Σελίδες

6 Μαρ 2014

Ο γκεμπελισμός της «iskra» και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ιστοσελίδα της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, «iskra», ή έχουν χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια» ή η αντιΚΚΕ τύφλωσή τους τους οδηγεί σε τέτοιες προβοκάτσιες ολκής που δεν μπορούν να τις πιστέψουν ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές τους.
Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο - μνημείο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που αναφέρει ότι το ΚΚΕ «παραβλέπει ότι στην Ουκρανία συνετελέσθη ανοιχτή σχεδιασμένη επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ..., ότι στη νέα Ουκρανία των ΗΠΑ και της ΕΕ αλωνίζουν νεοφασιστικές δυνάμεις...»; Και όλα αυτά επειδή το ΚΚΕ λέει ταυτόχρονα ότι στις πλάτες του ουκρανικού λαού διεξάγεται μια αντιπαράθεση των ΗΠΑ και της ΕΕ με τη Ρωσία, καθώς και των τμημάτων της ουκρανικής αστικής τάξης, που άλλα τάσσονται με τον έναν ιμπεριαλιστή και άλλα με τον άλλον.
Αλήθεια, ποιοι τα λένε όλα αυτά; Ποιοι έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ; Αυτοί που το κόμμα τους έχει πάρει σβάρνα τα ινστιτούτα του ιμπεριαλισμού και των ΗΠΑ, από το Τέξας μέχρι τη Νέα Υόρκη και δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάζει το μοντέλο Ομπάμα και την αμερικανική διαχείριση της κρίσης; Η «iskra» το μόνο που κάνει, για μια ακόμη φορά, είναι να δίνει «αριστερή» κάλυψη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τα διαπιστευτήριά του στους Ευρωατλαντικούς εταίρους.
Ας πάμε, όμως, και στα συγκεκριμένα που καταλογίζουν στο ΚΚΕ:

Ο δοκιμασμένος καπιταλιστικός δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει

Σε μια προσπάθεια «νέας ανανέωσης» της παλιάς «ανανέωσης» του ΣΥΝ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μέσα από «παρθενογένεση» να επανεμφανίσει την ίδια στρατηγική ως «νέα, φρέσκια, αδοκίμαστη».
Όμως, όσες ταμπέλες και αν αλλάξει ένα κόμμα, κάθε κόμμα, κρίνεται από το ένα και βασικό: Ποια τάξη υπηρετεί, είναι με την αστική ή την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα μαζί της - της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων. Δηλαδή, είναι με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής -την αστική εξουσία- ή με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την εργατική εξουσία. Ενδιάμεση οικονομία - πολιτική δεν υπάρχει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην απέναντι όχθη, με το κεφάλαιο και την εξουσία του, όσο και να καμώνεται ότι αποτελεί κάτι «νέο» και διαφορετικό. Αυτή την τάξη υπηρετεί παντού, στην ευρωβουλή, στη Βουλή ως «αντιπολίτευση», στα συνδικάτα, στην κοινωνία.
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα προσπαθούσε να εμφανιστεί ως το «νέο» κόντρα στο παλιό σε αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

Ελεύθερους σκοπευτές-δολοφόνους είχαν προσλάβει οι ηγέτες του "EuroMaidan"! Ηχογραφημένη συνομιλία Άστον και εσθονού ΥΠΕΞ

Οι ελεύθεροι σκοπευτές του Κιέβου προσλήφθηκαν
απ' τους ηγέτες του Maidan - Μαγνητοφωνημένη ομιλία της Άστον.
Θυμάστε τους ελεύθερους σκοπευτές στην πλατεία του Κιέβου; Αυτούς που άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών; Οι διοργανωτές του φασιστικού πραξικοπήματος του EuroMaidan κατηγόρησαν τότε τις δυνάμεις καταστολής του Γιανουκόβιτς και οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου Russia Today, οι ελεύθεροι σκοπευτές (που μακέλευσαν κόσμο στην περίφημη πλατεία) είχαν προσληφθεί απ' τους ίδιους τους ηγέτες του EuroMaidan!
Οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κίεβο φέρεται να έχουν προσληφθεί από τους ηγέτες του Maidan, σύμφωνα με διαρρέουσα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της υπουργού εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Άστον και του εσθονού υπουργού των εξωτερικών, η οποία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.

Πολλή σαβούρα στο «Ποτάμι»...


 Παρατήρηση πρώτη: Μεταξύ φίλων, είτε υπό την στενή και ουσιαστική έννοια, είτε υπό την ευρεία και τυπική έννοια, οι πιο φιλικές είναι οι καθαρές κουβέντες.
*
   Παρατήρηση δεύτερη: Ο κ.Σταύρος Θεοδωράκης σε άρθρο του στα «Νέα» ανάμεσα στους λόγους που εξέθεσε για την απόφασή του να προχωρήσει στην συγκρότηση πολιτικού κόμματος ήταν και η «πολιορκία» που δεχόταν από τους θαυμαστές του: «Μπες μπροστά ρε Σταύρο. Εσένα σε ξέρει ο κόσμος. Μήπως καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι». Έτσι γράφει ότι του είπαν...
   Δεν ξέρουμε αν αυτός είναι επαρκής λόγος για τη δημιουργία κόμματος. Να σε ξέρει ο κόσμος. Και τον Σεφερλή τον ξέρει ο κόσμος. Και τον Γιώργο Αυτιά. Και τον Βαμβακούλα. Ίσως πάλι αδικούμε τον κ.Σταύρο Θεοδωράκη δίνοντας υπέρμετρη σημασία σε μια φράση του που τον εμφανίζει τρόπον τινά να ενδίδει στις απαιτήσεις και στις πιέσεις του κόσμου να κατέλθει στον πολιτικό στίβο. Είναι όμως μια εξήγηση που σε συνδυασμό με την ονομασία του φορέα («Ποτάμι») ομολογούμε ότι μας ανακάλεσε στη μνήμη σκηνές από την ταινία «Τύφλα να έχει ο Μάρλον Μπράντο». Εκεί ακουγόταν και το παρακάτω ποιηματάκι :
«Ησυχο – ήσυχο το ποταμάκι/ αργοκυλάει το γαλάζιο το νεράκι/ και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή/ μιας κι ήρθες αγαπούλα μου εσύ».     
   Η διαφορά είναι ότι στην ταινία ο Θανάσης Βέγγος δεν είχε, τελικά, ενδώσει στην «πολιορκία» που του ασκούσε το «ποταμάκι»:

Τρομοκρατική επίθεση αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι στο κέντρο της Αθήνας (VIDEO )



Την προκλητική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν άνεργοι και εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στην ανεργία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πορεύτηκαν ως το υπουργείο Εργασίας. Εκεί βρήκαν τις πόρτες κλειστές καθώς παρότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έλειπε σύσσωμη. Τα συνδικάτα απαίτησαν να έρθει ο υπουργός για να γίνει η συνάντηση και όταν αυτό δε συνέβη, ανακοίνωσαν ότι θα πάνε στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση.