Σελίδες

19 Φεβ 2014

Ελεεινοί προβοκάτορες οι συντάκτες του "Epirusgate" και του "left.gr"

ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ: Σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης»


Σε δελτίο τύπου σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης» η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τονίζει:
«Με ευκολία φαίνεται να υιοθετούνται από το "Epirusgate" (διαδικτυακή πύλη "ενημέρωσης" υποτίθεται) και άλλες ιστοσελίδες, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ("left.gr") που έσπευσαν να τα αναπαράγουν, διάφορα μυθεύματα σχετικά με το ΚΚΕ και τις Οργανώσεις του. Αυτή τη φορά, απασχολεί η δήθεν διαγραφή μιας ολόκληρης κομματικής οργάνωσης – της ΚΟΒ Κόνιτσας – με αφορμή τη δήθεν διαφωνία των κομματικών μελών εκεί, σχετικά με τη στήριξη του δημοτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!
Πέρα από το ανυπόστατο ψέμα και την προσπάθεια συνειδητής συκοφάντησης του Κόμματος, φαίνεται ότι ορισμένοι επιστρατεύουν και την ωμή προβοκάτσια απέναντι στις θέσεις του Κόμματος, τα μέλη, τα στελέχη του, τους φίλους και οπαδούς του, προκειμένου να πολεμήσουν το ΚΚΕ.

Μαζικό και μαχητικό το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα - Στο πλευρό τους ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ (VIDEO)



Πλημμύρισε η Αθήνα από τουςχιλιάδες αγρότες που συμμετείχαν στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Οι αγρότες ενωμένοι με εργάτες,νεολαίουςαυτοαπασχολούμενους και γυναίκες καταδίκασαν την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά και της εργατικής τάξης συνολικά. 
Αγρότες από κάθε γωνιά της χώρας, από Βόρεια ΕλλάδαΘεσσαλίαΠελοπόννησοΣτερεά, ΉπειροΑιτωλοακαρνανίαΚρήτη συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθης και πορεύτηκαν ως τη Βουλή, όπου παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. 
Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό της Συντονιστικής επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, το οποίο ανέγραφε το σύνθημα: «Παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και το ξεκλήρισμά μας». Καθόλη την διάρκεια της πορείας τα συνθήματα: «Μας θέλουν φοβισμένους με κάτω το κεφάλι, εμείς τους απαντάμε με οργάνωση και πάλη», «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, πίσω δεν κάνει η αγροτιά», «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα», «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Λ. Κανέλλη: Να σταματήσει η παρέμβαση της ΓΑΔΑ στα σχολεία (VIDEO)



Να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής απαίτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, η ΓΑΔΑ ζήτησε με έγγραφό της από τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων για να καταγράψουν τα προβλήματα παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάθε σχολείο.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ΦΙΛΟ-Ε.Ε. ΝΕΟΝΑΖΙ
ΟΥΚΡΑΝΟΙ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ"
Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Τα αιματηρά γεγονότα στο Κίεβο συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ στις εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας.
Απ’ αυτήν την άποψη είναι πέρα για πέρα υποκριτικές οι παρεμβάσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, υπέρ των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, που δήθεν μάχονται υπέρ της "ελευθερίας" και "δημοκρατίας", υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ. Στην πραγματικότητα ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν και αξιοποιούν ακόμη και ένοπλες φασιστικές δυνάμεις, που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της ουκρανικής αντιπολίτευσης, για την προώθηση των γεωπολιτικών τους στόχων στην περιοχή της Ευρασίας.

Γιατί ωρύονται;

Μιλώντας προχτές στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοπικές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας συμπεριέλαβε το ΚΚΕ στις δυνάμεις που «ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προεξοφλώντας και περιμένοντας την παράδοσή μας στο trafficking του συστήματος». Σε άλλο σημείο είπε: «Θύματα της εμπάθειας και της ανεπάρκειας που οδηγεί σε τύφλωση, δεν βλέπουν τον ταξικό αντίπαλο να αναπαράγει τις κραυγές τους και να διαδίδει τα προϊόντα της δικής τους μονταζιέρας». Μέχρι στιγμής, αυτό που όλοι βλέπουν, και όχι σε μοντάζ, είναι τον ΣΥΡΙΖΑ να χαριεντίζεται με τον «ταξικό αντίπαλο», τον ΣΕΒ και άλλες ενώσεις των καπιταλιστών, και να ζητά το χρίσμα της διακυβέρνησης, να διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει την καπιταλιστική ανάκαμψη, την ίδια στιγμή που για τους εργαζόμενους δηλώνει αποκατάσταση εισοδημάτων εφόσον υπάρξει η οικονομική δυνατότητα, να δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Καμιά αυθαιρεσία δεν έχει η θέση του ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται στρατηγικά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ανταγωνίζεται στην άσκηση διαχείρισης, έστω και με άλλο μείγμα. Ορισμένα μόνο παραδείγματα το επιβεβαιώνουν.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στο «ACTION 24» (VIDEO)



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24» το βράδυ της Τρίτης.

Μαζικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία - Δυναμική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια (VIDEO)



Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία στην Αθήνα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ. Δυναμικά πορεύτηκαν ως το υπουργείο Υγείας,πλημμυρίζοντας τις γύρω οδούς. 
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας(Δείτε εδώ τη δήλωση)
Μιλώντας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Μενίδι και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, χαιρέτισε τις δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας να μην κλείσει κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.