Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Επικίνδυνη ρητορική και λιβανιστήρι στην ΕΕ

Με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας χτες στη Θεσσαλονίκη
Με ρητορική που συγκαλύπτει την ταξική αιτία της επίθεσης που δέχεται ο λαός και ταυτόχρονα διεγείρει επικίνδυνα αντανακλαστικά, δίνοντας έδαφος ακόμα και σε εθνικιστικές απόψεις, εμφανίστηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι«ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί χαμογελαστός μαζί με την προϊσταμένη του» και είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση «μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία»!
Αξιοποιώντας συνθήματα που λάνσαρε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και στη συνέχεια το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα η ηγέτης μιας μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται εκείνο που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν και τώρα αποκτά πάλι ένα ουσιαστικό νόημα: Οτι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»!

Στο ίδιο πνεύμα, αναρωτήθηκε: «Πόσα κομμάτια εθνικής κυριαρχίας πρέπει ακόμα να παραχωρήσουμε για να πάρουμε τα δυο - τρία κατοστάρικα του ματωμένου πλεονάσματος που μας πετούν στα μούτρα προεκλογικά; Πόσες εκπτώσεις στη δημοκρατία πρέπει ακόμα να ανεχτούμε; (...) Σε πόση ταπείνωση, πόση φτώχεια, πόση ανεργία, πόσα δράματα, πρέπει να κλείσουμε τα μάτια για να μας πουν μια καλή κουβέντα η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε; (...) Αυτά είναι τα ερωτήματα που μπαίνουν μπροστά σε κάθε Ελληνα και σε κάθε Ελληνίδα, ενόψει εκλογών»!
Για να βγάλει λάδι το κεφάλαιο και το οικοδόμημα της ΕΕ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως «υποτέλεια» τη συνειδητή παραχώρηση από την αστική τάξη μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων στα διακρατικά όργανα της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, την οποία υπερασπίζεται και το κόμμα του. Ενώ κρύβει το γεγονός ότι η συμμετοχή στην ΕΕ, που ο ίδιος θεωρεί αυτονόητη, προϋποθέτει ούτως ή άλλως την παραχώρηση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» στην ΕΕ.
Επίσης, εστιάζει σκόπιμα στον «αντιδημοκρατικό» τρόπο που νομοθετούνται τα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα της στρατηγική που τα επιβάλλει. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν λέει ότι θα κυβερνήσει με άλλο μείγμα.
Ανακούφιση στη ...Δευτέρα Παρουσία!
Μιλώντας ο ίδιος στο ιταλικό κανάλι RAI3, παρέπεμψε κυριολεκτικά στη Δευτέρα Παρουσία την όποια ανακούφιση υπόσχεται στο λαό, λέγοντας: «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια πολύ μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, κι αυτή η πολιτική αλλαγή να έχει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, δεν μπορεί μόνο σε μια χώρα να πετύχεις την πολιτική αλλαγή, αν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τέτοιοι που να μπορέσουν να δεχτούν αυτήν την πολιτική αλλαγή».
Σε άλλο σημείο, υπερασπίστηκε τον φιλο-ευρωενωσιακό χαρακτήρα του κόμματός του, λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε πιο φιλοευρωπαϊστές από τις κυρίαρχες δυνάμεις σήμερα, που στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το αν αυτή η Ευρώπη φτάσει σε αδιέξοδο ή θα διαλυθεί».Αποκαλυπτικός ήταν και όταν εξέφρασε την ελπίδα για «μια μεγάλη επιτυχία της δικής μας πρότασης, ώστε να παρασύρει και τη σοσιαλδημοκρατία, στην ιστορική της κοίτη»!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου