Σελίδες

25 Απρ 2014

Παραλήρημα... οι προστάτες του κεφαλαίου

Αντι-ΚΚΕ παράκρουση; 
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή του Κλέαρχου Τσαουσίδη (δίνει φαίνεται εξετάσεις για πατριάρχης του αντι-ΚΚΕδισμού), να (ξανα)κάνει χυδαία επίθεση στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραληρώντας στην «Αυγή» 24/4/2014, περί «σταλινισμού» και «ντόπερμαν που δε σκίζουν τα προλεταριακά τους ιμάτια όταν ακούνε τους δεξιούς να τους επαινούν». 
Ποια η αφορμή; 
Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα τη μέρα του Πάσχα ότι «η "Ανάσταση Λαών" μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων με ισχυρό ΚΚΕ, με το λαό στην εξουσία». 
Τι τον πείραξε; 
Οτι το ΚΚΕ δε γίνεται χαλάκι στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση της κυβέρνησης ούτε βεβαίως για την ανάληψη της διοίκησης σε Δήμους και Περιφέρειες. Γιατί, δηλαδή, το ΚΚΕ δεν κάνει πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει αυτός τη διαχείριση της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ... 
Πάει πολύ ένα κόμμα της αστικής διαχείρισης, που επέλεξε, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια τους απέρριψε, να έχει υποψήφιους και ανθρώπους που σχετίζονται με εθνικιστικούς, ακροδεξιούς κύκλους, να μιλά για «δεξιούς επαίνους στο ΚΚΕ» όταν βοά ο τόπος για τα νταραβέρια του με ελληνικά τμήματα του κεφαλαίου και διεθνή ιμπεριαλιστικά ιδρύματα...

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και μία Μ. Βακαλοπούλου στην «Αυγή» 24/4/2014, που ταυτίζει ΚΚΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γράφοντας πως όλοι μαζί «βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ». 
Τέτοια βαθιά πολιτική αντιπαράθεση... 
Την ίδια ώρα γράφει, παίζοντάς το τάχα φιλοκομμουνίστρια, ότι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε ΚΚΕ παρόλο που η ίδια δηλώνει ευρωκομμουνίστρια!!! 
Θα ήταν ανέκδοτο σαν το «αν ο παππούς φορούσε καρούλια θα ήταν πατίνι», αλλά η πολιτική δεν είναι ανέκδοτο. 
Η προσπάθειά της είναι άτιμη επιδιώκοντας να παίξει το επιχείρημα «και εγώ ΚΚΕ είμαι αλλά τώρα ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν», οι παλιότεροι θυμούνται τη γνωστή τακτική όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τριγυρνούσαν στις γειτονιές και αυτοπαρουσιάζονταν ως ΚΚΕ που όμως θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει ξανά η δεξιά!!!

1 σχόλιο:

  1. Αν θυμάμαι καλά, ο Κουτσούμπας είπε "η ΑΝΑΤΑΣΗ Λαών" και όχι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Αλλά και Ανάσταση να είπε, πολύ σωστά, σωστότατα ερμήνευσε ότι: μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων με ισχυρό ΚΚΕ, με το λαό στην εξουσία.

    Δικαίως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ, ως υπερασπιστές τής ΕΕ των μονοπωλίων, κάνουν αντικομμουνισμό. Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή