Σελίδες

11 Ιουν 2014

Οι πιρουέτες του Τσίπρα γοητεύουν τη ΔΗΜΑΡ

Είναι αστείο να ζητούν να πιστέψουμε ότι το πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ είναι αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με το ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ!
Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ΔΗΜΑΡ πριν ονομαστεί ΔΗΜΑΡ και μετατραπεί σε συνιστώσα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Εξάλλου από που προκύπτει ότι αν πάνε στο ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ τότε αποκλείεται -αύριο μεθαύριο- κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Μα τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ και τα μισά απ' όσα απέμειναν θέλουν κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Έως και ο Βενιζέλος θυμίζει συχνά πυκνά πως ήθελε το καλοκαίρι του 2012 τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση.
Ακόμα και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που θέλουν ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ -και όχι απευθείας ΣΥΡΙΖΑ- δεν αποκλείουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπάρξουν ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ ούτε καν να στηρίξουν μια κυβέρνηση με γεύση «κεντροδεξιά» και να καμώνεται τη ρεαλιστική «κυβερνώσα αριστερά».

Ως εδώ εξαντλείται ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ. Να στηρίζει το σύστημα, τις κυβερνήσεις του και το αντιλαϊκό τους έργο όπως έπραξε το καλοκαίρι του 2012 και όπως ετοιμάζεται να κάνει όποτε χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι πως για να έχεις ρόλο πρέπει να έχεις και όχημα.
Να έχεις δηλαδή κόμμα και με 1,2% το όχημα έχει μείνει από ρόδες και καύσιμα.
Το πρόβλημα συνεπώς στη ΔΗΜΑΡ δεν είναι με ποιους θα πάνε αλλά πως θα πάνε. Κατευθείαν ή μέσω της «κεντροαριστεράς», με δικό τους όχημα ή ένας ένας.
Ξέρουν άλλωστε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που σε κάθε πιρουέτα του Τσίπρα με περισσότερη δύναμη πατάει το κουμπί του απορροφητήρα της σοσιαλδημοκρατίας.   
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου