Σελίδες

15 Φεβ 2014

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες - Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στη Νίκαια (VIDEO )



Αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοιενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Στη Νίκαια το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γενική συνέλευση του μπλόκου, αφού προηγήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων από τα χωριά της περιοχής. Αποφασίστηκε:
Να γίνει νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι. Καλούν σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους, ΕΒΕ, γυναίκες προκειμένου να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα τους. 

Το μπλόκο της Νίκαιας προτείνει στα άλλα μπλόκα να γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Φλεβάρη. Το θέμα θα συζητηθεί για να ληφθεί απόφαση στην συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων που γίνεται σήμερα  Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στην Λάρισα.
Η γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισε από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φλεβάρη να ζητήσει από τους εμπορικούς συλλόγους της Θεσσαλίας να κλείσουν τα μαγαζιά τους σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης και από τα Εργατικά Κέντρα της Θεσσαλίας να κηρύξουν στάσεις εργασίας για τον ίδιο λόγο.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αντιπροσωπεία του μπλόκου της Νίκαιας θα επισκεφτεί τον ΟΓΑ στην Αθήνα για να απαιτήσει να σφραγιστούν άμεσα όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων αγροτών.
- Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί και στο υπουργείο Ενέργειας για να απαιτήσει την εφαρμογή της περυσινή απόφαση της κυβέρνησης για νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους αγρότες.
Σήμερα Σάββατο 15 Φλεβάρη, συνεδριάζει στη Λάρισα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών μπλόκων. Συλλαλητήριο έγινε σήμερα και στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.Επίσης συλλαλητήριο και στον Κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία. Επιπλέον καθημερινές είναι οι συσκέψεις, οι περιοδείες και οι πολύμορφες παρεμβάσεις των αγροτών με την λαική αλληλεγγύη να ξεδιπλώνεται. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις θα έχουμε καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη κινητοποιήσεις έγιναν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στη Λήμνο, στη Ζάκυνθο, σε Πέλλα – Ημαθία και στα Χανιά.
Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα με τη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, νέων και γυναικών από τις γύρω περιοχές, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών. Προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα, στο ύψος του μπλόκου. (Δείτε την είδηση με το συλλαλητήριο της Πέμπτης ΕΔΩ)
Ενισχύονται τα μπλόκα - καθημερινές συγκεντρώσεις
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
  • Στη Θεσσαλία: Την ίδια ώρα Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας μπλόκα με τρακτέρ έχουν στηθεί στο Αερινό Μαγνησίας και στη Μελούνα από αγρότες της Ελασσόνας. Αγρότες από το Πήλιο ενίσχυσαν το μπλόκο στο Αερινό με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
  • Στην Αιτωλοακαρνανία: Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 15 Φλεβάρη από τους αγρότες του μπλόκου της Ερμίτσας, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Οι αγρότες παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία, ενώ συμμετείχαν το Ε.Κ Αγρινίου, μια σειρά εργατικών σωματείων, όπως των ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, εστίασης, οι γραμματείες ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ Αγρινίου, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Αγρίνίου κλπ. Αμέσως μετά τις ομιλίες έγινε πορεία των αγροτών με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στο πλευρό τους ήταν και ο βουλευτής Αιτωλοκακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραίτης. Την ίδια ώρα παραμένει και ενισχύεται το μπλόκο της Ερμίτσας, έχοντας στο πλευρό τους οι αγρότες και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. 
  • Στη Λέσβο: Ύστερα από Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα συγκέντρωση, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., στη Λάρσο. (Δείτε το spot της ΠΑΣΥ Λέσβου ΕΔΩ)
  • Στην Ηλεία: Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο συγκέντρωση στο Μπλόκο της Μαραθιάς με την συμμετοχή εργατικών σωματείων, φορέων, ενώσεων ΕΒΕ, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και γυναικών. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε και συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο στο ύψος του μπλόκου, υπό την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (Δείτε εδώ απόσπασμα από τον χαιρετισμό). Καθημερινές είναι οι συσκέψεις για την κλιμάκλωση του αγώνα τους, με αιχμή την οργανωμένη μετάβασή τους με πούλμαν και άλλα μέσα στην κινητοποίηση της Κυριακής 16 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, μαζί με άλλους αγρότες από μπλόκα της Πελοπονήσου, στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου. Εξάλλου, εκτός από το μπλόκο της Μαραθιάς, μπλόκα έχει στηθεί και στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της Ε.Ο Πύργου - Πατρών
  • Στη Μεσσηνία: Έχουν ήδη στηθεί και καθημερινά ενισχύονται σε τρία σημεία του νομού τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι.
  • Στην Αχαΐα: Παραμένουν και ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα σε 4 σημεία του νομού. Στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς, όπου κάθε μέρα το απόγευμα αποκλείεται συμβολικά η ΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του συγκεκριμένου σημείου. Στην Αιγιαλεία, στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Επίσης, μπλόκα υπάρχουν σε δυο σημεία της ΕΟ Πατρών - Πύργου, γνωστότερος και ως 111, στον Πρέβεδο και στο σταυροδρόμι της Τριτέας, κοντά στο Καλέντζι.
  • Στην Αρκαδία: Στην Τρίπολη έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Το μπλόκο ενισχύθηκε και από αγρότες από το Νομό Λακωνίας. Ψήφισμα συμπαράστασης και κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των αγροτών της Πελοπονήσου την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στα καταστήματα και Α.Ε Νομού Αρκαδίας.  
  • Στην Αργολίδα: Μαζικό το μπλόκο στο Ανυφί με τους αγρότες της περιοχής να το ενισχύουν σταδιακά. Το βράδυ, στο μπλόκο στο Ανυφί έγινε σύσκεψη των μπλόκων της Πελοποννήσου που συντάσσονται με τις αποφάσεις και το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Αγροτικών Μπλόκων, όπου προχώρησαν σε αποτίμηση της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, καθορίζοντας της περαιτέρω δράσης τους. Έτσι και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, αγρότες από 9 μπλόκα της Πελοποννήσου την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου.  Σήμερα Σάββατο 15 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του μπλόκου στο Ανύφι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας με θέμα την ανασύνταξη του συλλόγου. Θα ακολουθήσει γλέντι.
  • Στη Φθιώτιδα: Παραταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη, όπου έγινε και συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία.(Δείτε εδώ σε βίντεο το συλλαλητήριο στην Μακρακώμη) Επίσης, παρατεταγμένα τρακτέρ υπάρχουν στη θέση Δρούγος Δομοκού και στον κόμβο της Ανθήλης.
  • Στη Βοιωτία: Αγρότες της περιοχής έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού, ενώ σταδιακά ενισχύονται.
  • Στην Κοζάνη: Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014 έγινε στην Κεντρική πλατεία Κοζάνης μαζική συγκέντρωση ύστερα από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της γέφυρας Σερβίων. Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία από το μπλόκο της Πτολεμαϊδας και εκπρόσωποι πολλών εργατικών σωματείων, συλλόγων και φορέων. Eπίσης συμμετείχαν η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αβραάμ Εγρές μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Π.Α.ΣΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της γέφυρας Σερβίων.(Δείτε εδώ σε βίντεο απόσπασμα από την ομιλία του Αβραάμ Εγρέ). Μετά την ομιλία ακολούθησε μαχητική πορεία με στάσεις στην ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στην εφορία Κοζάνης όπου και επιδώθηκαν τα ψηφίσματα της συγκέντρωσης. Μπλόκα έχουν στηθεί στη γέφυρα των Σερβιών, στο Φιλώτα, και στο Αμύνταιο.
  • Σε Πέλλα - Ημαθία: Σε κλείσιμο, για μία ώρα από τις 5 - 6 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής 14/2, του οδικού δικτύου του Νομού προχώρησαν οι αγρότες της Πέλλας σε συντονισμό και των 6 μπλόκων του Νομού. Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πέλλας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονο κλείσιμο στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου, Μεσημερίου & Πλευρώματος, σαν μια ακόμη κίνηση αντίδρασης της αγροτιάς στον επιχειρούμενο αφανισμό της με τα αντιαγροτικά μέτρα & τις αντιαγροτικές πολιτικές. Στα μπλόκα και στο κλείσιμο των δρόμων βρέθηκαν όχι μόνο οι αγρότες των μπλόκων, αλλά και μέλη των οικογενειών τους με μαζική παρουσία γυναικών & παιδιών των αγωνιζόμενων αγροτών. Παράλληλα στο Μαυροβούνι πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων με εκπροσώπους των μπλόκων. Σ’αυτή έγινε εκτίμηση των μέχρι σήμερα αγωνιστικών πρωτοβουλιών και συζητήθηκαν προτάσεις για τις επόμενες κινήσεις των αγωνιστικών μπλόκων στην Πέλλα σε συντονισμό με τους συναδέλφους όλης της χώρας. Αποφασίστηκε αυτές να γίνουν με βάση και τις αποφάσεις πανελλαδικού συντονισμού, που θα συζητηθούν στη σύσκεψη του Σαββάτου 15/2 στις 14.00’ μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του πρώην Δήμου Νίκαιας στη Λάρισα. Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων της χώρας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, θα μεταβούν & θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των μπλόκων της Πέλλας. Επίσης αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί στον Κοπανό Νάουσας και στην Κουλούρα Ημαθίας. Συγκεντρωμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στην είσοδο της Αριδαίας της Πέλλας. Επίσης μεγάλος αριθμός τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων είναι παραταγμένος στην είσοδο των Γιαννιτσών Πέλλας(θέση Φανάρια Αλεξάνδρειας). 
  • Στην Πιερία: Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκρότησαν δυο νέα μπλόκα, το ένα στην είσοδο της Κατερίνης και το άλλο στη διασταύρωση του Βαρικού. 
  • Στις Σέρρες: Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στο μπλόκο του Δραβίσκου.
  • Στην Κομοτηνή: Μπλόκο έχει στηθεί στην είσοδο της πόλης και τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί πανθρακικό συλλαλητήριο στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Επίσης Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους: Δημήτρη Παπατολίδη, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Χρήστο Τρέλλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και θα συναντηθούν με την Συντονιστική Επιτροπή και τους αγωνιζόμενους αγρότες 
  • Στη Δράμα: Παραμένουν και ενισχύονται καθημερινά τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της Μαυρολεύκης. Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.  
  • Στην Καβάλα: Αγροτικά μπλόκα στήθηκαν σε Χρυσούπολη και Αμυγδαλεώνα. Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας. Επίσης συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών πραγματοποιούν τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στονδημοτικό κήπο Καβάλας οι δυνάμεις της Λαικής Συμμαχίας (ΠΑΜΕ,ΠΑΣΕΒΕ,ΠΑΣΥ,ΜΑΣ-ΟΓΕ) στην περιοχή. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα των γραμματειών επισημαίνεται: «Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους". Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, με την ενεργή συμμετοχή των γυναικών και των νέων χρειάζεται να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, η νεολαία, έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ». 
  • Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική: Αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί και παραταχθεί στην Επανωμή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στα Μουδανιά Χαλκιδικής, στα Πράσινα Φανάρια και στη αερογέφυρα Μαλγάρων.
  • Στον Έβρο: Συνεχίζουν τα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο την Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κορνοφωλιά, Φέρρες και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Την Κυριακή 16 Φλεβάρη θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος και τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη στις 10π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πρώην ΑΤΕ Ορεστιάδας. 
  • Στην Κρήτη: Στα Χανιά ενισχύεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Καθημερινά ανανεώνουν τα αγωνιστικά τους ραντεβού στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και φορέων των Χανίων. Όπως διαμηνύουν:«Και στα Χανιά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Την δυναμική των αγώνων μας την έχει αποδείξει η συμμετοχή του κόσμου που είναι μαζική και πρέπει να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Επίσης την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στη 1μμ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι μέσα από τα σωματεία τους και μαθητές, διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.
  • Στην Ήπειρο: Έχει στηθεί ήδη ένα μπλόκο στην περιοχή Φανάρι (Καναλάκι) Πρέβεζας, με αποφάσεις των τεσσάρων αγροτικών συλλόγων της περιοχής και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Επίσης μπλόκα υπάρχουν και στο Λούρο Πρέβεζας αλλά και στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
  • Στη Λήμνο: Μαζικά συμμετείχαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λήμνου στην κινητοποίηση που κάλεσε για σήμερα η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ. Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και με πορεία κατευθύνθηκαν στη Μύρινα όπου πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στο λιμάνι. Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Αργύρης Χαρκότσικας, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Τοπικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ απηύθυνε ο Βαγγέλης Αγάς. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι απευθύνθηκαν στο Δημαρχείο του νησιού και στο Παράρτημα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο Δήμαρχο Λήμνου και στον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο του νησιού. Επειδή δεν πήραν καμιά δέσμευση παρά μόνο συμπαράσταση στα λόγια, προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτηρίου του Παραρτήματος της Περιφέρειας (πρώην Επαρχείο) και του Δημαρχείου του νησιού. Το απόγευμα έγινε νέα συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας, ύστερα από κάλεσμα της Παλλημνιακής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, η οποία μετατράπηκε σε κατάληψη του Επαρχείου η οποία συνεχίζεται. 
  • Στη Ζάκυνθο: Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι αγρότες στο Σαρακηνάδο ύστερα από κάλεσμα του αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογου. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10π.μ. στην περιοχή Λούμπα στην είσοδο της πόλης της Ζακύνθου.
Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων 
Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στους δρόμους και στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση) 
Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες και την καταδίκη της επίθεσης των ΜΑΤ εκφράζουν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Λάρισας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων «Coca Cola 3Ε» Βόλου, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, η Ένωση Τύπου - Χάρτου, η ΔΑΣ 304 ΠΕΒ, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας. Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εκφράζουν τα εξής σωματεία από τα Χανιά: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Τροφίμων Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κισσάμου, Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Σωματείο Εργαζομένων στους Μύλους «Κρήτη». Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ. Επίσης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας και οι Σύλλογοι Φοιτητών του ΑΠΘ Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Μαθηματικού, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Γερμανικού, Ιταλικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Θεολογίας, Ποιμαντικής, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών. Επίσης η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου». O σύλλογος γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ).
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου