Σελίδες

27 Μαρ 2014

Ν. Καραθανασόπουλος: Τα μέτρα του ΟΟΣΑ θα ξεκληρίσουν τους αυτοαπασχολούμενους (VIDEO)



Τα μέτρα που προωθούνται στο γάλα εξυπηρετούν ακόμη περισσότερο τη συγκέντρωση της αγοράς και το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είπε, «στο ίδιο αποτέλεσμα οδηγούν το σύνολο των μέτρων που προβλέπει η ''εργαλειοθήκη'' του ΟΟΣΑ: Εκτοπισμό των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων από την αγορά και στη θέση τους να έρθουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι». Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή του γάλακτος. Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών που μείωσαν τις τιμές για ένα εξάμηνο, μέχρι να «σβήσουν» τους μικρούς και μετά τις ανέβασαν.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο αποτελούν νέο βήμα στην αντιλαϊκή επίθεση. Συμπλήρωσε πως είναι κοροϊδία σε μια στιγμή που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, η κυβέρνηση να λέει ότι θα δώσει κοινωνικό μέρισμα.
Στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι ο πραγματικός αντίπαλος για το λαό είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομιλών και η πολιτική της ΕΕ και μόνο εάν συγκρουστεί μαζί τους μπορεί να ανακουφιστεί και να ανοίξει το δρόμο σε μια άλλη προοπτική.
902.gr

1 σχόλιο:

  1. Το αποτέλεσμα της λεγόμενης απελευθέρωσης, θα είναι χιλιάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι και καταχρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι.
    Για την ΕΕ και την κυβέρνηση και όσους προσκυνούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είσαι "Διαρθρωτικό Πρόβλημα".
    Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό.
    Θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.
    Γι' αυτό μας τσακίζουν με τη φορολογία με 26%, γιαυτό μειώνουν τις συντάξεις και μας αφήνουν ανασφάλιστους, γι' αυτό διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή