Σελίδες

26 Φεβ 2014

Οι «εγκληματογόνες ιδεολογίες» και ο καπιταλισμός

Στην προχτεσινή εκπομπή «Ενικός» το στέλεχος της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης μίλησε για τις «εγκληματογόνες ιδεολογίες», που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός, αναπαράγοντας έτσι τη θεωρία των δύο άκρων. Για να τεκμηριώσει, μάλιστα, τη θέση του ότι το ένα άκρο γεννάει το άλλο δήλωσε ότι το νεοναζιστικό «Σβόμποντα» στην Ουκρανία καθώς και άλλες φασιστικού τύπου οργανώσεις που έπαιξαν ρόλο στα τελευταία γεγονότα δεν εκφράζουν τίποτα άλλο από «το μίσος των Ουκρανών για τον Στάλιν που σκότωσε 11 εκατομμύρια». Την ίδια στιγμή, βέβαια, στη συγκεκριμένη εκπομπή ο Κρανιδιώτης χρησιμοποίησε όλα τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής ενάντια στους μετανάστες.
Θυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε επιχειρήσει να εμφανίσει τη χρυσαυγίτικη επίθεση στο Πέραμα στα στελέχη - συνδικαλιστές του ΚΚΕ ως σύγκρουση των δύο άκρων, επιχείρηση που δεν της βγήκε καθώς στο μεταξύ ήρθε η δολοφονία Φύσσα. Τότε ήταν που φούντωσε και πάλι η θεωρία των δύο άκρων συνοδευόμενη από εκατέρωθεν διακηρύξεις «ενάντια στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Ουκρανία

Κοινή Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία εξέδωσαν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα. Η ανακοίνωση συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την υπογράφουν μέχρι στιγμής 21κόμματα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν "νίκη της δημοκρατίας", δήθεν των "επαναστατών", όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας.
Στην πολιτική "επιφάνεια" αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ’ όλα κατά των κομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της "ευρωπαϊκής" Βαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ.

KKE condemns the vandalistic attacks against the offices of the CP of Ukraine [En, Ru, Gr]

KKE condemns the vandalistic attacks against the offices of the CP of Ukraine [En, Ru, Gr]
 
To the CP of Ukraine 25/2/2014
 
Dear comrades,
The KKE condemns the vandalistic attacks against the offices of the CP of Ukraine in Kiev and other cities, as well as the burning of the house of the son of the First Secretary of the CC of the CP of Ukraine, P. Simonienko.
These attacks, as well as the vandalisms at the expense of Soviet and antifascist monuments, are integrated into the plans to terrorize the people and the communists of Ukraine and we are sure that they will not succeed!
The KKE once again expresses its solidarity with the communists of Ukraine and the workers as a whole.
With comradely greetings,
 
International Relations Section of the CC of the KKE