Σελίδες

4 Μαρ 2014

Κινητοποιήσεις Μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση! Μαζικός ξεσηκωμός για να μη χάσει κανένας συνάδελφος το σπίτι του!» οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, καλούν όλους τους εργαζομένους μηχανικούς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με αφετηρία τα γραφεία του ΕΤΑΑ (Μάρνης 22) την Πέμπτη 6 Μάρτη στις 15.00.
Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μηχανικών γίνονται στόχος μιας ολοένα και κλιμακούμενης επίθεσης. Ενώ, λόγω της προώθησης της ανταποδοτικής λειτουργίας στην κοινωνική ασφάλιση, βασικός σταθμός της οποίας ήταν για το ΤΣΜΕΔΕ ο 3518/2006, οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών βρίσκονται ήδη σε δυσβάσταχτα ύψη και πάνω από το 50% των μηχανικών αδυνατεί να τις αποπληρώσει και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, η κυβέρνηση προχώρα σε νέα υπέρογκη αύξησή τους που θα οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μηχανικών σε αδιέξοδο. Οι άνεργοι μηχανικοί θεωρούνται de facto αυτοαπασχολούμενοι, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά και ιατροφαρμακευτικά και το ταμείο όχι απλά δεν τους καλύπτει αλλά τους χρεώνει και τους οδηγεί σε συσσώρευση υπέρογκων χρεών.

 Την ίδια ώρα, με τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και ανέργων μηχανικών που δεν αποπληρώνονται βεβαιώνονται στην εφορία για να εισπραχθούν ως δημόσια έσοδα με αναγκαστική εκτέλεση. Εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους γιατί έχουν εκτοξευτεί οι ασφαλιστικές εισφορές.
Οι ταξικές δυνάμεις στο κάλεσμά τους καλούν όλους τους εργαζομένους σε αγωνιστικό συναγερμό. «Μαζικά, οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας δεν θα επιτρέψουμε κανέναν πλειστηριασμό για χρέη προς την εφορία ή προς τις τράπεζες. Με όλους τους εργαζομένους, με την πρωτοκαθεδρία των ταξικών σωματείων, σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, υπερασπιζόμαστε την κοινωνική ασφάλιση. Με αφετηρία την άμεση κατάργηση του ΚΕΑΟ και του νόμου για τις κατασχέσεις, την ακύρωση της βεβαίωσης των ασφαλιστικών χρεών των εργαζομένων στην εφορία, την κατάργηση της απόφασης για αυξήσεις και την άμεση δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα από τα χρέη προς τα ταμεία, ξεδιπλώνουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στο σύνολο της αντιασφαλιστικής επίθεσης παλεύοντας για πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων/υποαπασχολούμενων ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας, μαζί με τους 3518/06, 3655/08 και των πρόσφατων ρυθμίσεων, αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, αποδέσμευση του ταμείου από Τράπεζα Αττικής  - χρηματιστήριο - ομόλογα με πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος όλων των απωλειών»
Κλείνοντας οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν: «Για να διασφαλίσουμε τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα της πάλης μας, για να πετύχουμε ακόμα και άμεσες κατακτήσεις, πρέπει να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική της ΕΕ-άρχουσας τάξης για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων γενικότερα και την πολιτική της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Την ίδια στιγμή ο αγώνας ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης μπορεί να έχει αποτελέσματα μόνο αν δοθεί μαζί με όλα τα θύματα αυτής της πολιτικής. Γι’ αυτό και την πρωτοκαθεδρία στην οργάνωση της πάλης πρέπει να έχουν τα οργανωμένα ταξικά σωματεία που οργανώνουν μισθωτούς μηχανικούς και αντίστοιχα για τους αυτοαπασχολούμενους. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε συνέχεια, διάρκεια, αντοχή στον αγώνα μας, σύνδεση με τους υπόλοιπους εργαζομένους με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου