Σελίδες

4 Μαρ 2014

Κινητοποιήσεις Μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση! Μαζικός ξεσηκωμός για να μη χάσει κανένας συνάδελφος το σπίτι του!» οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, καλούν όλους τους εργαζομένους μηχανικούς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με αφετηρία τα γραφεία του ΕΤΑΑ (Μάρνης 22) την Πέμπτη 6 Μάρτη στις 15.00.
Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μηχανικών γίνονται στόχος μιας ολοένα και κλιμακούμενης επίθεσης. Ενώ, λόγω της προώθησης της ανταποδοτικής λειτουργίας στην κοινωνική ασφάλιση, βασικός σταθμός της οποίας ήταν για το ΤΣΜΕΔΕ ο 3518/2006, οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών βρίσκονται ήδη σε δυσβάσταχτα ύψη και πάνω από το 50% των μηχανικών αδυνατεί να τις αποπληρώσει και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, η κυβέρνηση προχώρα σε νέα υπέρογκη αύξησή τους που θα οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μηχανικών σε αδιέξοδο. Οι άνεργοι μηχανικοί θεωρούνται de facto αυτοαπασχολούμενοι, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά και ιατροφαρμακευτικά και το ταμείο όχι απλά δεν τους καλύπτει αλλά τους χρεώνει και τους οδηγεί σε συσσώρευση υπέρογκων χρεών.

Σε σημείο μηδέν - ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ήταν ο τόπος μου σαν το χαμόγελο
όνειρο καθημερινό
κάποιος τον πούλησε, κάποιος τον ρήμαξε
σα δανεισμένη πραμάτεια. 

Τώρα τ' αγόρια μου
παίζουν το θάνατο στα χαρακώματα.   

  K.X.Μύρης-"   Χρονικό"

Να λοιπόν που "ξαφνικά" φτάσαμε στο σημείο μηδέν για την ειρήνη στον κόσμο.
Ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όπως του έλεγαν. Είμαστε σε μια στιγμή που η φρίκη κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των λαών από μια κλωστή. Οσο για το λαό της Ουκρανίας, αυτός δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε μόνιμη αγωνία αφού από λεπτό σε λεπτό μπορεί ένας πόλεμος με παγκόσμιες διαστάσεις να ξεσπάσει μέσα στο σπίτι του.

Ουκρανία: Οι κασιδιάρηδες της Δημόσιας Τηλεόρασης και ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός του Γιατσενιούκ – Να τι θα πει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)



Δημόσια Τηλεόραση όπως... ΥΕΝΕΔ - Βγάζουν «λάδι» τους ουκρανούς νεοναζί!!

Η ΔΤ αναρωτιέται: "Είναι αυτός ναζιστικός χαιρετισμός;" 
Δείτε στο παραπάτω βίντεο πως οι δημοσιογράφοι της ΔΤ προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι οφθαλμαπάτη και ότι δεν ειναι... μια απλή ανάταση του χεριού.