Σελίδες

12 Φεβ 2014

Λ. Κανέλλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει ψεύτικες ελπίδες και αντικομμουνισμό (VIDEO)



Την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται διαδικαστικά ζητήματα για να κρύψει τη στρατηγική του σύμπλευση με τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ στηλίτευσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή τη συζήτηση για το χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Θ. Παφίλης: Ο λαός να σταυρώσει τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ (VIDEO)



Κάλεσμα στο λαό να «σταυρώσει», δηλαδή να «μαυρίσει» τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, είτε οι ευρωεκλογές γίνουν με σταυρό είτε χωρίς σταυρό, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
Η παρέμβασή του έγινε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Περιοδικό Unfollow... όπως λέμε «Αυριανή»

Unfollow: Δεν ακολουθείς... Παραπληροφορείσαι.
Ένα εμπαθέστατο και συκοφαντικό άρθρο με έντονο άρωμα «αυρανισμού» δημοσίευσε στη διαδικτυακή του έκδοση, με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2014, το περιοδικό Unfollow. Το άρθρο, που το υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, φέρει τον... «πιασάρικο» τίτλο: Έχω, λέγετε!.. Και μνήμη κομμουνιστή για Μελισσανίδη στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για ένα συνοθύλευμα αντικομμουνιστικής, αντιΚΚΕ υστερίας αναμεμειγμένης με κιτρινισμό που θα ζήλευε ακόμα και το«Πρώτο Θέμα» του γλοιώδη κομιστή. 

Ο Χαραλαμπόπουλος ξεκινά το κατάπτυστο άρθρο του με αυθαίρετες διαπιστώσεις, έχοντας προφανή σκοπό να θολώσει τα νερά και να προκαλέσει εντυπώσεις. «Ταξική πάλη και πετρελαιάδες. Κόμμα των εργατών και φιλίες με τα αφεντικά. Αντίσταση αλλά και κατεστημένο. Φτώχεια αλλά και πλούτος. Κόμμα με ιστορία αλλά και ιστορικό ξεπούλημα» γράφει ο φωστήρας δημοσιογράφος, λες και έκανε copy-paste τη φρασεολογία τη δημοσιευμένη σε δεκάδες βοθροσάιτ των χρυσαυγιτών που στάζουν εμετική χολή ενάντια στο ΚΚΕ. Παίρνει δε αφορμή απο μια δημοσίευση στην στήλη "Μνήμη των αγωνιστών" να αναμασήσει τα - γνωστά πλέον - ψευδοεπιχειρήματα για την «Τυποεκδοτική» και τον «902». Μπλέκει κυριολεκτικά τα ούρα με τα πούρα και την στολή του ναύτη με του καντηλαναύτη. 

Διλήμματα για άλλη μια φορά

Τελικά πώς θα συνεχίσει η Ελλάδα την πορεία της στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και στον ευρωμονόδρομο; Με επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων, όπως λέει η κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξουν νέος δανεισμός, νέα μνημόνια, νέα μέτρα; `Η με «κούρεμα» του χρέους, διαπραγμάτευση στην ΕΕ σε συμμαχία με τις άλλες αστικές κυβερνήσεις του Νότου, όπως λέει ΣΥΡΙΖΑ;
Και οι μεν και οι δε κρύβουν αυτό που έχει ήδη βιώσει πικρά ο λαός: Οτι η όποια επιλογή για τη διευθέτηση του χρέους, είτε η επιμήκυνση των δανείων είτε το «κούρεμα», θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά μέτρα. Το «τέρμα στη λιτότητα» και η όλη συζήτηση για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής δεν έχουν καμία σχέση με την ανακούφιση του λαού: Αφορούν αποκλειστικά στο πώς θα εξασφαλιστούν πόροι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Τα λερωμένα που... δεν ξεπλένονται με βρώμικο νερό

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Ιταλία και η προβολή της περιλάλητης «Λίστας Τσίπρα» ανέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το κατάντημα του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος και νυν οπορτουνιστικού ρεύματος στη γείτονα χώρα. Αυτήν τη λίστα θα στηρίξουν τελικά το «Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μέλος του ΚΕΑ και το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» του Νίκι Βέντολα (πρώην γραμματέας της Επανίδρυσης) που έχει διακριθεί για τα κατά καιρούς παντρολογήματά του με τη σοσιαλδημοκρατία. Αναμένεται, επίσης, να στηριχτεί από τους «Πράσινους», ενώ με τη λίστα φλερτάρει και το κόμμα - παρατηρητής του ΚΕΑ, το «Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών». Πρόκειται για μια επιχείρηση να ξανασερβιριστούν στην αστική

Αυτούς θα ψηφίσεις;

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση και τρόπος του λέγειν, δηλαδή), εσύ που λες ότι δεν είσαι φασίστας, ότι δεν είσαι ναζί, ότι θες να απαλλαγείς από όσους έφεραν εσένα και τον τόπο μας σε αυτό το χαλί, ότι αγαπάς την πατρίδα και ότι για να τιμωρήσεις όσους την κατάντησαν έτσι «θα πας με τη Χρυσή Αυγή», οι διαφορές που μας χωρίζουν είναι αγεφύρωτες. Ιδεολογικά, πολιτικά και αισθητικά, η απόσταση μεταξύ μας είναι άβυσσος.

Δεν το καταγράφω με διάθεση «ανωτερότητας» (αυτές οι «άριες» αντιλήψεις είναι προνόμιο άλλων). Το σημειώνω ως πραγματολογικό δεδομένο και για έχουμε καθαρές κουβέντες. Ωστόσο, παρά το χάσμα ανάμεσά μας μπορούμε (;) να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε σε μερικά αυτονόητα. Όπως για παράδειγμα πως όταν είναι μέρα είναι μέρα. Όταν είναι νύχτα είναι νύχτα. Ότι η Γη γυρίζει. Και ότι οι μήνες του χρόνου είναι δώδεκα.

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση), λες ότι είσαι Έλληνας πατριώτης. Είναι προφανές: αλλιώς ορίζεις την έννοια «πατριώτης» εσύ κι αλλιώς εγώ. Όμως, απάντησέ μου: Μπορεί να υπάρξει Έλληνας πατριώτης που να μην θεωρεί ό,τι πιο οδυνηρό, ό,τι πιο μισητό αυτή τη φωτογραφία;