Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Αυτές και αν είναι πολιτικές διαφορές Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ !!!

Τόσο φιλολαϊκός...

Ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ιδρυμα «Rosa Luxemburg» και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση. Τι, γιατί και πώς;», αναφέρθηκε σε πέντε τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος:
«α) Απλοποίηση και αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, χωρίς εκπτώσεις σε εργασιακά και περιβαλλοντικά ζητήματα, 
β) κατάρτιση και ψήφιση νέου αναπτυξιακού νόμου με κλαδική και χωρική εστίαση και σαφείς εργασιακές και οικολογικές δεσμεύσεις, 
γ) δημιουργία υποδομών στήριξης και παρότρυνσης των ΜμΕ προς την εξωστρέφεια με νέους αναπτυξιακούς θεσμούς, 
δ) κατεπείγουσα επίλυση "χρονιζόντων και ώριμων" προβλημάτων, που σχετίζονται με τη χωροταξία και την πολεοδομία στη χώρα, 
ε) εις βάθος μηχανοργάνωση του Δημοσίου και κάθετη δικτύωση με τρόπο που θα ενισχύσει τις κατά τόπους επιχειρήσεις και θα αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία και την υπηρεσιακή παράλυση».
Ολες αυτές οι τομές, όχι για να αντιμετωπιστούν λαϊκά προβλήματα, αλλά για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, δηλαδή η καπιταλιστική ανάπτυξη. 
Είπε, επίσης, ότι η «επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να στηριχθεί στην επέκταση του μοντέλου του φθηνού εργατικού δυναμικού των 480 ευρώ που στηρίζει σήμερα η ΝΔ» γι' αυτό προτείνει την αύξηση του κατώτατου μισθού.
 Αποκαλυπτικός ως προς το κοινό στρατηγικό πλαίσιο με την κυβέρνηση, υπόσχεται γενικά την αύξηση του κατώτατου μισθού για να διαφοροποιηθεί.
Τόσο φιλολαϊκός...

Φουλ αστικό κράτος
Αλλά για αλλαγές στο κράτος μίλησε και η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα», 23/3/2014. 
Είπε: «Μη μου λες εμένα για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμούς. Πες μου μία που έκαναν όλοι αυτοί; Καμία (...) Εμείς είμαστε οι αυθεντικοί μεταρρυθμιστές και εκσυγχρονιστές. Εμείς θα φτιάξουμε ένα αστικό κράτος μεταρρυθμιστικό». 
Τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς; 
Τα λέει όλα. 
Θέλουν ένα καλύτερο από το σημερινό αστικό κράτος. 
Να υπηρετεί ακόμη πιο αποτελεσματικά τους μεγαλοεπιχειρηματίες. 
Αλλωστε, το πώς ακριβώς το θέλουν το είπε συγκεκριμένα ο Γ. Σταθάκης (βλέπε το πρώτο σχόλιο).

Ομολογία με νόημα...
Η Ρένα Δούρου, στην ίδια συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», διευκρίνισε με σαφήνεια και τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στο ζήτημα «ΕΕ - Ευρωζώνη».
Να τι είπε:«Είμαστε μέρος της Ευρώπης. Αμετακίνητοι ευρωπαϊστές και αυθεντικοί μεταρρυθμιστές. Η Νέα Δημοκρατία υποκρίνεται ότι είναι με την Ευρώπη. Μα πώς μπορεί να είναι. Οι άνθρωποι που φόρτωσαν το Δημόσιο με τα "παιδιά τους", ακόμα και με τις πεθερές τους. Ο Πάγκαλος ας πούμε έχει διορίσει την κόρη του. Αυτό δεν έχει σχέση με την Ευρώπη αλλά με την Αφρική». 
Αυτή και αν είναι πολιτική διαφορά! 
Ολη η κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαϊκότητα των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι τα ρουσφέτια, η διαφθορά κ.λπ. 
Ψάχνουν είναι αλήθεια και είναι ευρηματικοί στο να ανακαλύπτουν και να πλασάρουν ανέξοδες για το σύστημα πολιτικές διαφορές πασχίζοντας να συγκαλύψουν το κοινό τους στρατηγικό πλαίσιο υπέρ του κεφαλαίου. Και συναγωνίζονται ως προς την αυθεντικότητα του εκφραστή της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. 
Αυτό θα πει ριζοσπαστισμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου