Σελίδες

6 Μαρ 2014

Ο γκεμπελισμός της «iskra» και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ιστοσελίδα της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, «iskra», ή έχουν χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια» ή η αντιΚΚΕ τύφλωσή τους τους οδηγεί σε τέτοιες προβοκάτσιες ολκής που δεν μπορούν να τις πιστέψουν ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές τους.
Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο - μνημείο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που αναφέρει ότι το ΚΚΕ «παραβλέπει ότι στην Ουκρανία συνετελέσθη ανοιχτή σχεδιασμένη επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ..., ότι στη νέα Ουκρανία των ΗΠΑ και της ΕΕ αλωνίζουν νεοφασιστικές δυνάμεις...»; Και όλα αυτά επειδή το ΚΚΕ λέει ταυτόχρονα ότι στις πλάτες του ουκρανικού λαού διεξάγεται μια αντιπαράθεση των ΗΠΑ και της ΕΕ με τη Ρωσία, καθώς και των τμημάτων της ουκρανικής αστικής τάξης, που άλλα τάσσονται με τον έναν ιμπεριαλιστή και άλλα με τον άλλον.
Αλήθεια, ποιοι τα λένε όλα αυτά; Ποιοι έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ; Αυτοί που το κόμμα τους έχει πάρει σβάρνα τα ινστιτούτα του ιμπεριαλισμού και των ΗΠΑ, από το Τέξας μέχρι τη Νέα Υόρκη και δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάζει το μοντέλο Ομπάμα και την αμερικανική διαχείριση της κρίσης; Η «iskra» το μόνο που κάνει, για μια ακόμη φορά, είναι να δίνει «αριστερή» κάλυψη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τα διαπιστευτήριά του στους Ευρωατλαντικούς εταίρους.
Ας πάμε, όμως, και στα συγκεκριμένα που καταλογίζουν στο ΚΚΕ:

  • Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα, που, από την πρώτη στιγμή, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τοποθετείται καθημερινά, καταγγέλλοντας την επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να ανατρέξει στις ανακοινώσεις του Κόμματος, στις ομιλίες και στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, καθημερινά στον «Ριζοσπάστη» και στο portal «902.gr». Άλλοι ήταν εκείνοι που είχαν πάθει αφωνία για ημέρες και μόλις απέκτησαν φωνή το μόνο που ψέλλισαν ήταν κάτι για προστασία του «διεθνούς δικαίου από την ΕΕ» και για «πιο ενεργητική πολιτική της Ελληνικής Προεδρίας». Δηλαδή «βάλτε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Και, φυσικά, αναφερόμαστε στο κόμμα της «iskra», τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε ότι, στο πλαίσιο της λεγόμενης ουκρανικής αντιπολίτευσης και της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, δρουν αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και ένοπλες ναζιστικές ομάδες, με τις ευλογίες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Άλλοι είναι εκείνοι που στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τους φιλοξενούν άρθρα τα οποία χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία «επανάσταση με λαϊκό και αντιαυταρχικό χαρακτήρα», ενάντια στα υπολείμματα του σοβιετικού καθεστώτος. Υιοθετώντας, με αυτόν τον τρόπο, όλη την επιχειρηματολογία των ναζί, αθωώνοντάς τους και συκοφαντώντας το σοσιαλισμό που γνώρισαν οι λαοί σε αυτές τις χώρες και που καμία σχέση δεν έχει με τύπους όπως η Τιμοσένκο και ο Γιανουκόβιτς που απέκτησαν ισχύ λεηλατώντας το λαϊκό πλούτο και τη σοβιετική κληρονομιά. Και φυσικά αναφερόμαστε στην «Αυγή» (στο χτεσινό φύλλο, άρθρο με τίτλο «Ποια άνοιξη για την Ουκρανία»), επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή πήρε διεθνείς πρωτοβουλίες με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, όπως η Κοινή Ανακοίνωση που υπογράφουν 38 Κόμματα, μεταξύ των οποίων το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, η Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας. Η Ανακοίνωση αυτή καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία, τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία, επισημαίνοντας πως «οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας». Ταυτόχρονα, η Ανακοίνωση αυτή καταδικάζει εκείνες τις δυνάμεις «που σκορπούν αυταπάτες ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη, "καλύτερη ΕΕ", "ένα άλλο καλύτερο σύμφωνο σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία"». Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις; Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διεθνείς του σύμμαχοι στο ΚΕΑ, που σε ανακοίνωσή του δε βγάζει άχνα για την ΕΕ και το ρόλο της και αρκείται σε ευχολόγια για πολιτικές συνεργασίας. Αυτές είναι οι διεθνείς σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της «iskra».
  • Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε αυτόν τον ανταγωνισμό, να συμμετάσχει στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ.Άλλοι είναι εκείνοι που μιλάνε για την ελληνική κυβέρνηση, ότι είναι «ουραγός των εξελίξεων» και ζητούν πιο ενεργητική πολιτική από τη μεριά της: Ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα, αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση. Ενεργητική πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να διασφαλίσει τις υποθέσεις της ελληνικής αστικής τάξης. Μόνο που αυτή η ενεργητική πολιτική είναι επικίνδυνη για το λαό.
  • Το ΚΚΕ λέει και κάτι ακόμη. Ότι ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να αντιπαλέψει την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που στηρίζεται από ΗΠΑ - ΕΕ, ναζιστές και να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την εξουσία του κεφαλαίου. Να χαράξει το δρόμο που υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, που δεν υπηρετείται μέσα από την ένωση με τη Ρωσία ή άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες.
Ο ουκρανικός, ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί πρέπει να απορρίψουν αυτές τις επικίνδυνες θεωρίες. Να χαράξουν το δικό τους δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να εκμεταλλεύονται και τις όποιες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις προς όφελός τους, που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με επιλογή ιμπεριαλιστή.
902.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/3/14, 8:39 μ.μ.

    Προβοκάτορες;;; ΑντιΚΚΕ τύφλωση;;; Ή απλά, κατεβασμένα σώβρακα στο μεγάλο κεφάλαιο και «παπατζιλίκι» σε βάρος τού λαού;;;
    Αλήθεια, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεχής και εξ’ ...επαγγέλματος διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ;;;
    …Και ποιοι είναι εντέλει αυτοί που έχουν το θράσος να κουνάνε το βρώμικο δάχτυλό τους στο ΚΚΕ;;;
    Ε, δε θα εκπλαγείτε δα,
    αν μάθετε πως είναι αυτοί
    που το κόμμα τους έχει πάρει σβάρνα
    τα ινστιτούτα τού ιμπεριαλισμού και των ΗΠΑ,
    από το Τέξας μέχρι τη Νέα Υόρκη
    και δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάζει το μοντέλο Ομπάμα και την αμερικανική διαχείριση της κρίσης…
    …Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρέφει έρωτα τρελό, για να μην ξεχνιόμαστε.
    Ελληνικό κεφάλαιο;
    Ευρωπαϊκό κεφάλαιο;
    Αμερικάνικο κεφάλαιο;
    Κεφάλαιο να 'ναι, κι ό,τι να 'ναι!!!
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιρατσιστικό κόμμα,
    όσον αφορά την καταγωγή τού μεγάλου κεφαλαίου.
    Την στήριξη και την αγάπη του την προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο, απ’ όπου κι αν προέρχεται!
    Α, η αλήθεια να λέγεται.
    Να όμως, πάρτε μ’ ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ,
    ένα παράδειγμα μνημείου επιχείρησης
    εκ νέου παγίδευσης,
    εκείνου τού πραγματικά ριζοσπαστικού τμήματος του λαού,
    που λάθεψε και εμπιστεύτηκε κάποια στιγμή το ΣΥΡΙΖΑ.

    (Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή