Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Ιωάννινα: Aθώος κρίθηκε από το Δικαστήριο ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Τασιούλας

Από τις κινητοποιήσεις στην εφορία το 2011
Αθώος κρίθηκε από το Δικαστήριο ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Τάκης Τασιούλας, για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν στην Εφορία Ιωαννίνων το 2011.
Το κατηγορητήριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ενάντια στο στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννιτών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάκη Τασιούλα, για δήθεν «διατάραξη οικιακής ειρήνης σε δημόσιο κτίριο» και «παράνομη βία από κοινού με άλλους αγνώστους» με αφορμή την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην εφορία Ιωαννίνων το 2011, ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κριθεί αθώος από το δικαστήριο.
Η κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, οργανώθηκε από πρωτοβάθμια σωματεία (οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων κ.ά.), την ΠΑΣΕΒΕ κ.ά.

Ο κομμουνιστής υποψήφιος δήμαρχος, μέλος της διοίκησης της ΟΕΒΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, υπερασπίστηκαν στη δίκη το δικαίωμα των εργαζόμενων και των σωματείων να οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα εξοντωτικά χαράτσια που ληστεύουν το λαϊκό εισόδημα και οδηγούν στον πλειστηριασμό τα λαϊκά σπίτια και τα μικρομάγαζα.
Η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι υπήρξαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους εργαζόμενους της εφορίας, να διαμορφωθεί η εικόνα ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που διαφωνούν με τους αγώνες και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπόρεσε να στηριχτεί. Όπως ανέδειξαν όλοι οι μάρτυρες την ημέρα της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι της εφορίας βρέθηκαν στο πλευρό των σωματείων αφού βιώνουν και οι ίδιοι τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η χρονική συγκυρία της δίωξης, παρά το θετικό αποτέλεσμα, δεν είναι άσχετη με το κλίμα εκβιασμού από τη μία και το εμπόριο ατομικής ελπίδας που καλλιεργείται από τις άλλες δυνάμεις, μπροστά στις εκλογές. Την προσπάθεια να πειστεί ο λαός ότι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι. Ότι το κάλεσμα του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ενίσχυση της πάλης και του ΚΚΕ δεν έχει αποτέλεσμα, ότι ο μόνος δρόμος είναι η «συνεργασία» στα κελεύσματα υποταγής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών.
Η απάντηση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ, της νεολαίας στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων, δεν μπορεί παρά να είναι η ακόμη πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης. Η ανασύνταξη του κινήματος, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και στις τρεις κάλπες που έχουμε μπροστά μας για την Ευρωβουλή την περιφέρεια και τους δήμους.
Με τον αγώνα και την ψήφο μας «περνάμε από δίκη» και καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ σημαίνει τη δυνατότητα του λαού από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει τα νέα μέτρα όπως η φοροληστεία που θα συνεχιστεί μέσα από το μεσοπρόθεσμο και το χαράτσωμα των δήμων. Σημαίνει να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση ως την τελική νίκη.
Οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια το πρωί, σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Κανένα δικαστήριο και καμία δίωξη δεν θα φοβίσει τους κομμουνιστές, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, το λαό. Καμία δίωξη δεν θα σταματήσει τον αγώνα.
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Καμία υποταγή στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οργάνωση της πάλης παντού. Ισχυρό ΚΚΕ και σε όλες τις κάλπες για να είναι δυνατός ο λαός. Για να ανασυνταχθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να πάρει ο ίδιος ο λαός την εξουσία στα χέρια του. Να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από τα δεινά».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου