Σελίδες

1 Μαρ 2014

Φθηνό βιομηχανικό ρεύμα: Για ποιον;

Υπάρχει τρόπος να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια του κλάδου της Χαλυβουργίας, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αυξάνοντας την τεράστια ουρά των ανέργων; Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση και την αρμόδια Ενωση των μεγαλομετόχων των ενεργοβόρων βιομηχανιών (EBIKEN) το κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να λυθεί δεν είναι άλλο από το «υψηλό ενεργειακό κόστος» της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής. Μάλιστα, η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ήδη σχετικό πακέτο ελαφρύνσεων των εγχώριων βιομηχανικών ομίλων, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρ' όλα αυτά, οι διοικήσεις των χαλυβουργιών του Μάνεση ή του Αγγελόπουλου δεν αναίρεσαν ούτε καν τις πρόσφατες αποφάσεις τους σχετικά με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κανένα θαυματουργό μέτρο φιλολαϊκής διαχείρισης που να μπορεί να εξαφανίσει την αιτία και τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης καθώς και τις συνεχείς θυσίες των εργαζομένων που απαιτούν τα μονοπώλια για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ε.Ε. , ΝΑΤΟ και Ελληνική προεδρία, στηρίζουν και επίσημα τον Ναζισμό

η Ε.Ε. των ...Ναζιστών
Ο Ουκρανός εθνικιστής - ναζιστής ηγέτης Αλεξάντρ Muzychko με έξαλλη συμπεριφορά μπροστά στις περιφερειακές αρχές, εκβιάζει εισαγγελέα με άσεμνη γλώσσα, γροθιές και απειλές.
Ο Muzychko, είναι μέλος του ριζοσπαστικού κινήματος Δεξιός Τομέας.

Ο αμφιλεγόμενος «νταής», γνωστός για τη εγκληματική συμμετοχή του στην σύγκρουση της Τσετσενίας εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, πρόσφατα 
κραδαίνοντας Καλάσνικοφ μπροστά από στις περιφερειακές αρχές και ξέρασε ανοικτά αντισημιτικές δηλώσεις, λέγοντας ότι θα πάρει το θέμα στα χέρια του. 

Ο Muzychko άρπαξε τον διαδικαστικό εισαγγελέα αφού μπήκε βίαια στο χώρο εργασίας του, σχεδόν πνίγει τον δικαστικό λειτουργό με τη γραβάτα του και ουρλιάζοντας και βρίζοντας με τη βρώμικη γλώσσα του.

Ουκρανία: Μάχη για το ποιος θα «δαγκώσει» το «μήλον της Εριδος»

Του Ελισαίου Βαγενά, Μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν και είναι ραγδαίες, όχι όμως κι απρόβλεπτες. Εδώ και καιρό πάνω της μαζεύονταν όλα αυτά τα «σύννεφα», που έδωσαν την ισχυρή πολιτική «καταιγίδα» των τελευταίων ημερών. Μια «καταιγίδα» που στοίχισε τη ζωή 87 ανθρώπων, τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων κι εκτός των άλλων «ανασύνθεσε» για τα καλά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Πρόεδρος Β. Γιανουκόβιτς, επικεφαλής του «Κόμματος των περιοχών» κυνηγήθηκε από το θώκο του, οι δυνάμεις της «αντιπολίτευσης» (μεταξύ αυτών και απροκάλυπτα εθνικιστικές - ναζιστικές δυνάμεις) ανέλαβαν το «τιμόνι» της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης.
Αλήθεια, όμως, τι είδους «σύννεφα» ήταν αυτά που προκάλεσαν αυτή την ισχυρή πολιτική «καταιγίδα»; Τι αποτέλεσε το «μπαρούτι» και τι το «φιτίλι» της συγκεκριμένης σύγκρουσης; Ποιες δυνάμεις επωφελήθηκαν και ποιο το μέλλον της χώρας; Ποια η στάση του κομμουνιστικού κινήματος απέναντι στις εξελίξεις;

Ηρθε η ώρα των κομμουνιστών!

Προσοχή! Προσοχή! Το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας! Αν δεν ήταν κοινός ταφικός τόπος η διαμελισμένη Γιουγκοσλαβία θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο, σαν ιστορική φανφάρα πρώτου μεγέθους. Κι η Μαύρη Θάλασσα, κατά αρχαιοελληνικό ευφημισμό Εύξεινος, έριξε το μαύρο της και στη στεριά. Η διαβόητη ουκρανική χρυσαυγίτικη ναζιστοσυμμορία βγήκε παγανιά να... καθαρίσει κομμουνιστές, γλώσσες, μειονότητες, ακόμη και πλειοψηφίες διαμορφωμένες κατά την νεοαστικήν τάξιν. Αυτήν που λαμπρά εκπροσώπησαν στη μετασοβιετική εποχή, τα ολόχρυσα θηριώδη περιουσιακά κοτσιδάκια της Τιμοσένκο, οι ολόχρυσοι καμπινέδες του Γιανουκόβιτς, δύο όψεις του αστικοκαπιταλιστικού πολιτικού πολιτισμού του 21ου αιώνα.
Το παιχνίδι στην ανατολή της ευρωατλαντικής Δύσης, παίζεται με όρους χρυσαυγίτικου καρακιτσαριού. Πασπαλίζει με χρυσόσκονη τα γυμνά κωλομέρια των «πούσυ ράιοτς», με λουμπενοποιημένη ρητορεία τη βαρβατίλα του παλιννοστήσαντος πυγμάχου Κλίτσκο, το φονικό εργαλείο του νεοναζισμού...