Σελίδες

30 Ιαν 2014

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανεργία

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ η οποία αναφέρει:
«Με "ευκαιρίες απασχόλησης" δε γεμίζουν στομάχια
Η νεολαία δεν παραμυθιάζεται με τις 440.000 και μία νύχτες και τα παραμύθια της Χαλιμάς της κυβέρνησης! Τέτοιες είναι οι χτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις 440.000 "ευκαιρίες απασχόλησης". Δεν εξήγγειλαν θέσεις εργασίας αλλά "ευκαιρίες απασχόλησης". "Ευκαιρίες" αλλά ούτε μία θέση σταθερής δουλειάς. Την ώρα που οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Μέσα σ' αυτά ένα μεγάλο μέρος είναι παλιά προγράμματα που τα παρουσιάζουν ως νέα για να μεγαλώνει ο αριθμός!
Μετατρέπουν το δικαίωμα και την απαίτηση της νέας γενιάς για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, σε "ευκαιρία", μέσα από μια θέση στα προγράμματα κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης δουλειάς, κατάρτισης και επανακατάρτισης, για να βρεθεί ξανά μετά στην ανεργία. Με τα διάφορα προγράμματα απλά ανακυκλώνουν το πρόβλημα.

Ο Σπ. Χαλβατζής στο «Action 24» (VIDEO)



Το ΚΚΕ καλεί σε πάλη για ριζική ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, μερεμέτια δεν την διορθώνουν, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην βραδινή εκπομπή του «Action24».

Ο Λένιν για την Ενωμένη Ευρώπη

Σχεδόν έναν αιώνα πριν, ο θείος Βλαδίμηρος -αν και αναφέρεται σε εξελίξεις των ημερών του- περιγράφει με εκπληκτική προφητική ακρίβεια το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας τής σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποστομώνοντας όσους ονειροπαρμένους επιμένουν να μιλάνε για "Ευρώπη των λαών":


Οι Ενωμένες Πολιτείες τής Ευρώπης στις συνθήκες τού καπιταλισμού θα ισοδυναμούσαν με συμφωνία για το μοίρασμα των αποικιών. Στον καπιταλισμό όμως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς εκτός από τη δύναμη. Ο δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να μοιράσει με οποιονδήποτε άλλον "το εθνικό εισόδημα" μιας καπιταλιστικής χώρας παρά μόνο: "ανάλογα με το κεφάλαιο" (κι ακόμη πρέπει να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο θα πάρει περισσότερα απ' όσα του αναλογούν).

Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή

Στην Ελλάδα και στην ΕΕ συντηρείται η συζήτηση γύρω από το ρόλο της τρόικας στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και στα άλλα - κράτη που έχουν μνημόνιο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιείται η «έρευνα» της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Τα μέλη της Επιτροπής εμφανίζονται, από τη μια, να ασκούν κριτική στο μείγμα διαχείρισης που εφάρμοσε η τρόικα, σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και, από την άλλη, αναγνωρίζουν τον «αναντικατάστατο» ρόλο της, επειδή, όπως ισχυρίζονται, όταν ξέσπασε η κρίση, η ΕΕ δε διέθετε τα κατάλληλα εργαλεία, για να τη διαχειριστεί.
Τι ακριβώς ερευνά η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Αυστριακό Οτμαρ Κάρας; «Επιλογές για να οργανωθεί καλύτερα η τρόικα στο μέλλον» (!) λέει σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα. Και ποιοι θα είναι οι μηχανισμοί, προκειμένου στο εξής η ΕΕ να διαχειρίζεται τις κρίσεις; Πρέπει, σύμφωνα με τον Κάρας, να διαμορφωθούν μηχανισμοί ελέγχου υλοποίησης αντιλαϊκών προγραμμάτων και σε επίπεδο κάθε χώρας και σε επίπεδο ΕΕ, που, όμως, να έχουν «λαϊκή νομιμοποίηση», τη στήριξη, δηλαδή, των Κοινοβουλίων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε αποφασιστική απομόνωση της Χρυσής Αυγής καλούν Σωματεία του Πειραιά

Κάλεσμα να απομονώσουν τη ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή απευθύνουν με ανακοίνωσή τους σωματεία του Πειραιά σε εργαζόμενους, ανέργους, αυτoαπασχολούμενους, νέες - νέους, γυναίκες των φτωχών στρωμάτων του λαού.
Πρόκειται για τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών – Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΜΑΓΕΝ, Συνδικάτο Οικοδομών Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας, Σωματείο Λογιστών Πειραιά και Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.
Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:
«Εσύ, που ζεις στο πετσί σου την επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημά σου, στο δικαίωμά σου στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ίδια σου τη στέγη, στην επιβίωσή σου.