Σελίδες

31 Μαΐ 2014

Ουκρανία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του λαού από την φασιστική κυβέρνηση

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνεχίζοντας το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού που ζει στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου εξακολουθούν τους βομβαρδισμούς τους στην περιοχή. Δε δίστασαν, μάλιστα, να βάλουν και κατά παιδιατρικού νοσοκομείου και κλινικής, όπως και κατά σχολικού συγκροτήματος, όπου μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.
Ο αριθμός των νεκρών ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων και αμάχων υπολογίζεται σε πάνω από 100 - 150, ωστόσο το αιματοκύλισμα αυτό περνάει σχεδόν απαρατήρητο διεθνώς, στη λεγόμενη «δύση», ακριβώς γιατί έχει τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δε δίστασαν στον ανταγωνισμό τους με την καπιταλιστική Ρωσία, να ωθήσουν στην εξουσία τους φασίστες εγκληματίες.
Τις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις καταγγέλλει η Ρωσική Επιτροπή Ερευνας

Για τους δικούς της λόγους η Ρωσία, που έχει τεράστια συμφέροντα στην Ουκρανία, προβάλλει το παράνομο της σφαγής που επιτελείται. Έτσι, η Ρωσική Επιτροπή Ερευνας κατηγόρησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης του 1949 για την προστασία των αμάχων,
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ αναφέρει συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με την έρευνα, στρατιωτικοί των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της Εθνοφρουράς και του "Δεξιού Τομέα", έχουν χρησιμοποιήσει κατά τη βούλησής τους όπλα, το πυροβολικό και την αεροπορία (καθώς και) τεθωρακισμένα, με στόχο να σκοτώσουν πολίτες, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης της 12ης Απριλίου 1949, για την προστασία του άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου».
Γίνεται λόγος για μια σειρά από ουκρανικές πόλεις -μεταξύ αυτών το Ντονέτσκ και το Σλαβιάνσκ, όπου σημειώνονται μάχες τις τελευταίες βδομάδες μεταξύ των ρωσόφωνων και του ουκρανικού στρατού, όπου έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα αυτά. «Στις 26 Μαΐου, όχι μακριά από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που ερρίφθησαν σε ένα φορτηγό το οποίο μετέφερε τραυματίες και έφερε το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού», επισημαίνει η Επιτροπή. Η ίδια υπογραμμίζει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον «μελών του ουκρανικού στρατού, της Εθνοφρουράς και του "Δεξιού Τομέα", που προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί», επειδή «χρησιμοποίησαν απαγορευμένα μέσα και μεθόδους πολέμου».

Η Επιτροπή Ερευνας «συγκεντρώνει αποδείξεις για την ευθύνη κάθε προσώπου που εμπλέκεται στα εγκλήματα αυτά που διαπράχθηκαν εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι διώξεις θα ασκηθούν και εναντίον «όσων έδωσαν τη διαταγή να σκοτωθούν πολίτες».
Οι μάχες δε σταματάνε τα παζάρια για την Ενέργεια
Την ίδια ώρα συνεχίζονται κανονικά τα παζάρια μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την προμήθεια φυσικού αερίου. Έτσι, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο άλλη μια λεγόμενη τριμερής συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ρωσίας και Ουκρανίας και του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ, Γκίντερ Ετινγκερ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γκ. Ετινγκερ, οι συνομιλίες μεταξύ των χωρών για την αποπληρωμή του χρέους της Ουκρανίας προς τη Ρωσία και τη συνέχιση του εφοδιασμού της με ρωσικό φυσικό αέριο, δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, ωστόσο επιτεύχθηκε πρόοδος, κάτι που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις αρχές της επόμενης βδομάδας.
Η Ρωσία απειλεί να σταματήσει τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο, εάν το Κίεβο δεν πληρώσει όσα χρωστάει. Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τη Μόσχα, ανέρχεται στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο εκπρόσωπος του Κιέβου ανέφερε ότι η χώρα του κατέβαλε 786 εκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλές Φλεβάρη και Μάρτη. Τα χρήματα, σύμφωνα με τον Γκ. Ετινγκερ, κατεβλήθηκαν σε λογαριασμό αμερικανικής τράπεζας και από εκεί θα μεταφερθούν στην «Gazprom». Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, που ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία πληρωμή για το φυσικό αέριο από την Ουκρανία.
Στη Γαλλία ο Πούτιν και ο Ομπάμα - Συνάντηση Ομπάμα με Ποροσένκο
Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι την ερχόμενη βδομάδα ο Πρόεδρος της Ρωσίας,
Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προσκληθεί στη Γαλλία από τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις στις 5 και 6 Ιούνη για την 70ή επέτειο από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία. Ο Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ολάντ και, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, σημείωσε ότι «είναι ανάγκη να σταματήσει αμέσως η βία και η αιματοχυσία και να ξεκινήσει απευθείας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας».
Στις ίδιες εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, ενώ στη Γαλλία την ίδια περίοδο, θα βρίσκονται και οι ηγέτες των 7 πιο αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών, ωστόσο εμφανίζεται ως απίθανο να υπάρξει κοινή συνάντηση των ηγετών αυτών με τον Βλ. Πούτιν.
Αντιθέτως, ο Μπ. Ομπάμα στα πλαίσια της 4μερης περιοδείας του στην Ευρώπη θα συναντηθεί στη Βαρσοβία, την Τετάρτη, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Κιέβου, το μεγαλοβιομήχανο Πέτρο Ποροσένκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει, επίσης, σε κυβερνητικές εκδηλώσεις στην Πολωνία για τα 25 χρόνια από την ανατροπή του σοσιαλισμού στη χώρα, ενώ σύμφωνα με τον σύμβουλό του Μπεν Ρόουντς θα παρουσιάσει την καπιταλιστική Πολωνία ως υπόδειγμα δημοκρατίας που τάχα «ανέπτυξε την οικονομία της και αύξησε την ευημερία του λαού της τα τελευταία 25 χρόνια»
Κάλεσμα ΗΠΑ για αύξηση των πολεμικών δαπανών από τα μέλη του ΝΑΤΟ
Εντομεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, σε ομιλία του από τη Σιγκαπούρη, ισχυρίστηκε ότι οι «προκλητικές ενέργειες της Ρωσίας», με την ενσωμάτωση της Κριμαίας και την κινητοποίηση στρατευμάτων στα σύνορα, θα υποχρεώσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ να ξαναδούν το θέμα των στρατιωτικών τους προϋπολογισμών, προβάλλοντας μάλιστα ως παράδειγμα της Πολωνίας που αύξησε τις στρατιωτικές της δυνατότητες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου