Σελίδες

29 Μαρ 2014

ΚΚΕ: «Καρικατούρα» η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο (VIDEO)



Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «καρικατούρα». «Η σημερινή διαδικασία της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου είναι  καρικατούρα», ανέφερε από το βήμα της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: Αποχωρούμε από την υπόλοιπη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Το δούλεμα πάει … σύννεφο !

Διαβάζουμε :

- Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ( ?) κ. Μάξιμος Χαρακάπουλος, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από τη θέση του εξ αιτίας των δήθεν ρυθμίσεων για το γάλα, 

ΑΛΛΑ θα υπερψηφίσει το Πολυνομοσχέδιο – άρα και τις “ρυθμίσεις” για το γάλα, που … διαφωνεί !!!

- Ο … αναπληρωτής πρωθυπουργός Ε. Βενιζέλος, δήλωσε ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, σύσσωμη, “ενωμένη” και “υπεύθυνη” θα πάει να ψηφίσει το Πολυνομοσχέδιο !!!

Αντιλαϊκά μέτρα στην Ουκρανία / στο ίδιο έργο θεατές...

Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν προχτές στην ουκρανική Βουλή και έχουν τη σφραγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι άλλη μια απόδειξη ότι μέσα στο μαντρί των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ενώσεων δεν μπορεί να υπάρχει θετική εξέλιξη για το λαό.
Το δάνειο των 14-18 δισ. δολαρίων (μπορεί να φτάσει και τα 27) που συμφώνησε η κυβέρνηση στο Κίεβο, η οποία αποτελείται από φιλοευρωενωσιακές, εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, και τα μέτρα που το συνοδεύουν είναι ένας ακόμα χαλκάς στο λαιμό του ουκρανικού λαού, ένα χρήσιμο όμως εργαλείο για το κεφάλαιο, τόσο το ντόπιο όσο και τους ξένους επίδοξους επενδυτές. Σε μια περίοδο που βαθαίνει η κρίση, όπως συμβαίνει σε κάθε καπιταλιστική χώρα, τα αντιλαϊκά μέτρα βαφτίζονται «πακέτα διάσωσης», «βοήθεια» και άλλα βαρύγδουπα, αλλά το μόνο που αφορούν είναι η διάσωση των κεφαλαιοκρατών.