Σελίδες

13 Ιαν 2014

Αντικομμουνιστικό βλακόμετρο !!! (Φαήλος Edition)...

Κάθε φορά που αναπνέει (δεν χρειάζεται καν να ανοίξει τον βόθρο που έχει για στόμα) ο γνωστός χρυσαυγίτης της Συγγρού, συνήγορος επιχειρηματιών τύπου Μελισσανίδη και κολλητός του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, το αντικομμουνιστικό βλακόμετρο τρελαίνεται. 
Λογικό, μιάς και ο φίλος του πρωθυπουργού και γνωστό ακροδεξιό κατακάθι της άλλοτε μοναρχοφασιστικής - και νυν νεοφιλελεύθερης - δεξιάς παράταξης μισεί οτιδήποτε έχει να κάνει με τους λαϊκούς αγώνες, την εργατική-λαϊκή εξουσία, τον κομμουνισμό και την απελεύθερωση του ανθρώπου απ' τα καπιταλιστικά δεσμά. 
Επειδή όμως δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να διαβάσουμε τα βοθρολήματα που ο Κρανιδιώτης γράφει στο antinews, αλιεύσαμε το παρακάτω απ' το blog ΚΚ4ever (υπογράφει ο Red Star):

ΑΝΑΠΤΥΞΗ με βάση τα «ευρά» ή τις λαϊκές ανάγκες;

Ιστορικά ξεπερασμένη η κοινωνία που συρρικνώνει την παραγωγή, καταστρέφει τα μέσα παραγωγής και πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, επειδή η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας δε συμφέρει τα αφεντικά

Η πολυπόθητη ανάπτυξη, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται τα επιτελεία των αστών, σκοντάφτει, όπως υποστηρίζουν, στην έλλειψη των κατάλληλων όρων και επενδυτικών κινήτρων, που θα προσελκύσουν το μεγάλο κεφάλαιο να δώσει το «πράσινο φως», για να ξεκινήσει ένας καινούργιος οικονομικός κύκλος. Μέχρι τότε, που στην πραγματικότητα σημαίνει μέχρι να καταστραφεί το ...υπερβάλλον παραγωγικό δυναμικό, να κλείσουν δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν οι εναπομείναντες μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδίζουν περισσότερα και, μαζί, μέχρι να φτάσει η ανεργία στο απόγειό της και να παρθούν μέτρα για να γίνει ακόμα πιο συμφέρουσα - πιο φτηνή - για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη, θα υπάρχει επενδυτική απραξία και συνεχής πτώση της παραγωγικής δραστηριότητας. Μετά ...βλέπουμε.

Συνθήκη Μάαστριχτ: Το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι το θεμέλιο της ΕΕ. Είναι η Συνθήκη των Συνθηκών. Απ' αυτήν απορρέουν όλες οι επόμενες, όπως και όλες οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, τις οποίες συναποφασίζουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ και τις εφαρμόζουν στα κράτη τους. Γι' αυτό και σήμερα, σε μια σύντομη ιστορικοπολιτική αναδρομή, παρουσιάζουμε τα βασικά ζητήματα αυτής της Συνθήκης.

Το Μάαστριχτ είναι μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας. Ηταν άγνωστη στο πλατύ κοινό έως το Δεκέμβρη του 1991, τότε που οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), που τη συγκροτούσαν 12 ευρωπαϊκά κράτη (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα), συνυπέγραφαν τη Συνθήκη μετεξέλιξής της σε Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), τη γνωστή πλέον Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ετσι, το Μάαστριχτ έγινε διάσημο, η ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση περνούσε σε μια ανώτερη ποιοτικά βαθμίδα και πάνω στους λαούς υψωνόταν νέος, πιο βαρύς ζυγός από το κεφάλαιο, των 12 τότε καπιταλιστικών κρατών της ΕΟΚ, προκειμένου να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες αναπαραγωγής και συσσώρευσής του, με ολοένα αυξανόμενη την ένταση της εκμετάλλευσης, και πιο αποτελεσματικά να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες του διεθνούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού για το μοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής.

Αντι - ΚΚΕ αυθαιρεσίες της «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Η Εφημερίδα των Συντακτών» (11-12 Γενάρη 2014), με ολοσέλιδο άρθρο, το οποίο παραπειστικά διαφήμισε ως αποκαλυπτικό,  αναφέρεται στην πρόσφατη 15η Διεθνή Συνάντηση των Εργατικών και Κομμουνιστικών Κομμάτων στη Λισαβόνα  και επιχείρησε να  παρουσιάσει και να ερμηνεύσει σχετική επιστολή του ΚΚΕ στα ΚΚ, παραπλανώντας τους αναγνώστες της.
Ο ίδιος ο τίτλος του άρθρου «Όλοι Οπορτουνιστές πλην ΚΚΕ»  αποπνέει σκοπιμότητα, αντι-ΚΚΕ εμπάθεια, λειτουργεί προβοκατόρικα, όχι μόνο ενάντια στο ΚΚΕ, αλλά γενικότερα  στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.   
Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει τέτοια θέση και πρακτική, αλλά διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και συνεργάζεται σταθερά με δεκάδες ΚΚ, συζητά σοβαρά ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα με ΚΚ που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, με πολλά από αυτά αναπτύσσει κοινές δράσεις, εκφράζει αλληλεγγύη στους αγώνες τους.
Παράλληλα, έχει ισχυρό μέτωπο σε κόμματα που μεταλλάχθηκαν, συμπεριλαμβανομένων  αυτών που ηγούνται στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), τις θέσεις του οποίου αναμασά η εφημερίδα. 
Η πραγματικότητα είναι ότι στο κομμουνιστικό κίνημα διεξάγεται ουσιαστική συζήτηση για σύνθετα ζητήματα, γίνεται ιδεολογική διαπάλη με κριτήριο πώς θα διαμορφωθεί αποτελεσματική επαναστατική στρατηγική για το συμφέρον της εργατικής τάξης, των λαών.

63 μείον 27, πόσο κάνει;

Κάτι ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά και για τα διερευνώμενα περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάτι ο απόηχος «θαυμάσιων» ιστοριών (Λιάπης, Τομπούλογλου κ.λπ), έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες ομολογίες του τελευταίου διαστήματος να έχει περάσει στα «ψιλά».
   Πρόκειται για όσα προέκυψαν από την παρουσίαση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο κ.Στουρνάρας στους ξένους δημοσιογράφους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τι είπε; Αντιγράφουμε από την «Καθημερινή» της Παρασκευής (10/1/2014):
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα εφάρμοσε δημοσιονομικά μέτρα 63 δισ. ευρώ την περίοδο 2010 – 2014 ενώ το έλλειμμα μειώθηκε κατά 27 δισ. ευρώ».
  Τα παραπάνω συνιστούν ομολογία μεγατόνων! Αποτελούν αδιαμφισβήτητη απεικόνιση του σκανδαλώδους και δυσώδους «δάσους» που εκτείνεται πίσω από τα «δέντρα» των σκανδάλων με τις μίζες, τα θαλασσοδάνεια κ.λπ. Είναι η ομολογία για το σκάνδαλο των σκανδάλων που συντελείται στην Ελλάδα. Και συντελείται με όλους τους τύπους της (ταξικής) νομιμότητας !

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο φασισμός δεν πολεμιέται με απαγορεύσεις του αστικού κράτους

Το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που εκτρέφει το φασισμό και το ρατσισμό, δεν πρόκειται να καταπολεμήσει ποτέ την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να αυταπατάται κανείς ότι το σύστημα θα στραφεί ενάντια στον ίδιο τον εαυτό του

Σημείωση πρώτη: Ο κ. Σαμαράς, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωσε ότι το πολιτικό σύστημα έχει πια την πολιτική βούληση να αποκαλύψει ποιοι είναι οι κρυφοί χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής. 

Γιατί, όμως, ακόμα δεν μας έχει πει ούτε ένα όνομα;

Σημείωση δεύτερη: Ο κ. Σαμαράς έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον πρώην επικεφαλής της ΕΠΕΝ, τον κ. Βορίδη, και ο κ. Βενιζέλος, τόσο υπό τον κ. Σαμαρά όσο και υπό τον κ. Παπαδήμο, ήταν αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων που στηρίζονται από τον (και στηρίζονται στον) κ. Βορίδη.