Σελίδες

14 Μαΐ 2014

Στις 26 ... λαϊκή εξουσία!!!

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας»! 
Το 'πε και αυτό ο Αλ. Τσίπρας («Left.gr»), ακολουθώντας πιστά το «εγχειρίδιο» της σοσιαλδημοκρατίας με τις οδηγίες για ανάδειξη στελεχών, όπου σε περίοπτη θέση δεσπόζει αυτή για καπηλεία συνθημάτων, εννοιών, όρων, ιστορικών αναφορών κ.λπ. κ.λπ... ...
Το ίνδαλμά του έλεγε «στις 18 σοσιαλισμός», ο Τσίπρας λέει στις «26 λαϊκή εξουσία». 
Δε μετακόμισε όλο (σχεδόν) το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για το τίποτα.
Εχει, όμως, σημασία και τι εννοεί ο Τσίπρας σαν «λαϊκή εξουσία». 

Λέει: «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, μόνο με τη διαρκή και ενεργή συμμετοχή του λαού στην πολιτική διαδικασία. Ο ίδιος ο λαός θα αποφασίζει για τις κρίσιμες αποφάσεις που τον αφορούν».
Επειδή, όμως, «λαϊκή εξουσία» με πομφόλυγες ...συμμετοχικής δημοκρατίας - παντού υπάρχει ένας Παπανδρέου στο δημόσιο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ - δεν γίνεται, προσθέτει ο Τσίπρας: 
  - Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται «με την εγχώρια διαπλοκή και τα συμφέροντα τα οποία στηρίζει», είναι «στο στόχαστρο της οικονομικής ολιγαρχίας» και σαν απόδειξη διατυπώνει τον ισχυρισμό «αν είχαμε καταθέσει τα διαπιστευτήριά μας στη διαπλοκή και τους δανειστές θα ήμασταν κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2012»!!!
Με το κεφάλαιο δε συγκρούεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο με τη διαπλοκή...
 Εκτός, αν τα εγχειρίδια που μελετά ο κ. Τσίπρας, είναι της συμφοράς και του μαθαίνουν ότι τα χαριεντίσματα με τον ΣΕΒ και τα νταραβέρια με τους Αμερικάνους, οι υποκλίσεις στο κεφάλαιο και τη λυκοσυμμαχία του την ΕΕ, αποτελούν εκφράσεις της ταξικής πάλης στις σύγχρονες συνθήκες. 
Ας μην τον αδικούμε όμως, ούτε και τα επιτελεία που τον συμβουλεύουν και τα στελεχώνουν επιστήμονες της εξαπάτησης και της πολιτικής απατεωνιάς που μαθήτευσαν δεκαετίες στα θρανία του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν καλά ότι μαζί με όλες τις άλλες εξετάσεις πρέπει να εξεταστούν και στο μάθημα της αποτελεσματικής ενσωμάτωσης του κόσμου. 
Στο πλαίσιο αυτό επικαλείται ο κ. Τσίπρας τη «λαϊκή εξουσία», κλέβοντας τον όρο από το ΚΚΕ, που στην πραγματική της διάσταση, με το περιεχόμενο που της δίνει το ΚΚΕ έχει τόση σχέση με το ΣΥΡΙΖΑίικο πρόγραμμα καραμπινάτης διαχείρισης του καπιταλισμού όση ακριβώς ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου