Σελίδες

23 Φεβ 2014

«Φυτώριο» αντεργατικών και άλλων ανατροπών η Τοπική Διοίκηση

Σύντομη ανασκόπηση του ρόλου που έπαιξαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο πέρασμα αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων μέσα από τους δήμους

Την τελευταία 20ετία, η Τοπική Διοίκηση αποτέλεσε βασικό εργαλείο προώθησης και εφαρμογής πολιτικών που στόχο έχουν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, το άνοιγμα νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης για το κεφάλαιο.
Από τα μέσα, περίπου, της δεκαετίας του '90, οι δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (αρχικά ΣΥΝ) στήριξαν τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη δημιουργία μιας γιγάντιας στρατιάς εργασιακών και πολιτικών ομήρων, που κυρίως αποτέλεσαν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου, πατώντας πάνω στην ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων για ένα μεροκάματο. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης «stage», τους οποίους πέταξαν στο δρόμο, αφού τους έστυψαν σαν λεμονόκουπες.

Νόθος αντικαπιταλισμός

Διεργασίες συντελούνται στον πέρα του ΣΥΡΙΖΑ οπορτουνιστικό χώρο, με βασικό στοιχείο τις συζητήσεις ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ, συσπειρώσεις, ΣΕΚ κ.ά.) και την οργάνωση «Σχέδιο Β», με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.
Η πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής έχει αποβεί άκαρπη, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχει οριστικό ναυάγιο. Σημείο τριβής ανάμεσα στους δύο σχηματισμούς αποτέλεσε η συζήτηση για το αν το κοινό πλαίσιο δράσης θα περιλαμβάνει μόνο το στόχο της εξόδου από το Ευρώ όπως προέβαλε το «Σχέδιο Β» ή και αυτόν της εξόδου από την ΕΕ που προέβαλαν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κατηγορίες από μέρος δυνάμεών της κυρίως προς το ΝΑΡ και στελέχη του, ότι εγκαταλείπουν τη μετωπική λογική, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πώς τα φέρνει η ζωή...

Κοίτα να δεις πώς τα φέρνει η ζωή... 

Μεγάλα συγκροτήματα αστικών ΜΜΕ που στάζουν σταθερά χολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα, εφημερίδες και κανάλια που αναμασούν θεωρίες επί θεωριών «περί βίας» και για το ότι το «μονοπώλιο της έννομης άσκησής της στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες» το έχουν αποκλειστικά οι κρατικές δυνάμεις καταστολής, «ξαφνικά» στην Ουκρανία το είδανε... αλλιώς: 
Οι οπλισμένες μέχρι τα δόντια δυνάμεις κρούσης της «αντιπολίτευσης», με τη συνδρομή της ΕΕ ειδικά της Γερμανίας αλλά και των ΗΠΑ, έγιναν... «διαδηλωτές» και «αγωνιστές», ο εκλεγμένος με αστικές εκλογές Πρόεδρος της χώρας δεν είναι ο επικεφαλής της περιβόητης «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» τους, αλλά... ο εκπρόσωπος του «αυταρχικού καθεστώτος». 

Το... αριστερό playstation

Αχ αυτή η ΣΥΡΙΖΑίικη αμετροέπεια... Πασπαλισμένη με τιτλάκια παραλλαγής στίχων που προσπαθούν να κινητοποιήσουν ένα θυμικό μαζών, ενόψει εκλογών, με εφηβικήν αύρα... Δεκατέσσερα χρόνια μέσα στον 21ο αιώνα κι ο Αλέξης επιμένει να παίζει επικίνδυνα με τις λέξεις. Αντικαθιστώντας την πολιτική και ιδεολογική επιχειρηματολογία με το άθροισμα πόντων σε παιχνίδι playstation. Πλήρως υποταγμένος στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης. Οσο πιο πολλές συνταγές πουλάμε τόσο περισσότερα ψηφαλάκια μαζεύουμε. Κι ας μεταδίδεται καλπάζουσα η αυταπάτη ως αρρώστια στο σώμα των πολιτών.
Η υποψηφιότητα του Τσίπρα ως προέδρου της Κομισιόν «είναι το σύμβολο του αγώνα του Δαβίδ ενάντια στο Γολιάθ»!!! Το είπε ο ίδιος δι' εαυτόν. Στο επαναστατικό κομιτάτο των Βρυξελλών, δηλαδής, θα δοθεί η μάχη για την «ανθρωπιστική κρίση» και θα «πάρουν τα όνειρα εκδίκηση». Τέτοια επαναστατική (; ) δυνατότητα δεν έχει προσδώσει ούτε στα αγριότερα όνειρά της η Κομισιόν στο ρόλο της. Οι ενωμένοι καπιτάλες της ΕΕ θα κερδίσουν τον πόλεμο κόντρα στα συμφέροντά τους, θα γίνουν φτωχούληδες του Θεού, θα εξανεμίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων τους, θα αναδιανείμουν τον πλούτο με όρους καλής Μη.κυ.ο.! Κι έτσι η τότε Αλλαγή-μετάλλαξη του

Η θανατηφόρα ανοησία του Ανανδρανιστάκη της "Αυγής"

Κοντεύουν οι εκλογές του Μάη και οι αριστεροί λακέδες του ΣΕΒ, της ΕΕ και των Brookings άρχισαν τις βρώμικες επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ. Τόνοι ανακρίβειας και μπαρούφας στην "Αυγή", προβοκατόρικα, αλήτικα δημοσιεύματα σε μπλογκς και Left.gr για την Κόνιτσα, τα γνωστά παραληρήματα του Καρτερού και τώρα... Ανανδρανιστάκης. Ως φαίνεται η Κουμουνδούρου ξαμόλησε τα μαντρόσκυλα της σε μια προσπάθεια να διασπάσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να αποπροσανατολίσει τον εργαζόμενο λαό απ' τον απροκάλυπτο τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να επιτεθεί με τους χυδαιότερους τρόπους στο ΚΚΕ. 

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης λοιπόν είναι εκείνος ο "κύριος" που στην εκπομπή του στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόκκινο 105.5, τις προάλλες υιοθετούσε (χωρίς καμία διασταύρωση) πληροφορίες ακροατών του πως τάχα ΚΚΕδες γιουχάρισαν τη Νάντια Βαλαβάνη στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης (βλέπε τα σχόλια εδώ). Μιλάμε δηλαδή για "έγκυρο" δημοσιογράφο της "Αριστεράς"...


Ο ίδιος αυτός Ανανδρανιστάκης (Αναν-δρανιστάκης αλλιώς, μιάς και ο ΣΥΝ έχει μια τάση παραδοσιακά να υπερασπίζεται σχέδια Ανάν και ότι άλλο προτάσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που προσκυνά) έβγαλε όλη την χολή που μπορεί να έχει ένας στρατευμένος γκεμπελίσκος σε πρόσφατο άρθρο του στην "Αυγή". Έγραψε για τις "θανατηφόρες λέξεις του ΚΚΕ", δίνοντας μας ένα δείγμα της