Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ σπόντες

«Και "στέγη" θα σας δώσουμε», λέει η ΝΔ...

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την «κοινωνική κατοικία», με την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, «που άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάζει αστέγους που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία». Και γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση συνεργάζεται «με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές, μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική. 
Γι' αυτό το λόγο, μάλιστα, ψηφίστηκε πρόσφατα νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς τα φορολογικά βάρη, ΦΠΑ κ.τ.λ., που υπήρχαν προηγουμένως». 
Τι λένε; Οτι τις επιπτώσεις από την καπιταλιστική κρίση, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης για διαχείρισή της σε όφελος του κεφαλαίου που τσακίζει το λαό και που έχει στερήσει ή απειλεί να στερήσει την κατοικία από χιλιάδες ανθρώπους, θα την αντιμετωπίσουν με τη φιλανθρωπία μερικής στέγασης των αστέγων με ...ακίνητα του Δημοσίου και δωρεές ιδιωτών.
 Αντί το κράτος να παρέχει υπηρεσίες προστασίας σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη, τις μεταφέρει σε ιδιώτες. Ισως αυτή η ενέργεια ανακουφίσει ένα τμήμα των εξαθλιωμένων ανθρώπων από την κρίση και τη βάρβαρη πολιτική. 
Αλλά οι εργαζόμενοι, ακόμη και αυτοί που τους εξαθλίωσε η κρίση και η βάρβαρη πολιτική, έχουν ανάγκη από κάλυψη στοιχειωδών αναγκών σε τροφή, στέγη, υγεία κ.λπ. Και η ικανοποίηση της ανάγκης για στέγη, δηλαδή για σύγχρονες, φτηνές, ασφαλείς κατοικίες για τις λαϊκές οικογένειές δεν είναι δυνατόν να επαφίεται σε δωρεές. 
Το καπιταλιστικό σύστημα θα συνεχίσει να στερεί τη λαϊκή κατοικία από τις εργατικές οικογένειες. 
Φαίνεται, πάντως, ότι δεν είναι μόνο η ΝΔ που εξαγγέλλει τέτοια μέτρα - κοροϊδία...

... αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κοινωνική κατοικία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της στέγασης», ήταν ο τίτλος της ΑΥΓΗΣ, με αφορμή δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθήνας Γ. Σακελλαρίδη που ισχυρίζεται πως εάν εκλεγεί δήμαρχος στην Αθήνα θα λυθεί το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι. 
Τι είπε; «Δημιουργία ενός θεσμού δημοτικού διαμεσολαβητή ανάμεσα στη στεγαστική προσφορά και τις στεγαστικές ανάγκες πολιτών. Επιδότηση ενοικίου για πολίτες που αντιμετωπίζουν την απειλή της έξωσης λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους κατοικίας». 
Δηλαδή, ο δήμος θα παίξει το ρόλο ενός μεγάλου δημοτικού μεσιτικού γραφείου για την εξεύρεση κατοικίας για όσους έχουν πρόβλημα. Και θα καλύπτει ένα μέρος του ενοικίου για όποιους απειλούνται με έξωση. 
Αλήθεια, πώς και με ποιους πόρους θα γίνει αυτό; Ο ίδιος ο Γ. Σακελλαρίδης έχει δηλώσει ότι δεν υπολογίζει στην κρατική χρηματοδότηση. 
Αρα; Τα μοναδικά έσοδα που μπορεί να έχει ένας δήμος εκτός από την κρατική χρηματοδότηση είναι η επιβολή φόρων και τελών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου