Σελίδες

29 Ιαν 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κεφαλονιάς: Εγκατάλειψη - πρόκληση - κοροϊδία η πολιτική Δημοτικής Αρχής - κυβέρνησης για τους σεισμόπληκτους

Τη Δημοτική Αρχή (ΝΔ - Ανεξάρτητους Έλληνες) για την προσχεδιασμένη και σκόπιμη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Όπως τονίζουν, «ενδεικτικό της εγκατάλειψης και συνάμα της κοροϊδίας της δημοτικής πλειοψηφίας στους πληγέντες από τους σεισμούς είναι και η κατανομή ποσού 100.000 ευρώ ( !!! ) που αντιστοιχούν μόνο σε 176 οικογένειες».
Καλούν τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του νησιού να διεκδικήσουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση των πληγέντων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

Δημοψηφίσματα και διλήμματα

Παλιότερες εποχές, που φραστικά σχήματα άλλαζαν πολιτική προέλευση ανάλογα με το ποιο από τα δύο κόμματα του δικομματισμού διεκδικούσε την αστική διακυβέρνηση ή ήταν κυβέρνηση, θυμίζουν τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χτες, η «Αυγή» έγραψε: «Χαρακτήρα δημοψηφίσματος προσδίδει σε ευρωεκλογές - περιφερειακές ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές και τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό σημείο». «Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές - Νομιμοποίηση ή μη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής μάχης του Μαΐου και κυρίως οι ευρωεκλογές», έγραφαν πριν από μερικές μέρες άλλες εφημερίδες.
Χαρακτήρας «δημοψηφίσματος», όμως, για τι και για ποιον; Για το με ποιον τρόπο οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες θα στριμωχτούν έτσι κι αλλιώς ακόμα περισσότερο; Για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα ενισχυθούν στη φάση της ανάκαμψης; Για το ποιοι κλάδοι θα χρηματοδοτηθούν; Για το ποιος θα εγγυηθεί τον ευρωμονόδρομο και τα μνημόνια διαρκείας; Για το ποιος θα διαχειριστεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση; Για το ποιος θα ξεγελάσει τους εργαζόμενους ότι η δική του πρόταση θα φέρει τη λαϊκή ευημερία;

Η παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (VIDEO)



Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ότι δεν έχει καμία ελπίδα μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο, είτε είναι ελληνικά, είτε ξένα, τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.