Σελίδες

24 Ιαν 2014

Ανακοίνωση της ΚΝΕ σχετικά με τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για υπερεκμετάλλευση των νέων

Σε ανακοίνωσή του, για τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, σημειώνει:
«Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Επιχειρήσεων) αποτελούν μια νέα ωρολογιακή βόμβα, που συνενώνει όσα σκέφτονται και όσα υλοποιούν κυβερνήσεις- ΕΕ- μονοπωλιακοί όμιλοι. Στο όνομα της "ανάπτυξης" προτείνουν οι νέοι μέχρι 29 χρονών να δουλεύουν για ένα χρόνο χωρίς κατώτατο μεροκάματο, να περιπλανιούνται στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.
Οι προτάσεις αυτές έρχονται σαν συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν «δοκιμαστικών περιόδων» στη δουλειά, των προγραμμάτων «επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία», της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών. Μέτρα που δήθεν θα αντιμετώπιζαν την ανεργία των νέων, θα τους διευκόλυναν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Κάτω τα χέρια από το ΠΑΜΕ

Τη συνέχιση της απόπειρας καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ
Νέο κρούσμα η αξιοποίηση της γνωστής μήνυσης του κόμματος «Δράση» του βιομήχανου Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ.
Αναλυτικά το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
Η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Αποδεικνύεται καθημερινά ποια είναι η ουσία του δόγματος «νόμος και τάξη» και πού σκοπεύει η γνωστή θεωρία των «δύο άκρων».

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Ο Χ. Σβόμποντα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, βρίσκεται σε επίσκεψη στην Ελλάδα. Συναντήθηκε σχεδόν με όλους όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη διαδικασία ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς», πιέζοντας για επιτάχυνση των βημάτων ώστε να εκφραστεί όσο το δυνατόν ενιαία ο χώρος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ δέχεται από καιρό πιέσεις αν θέλει να ενταχθεί στους κόλπους των σοσιαλδημοκρατών της ΕΕ να κατέβει στις ευρωεκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ.
Κατά την προχτεσινή του συνάντηση με αντιπροσωπεία της «κίνησης των 58», αφού μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα γύρω απ' το ίδιο τραπέζι, φέρεται να πρόσθεσε πως είναι απ' τις τελευταίες ευκαιρίες για το ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή σε κεντροαριστερό σχήμα στις ευρωεκλογές, ώστε να μην κατακερματιστεί ο χώρος, πράγμα που θα έχει συνέπειες στην κυβερνητική σταθερότητα...