Σελίδες

17 Μαρ 2014

ΤΟ Πρέβεζας - Λευκάδας ΚΚΕ: Υποκριτική και ψηφοθηρική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ψηφοθηρία και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΤΟ Πρέβεζας - Λευκάδας του ΚΚΕ με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Πρέβεζας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνει:
«Στις 4 Μάρτη στα δικαστήρια Πρέβεζας εκδικάστηκε η αγωγή με την οποία οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Πρέβεζας ζητούν να καταργηθεί η απόφαση με την οποία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Την μέρα εκείνη στα δικαστήρια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ όπως ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κωτσαντής, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Νόβας.
Στον αντίποδα εμφανίστηκε στα δικαστήρια και ολόκληρη κουστωδία από τον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Βασιλείου για να κερδοσκοπήσει με την αγωνία εργαζομένων που πετιούνται στο δρόμο και αμέσως άρχισαν οι χαιρετούρες με τους σχολικούς φύλακες και τα «φιλικά χτυπήματα» στην πλάτη και τις υποσχέσεις στήριξης. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους έβγαλαν και ανακοίνωση όπου έλεγαν «Η παράταξη βρίσκεται αλληλέγγυα δίπλα τους με την πίστη ότι θα δικαιωθεί ο αγώνας τους».

Στις 13 Μάρτη στη Βουλή κατατέθηκε για ψήφιση το νομοσχέδιο για τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το ΚΚΕ κατέθεσε εμπρόθεσμη τροπολογία στη Βουλή, απαιτώντας να γυρίσουν στις δουλειές τους το σύνολο των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Η πρωτοβουλία του δεν έγινε για λόγους εντυπωσιασμού. Χωρίς να παραγνωρίζει τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, αποτελεί ένα ακόμα μέσο στην πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στη μάχη να αναδείξει ότι η διεκδίκηση αυτού του δικαιώματος απαιτεί, προϋποθέτει ένα άλλο εργατικό κίνημα, που ανυποχώρητα θα αγωνίζεται για να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, που θα στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τελευταίος και καταϊδρωμένος μια εκπρόθεσμη τροπολογία για τη διαθεσιμότητα, η οποία αφήνει απ' έξω το 90% των εργαζομένων! Από το σύνολο των 12.000 και πλέον εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, ζητά να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας στην πρότερη θέση τους περίπου 1.500 εκπαιδευτικοί! Για τους άλλους, πλήρη αδιαφορία. Ούτε για τους σχολικούς φύλακες, ούτε για τις καθαρίστριες, για κανέναν. Ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος στη Βουλή με ανώδυνες Επερωτήσεις, βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας τήρησε «σιγή ιχθύος».
Όσο για στήριξη της τροπολογίας του ΚΚΕ για την εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζόμενους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπάρκας σφύριζαν «κλέφτικα»! Όπως βέβαια έπραξαν και τα άλλα κόμματα. Με αυτό τον τρόπο «δικαίωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ τον αγώνα των σχολικών φυλάκων στη Βουλή!!!
Από αυτή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνολικά από τις «κωλοτούμπες» του οι εργαζόμενοι και της Πρέβεζας, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να κατανοήσουν ότι είναι ένα κόμμα αφερέγγυο που πατάει σε δύο βάρκες ανάλογα με την περίσταση. Που εδώ στην Πρέβεζα λ.χ. «τοπικά» πουλάει φιλεργατικό προφίλ αλλά στη Βουλή δίνει τα διαπιστευτήρια του στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ.
Η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα εξηγήσιμη αφού σαν κόμμα που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, λογικό είναι να ακολουθήσει και τις κατευθύνσεις της. Δηλαδή να στηρίξει τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών την αποδιάρθρωση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων γιατί μόνο έτσι θα αποδείξει στο ευρωενωσιακό κεφάλαιο ότι είναι άξιος διαχειριστής του συστήματος. Ότι εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για να ανέλθει στην εξουσία πατώντας όμως κυριολεκτικά πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι σχολικοί φύλακες πρέπει σήμερα να του γυρίσουν την πλάτη καθώς και σε όλα τα κόμματα που σήμερα εμπορεύονται ελπίδες για μία δήθεν φιλολαϊκή ΕΕ, όπου ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος. Να ψηφίσουν με το κεφάλι ψηλά με περηφάνια το κόμμα των εργαζομένων το ΚΚΕ παντού σε ευρωβουλή, στην περιφέρεια και τους Δήμους για την ανατροπή της πολιτικής που σήμερα εξαθλιώνει αυτούς και τις οικογένειες τους. Να ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μεταλλάσσεται, που μένει στο λαό, ενισχύει τον αγώνα και το κίνημα. Να ψηφίσουν ΚΚΕ για να μην τολμάνε διάφοροι να τους «χτυπάνε φιλικά» την πλάτη!!!
ΥΓ. Η κολεγιά του υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας είναι μία ακόμα απόδειξη με ποιους θα συνεργαστεί (με τους ειδικούς!!!) για την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και την υποταγή στην μοιρολατρία και το συμβιβασμό των εργαζομένων».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου