από τις πρόσφατες εξελίξεις με την υπόθεση Μπαλτάκου, όπου φαίνεται να παίζει το ρόλο της κουτάλας στο «ανακάτεμα της σούπας» του αστικού πολιτικού συστήματος. 
Με μια κίνηση εξυπηρετούνται: εκφοβισμός, αποπροσανατολισμός, χειραγώγηση και επιτάχυνση διεργασιών στο πολιτικό σύστημα.

Αυτού του είδους οι δυνάμεις, από τη φύση τους, έχουν παίξει ιστορικά έναν τέτοιο ρόλο σε μια διαδικασία που προετοίμαζε την αποφασιστική θωράκιση της αστικής εξουσίας απέναντι στον ταξικό της εχθρό, την εργατική τάξη, αλλά και απέναντι στον ανταγωνισμό με άλλα αστικά κράτη, σε συνθήκες οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στη βάση βαθιάς οικονομικής κρίσης.

«Το Ποτάμι»-Σταύρος Θεοδωράκης: Βαθιά αντιδραστικό αποκούμπι του συστήματος


Σε αντιδραστική κοίτη...

Τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα επιβεβαιώνει ξανά και ξανά το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική του ατζέντα, οι θέσεις και οι προτάσεις του ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτές του κεφαλαίου και της ΕΕ.
«Είμαι Ευρωπαϊστής (...) Θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, θέλουμε να είμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης», διακήρυξε ο επικεφαλής μιλώντας μεσοβδόμαδα στον «Alpha», ενώ στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ» ξεκαθάριζε ότι με το ΚΚΕ έχει «εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την Ευρώπη». Επιπλέον, φρόντιζε να ρίξει γέφυρες προς άλλες αστικές δυνάμεις, εμφανιζόμενος διαθέσιμος για συνεργασίες. Ενδεικτικά είπε ότιξεχωρίζει ανθρώπους και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, ότι «υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και στη ΝΔ».

The end πολιτικώς speaking!

«Συνάντησα κι ευτυχισμένους ανέργους». 
Νέο έργο. Νέας Εποχής. Ευρωβαλκανική έμπνευση. Αμερικανομοντερνιά εκτέλεση. Είναι αυτοί που βγήκαν για καφέδες και οικονομικά γλεντάκια στην υγειά του Μάνεση, που κατάφερε να καταδικάσει σε πολύμηνες φυλακίσεις τους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς. Απόφαση που άνοιξε την όρεξη στους χρυσαυγίτες, να προσδοκούν δικαστική δικαίωση κι απέναντι στους ΠΑΜίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής στο Πέραμα. Εκεί που δεν έπιασαν τόπο τα καδρόνια με τα καρφιά και δεν έφαγαν τη μαύρη φόλα τα κόκκινα σκυλιά...
Γέμισαν οι πλατείες κι οι καφετέριες από ανέργους που συγχωράνε τα πεθαμένα του Τσίπρα, που ανέδειξε ως απλό ψυχοπαθή τον Κασιδιάρη. Κι έτσι με περισσή αποενοχοποιημένη ελαφράδα μπορούν πια ν' απολαμβάνουν τις κασέτες του, τη ραδιοφωνική σέξι φωνή του.