Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Μπλόκα σε όλη τη χώρα από τους αγρότες - Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Ηλεία (VIDEO)Μπλόκα σε όλη τη χώρα στήνουν από σήμερα, Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων βγαίνουν μετα τρακτέρ στους δρόμους για να τα παρατάξουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού και του επαρχιακού δικτύου.

Στον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, άρχισαν να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τη Θεσσαλία.
Στην Ηλεία: Οι αγρότες δέχτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων με χρήση δακρυγόνων, χημικών και ασπίδων προκειμένου να τους απωθήσουν από το οδόστρωμα στο πλαίσιο συμβολικής κατάληψης που τελικά πραγματοποίησαν, στην ΕΟ Πάτρας - Πύργου, στον κόμβο της Μαραθιάς. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να συλλάβουν χωρίς να το πετύχουν, κάτω από την παρέμβαση των αγροτών, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, Χρήστο Γιαννόπουλο. Ωστόσο έχουν οδηγηθεί και παραμένουν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας, με σκοπό το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους, οι Στάθης Κούφης, γγ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, ο Γιώργος Καραπάνος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χρήστος Γιάνναρος, δημοτικός σύμβουλος Πύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των 3 στελεχών, ενώ καλούν το λαό της περιοχής να εκδηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση. Την ίδια ώρα οι αγρότες της περιοχής ενισχύουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο της Μαραθιάς, ενώ καλούν σε νέα συγκέντρωση την Τρίτη 4 Φλεβάρη, το πρωί, στο ίδιο σημείο.
Στη Μεσσηνία: Έχουν ήδη στηθεί και σταδιακά ενισχύονται σε 4 σημεία του νομού, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι. 
Στην Αχαΐα: Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρατάσσονται σταδιακά στην Κάτω Αχαγιά και στην Αιγιάλεια, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου, στο Σεληνούντα Ποταμό, με κορύφωση την Τετάρτη 5 Φλεβάρη. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την αγωνιστική κάθοδο των αγροτών του νομού με περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις.
Στην Αρκαδία: Στην Τρίπολη, στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης, παρατάσσονται σταδιακά τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα με κορύφωση την Τετάρτη, στις 10 το πρωί.
Στην Αργολίδα: ΟΑγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ανυφί και θα ακολουθήσει πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Καθημερινά γίνονται συσκέψεις και περιοδείες.
Στη Φθιώτιδα: Έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη. Αύριο Τρίτη 4 Φλεβάρη θα παραταχθούν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Δομοκό, στη θέση Δρούγος. Σταδιακά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει ανάλογη παράταξη στην ΕΟ στις Λιβανάτες.
Στη Βοιωτία: Αγρότες της περιοχής έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού Βοιωτίας, ενώ αναμένεται ενίσχυσή τους.
Σε Πέλλα και Ημαθία έχουν ήδη βγει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε 3 σημεία. Το ένα σημείο στο οποίο έχουν παραταχθεί αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα είναι στον Κοπανό Νάουσας. Επίσης στον κόμβο Μελισσίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας (χωριά περιοχής Γιαννιτσών) και στη Διασταύρωση Πλευρώματος της ΕΟ Σκύδρας - Νάουσας (χωριά περιοχής Σκύδρας). Αύριο Τρίτη 4 Φλεβάρη θα γίνει σύσκεψη αγροτών στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.
Στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φλεβάρη.
Στην Κρήτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί όλους να δώσουν το «παρών» στο μπλόκο, στη διασταύρωση στα Μεγάλα Χωράφια, την Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι. Το πρωί αγρότες όλης της Κρήτης πραγματοποιούν αποκλεισμούς έξω από τα υποκαταστήματα των ΔΟΥ διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην εξοντωτική φορολόγησή τους. Στο Ηράκλειο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχάνων και Αστερουσίων, που συσπειρώνονται στη δύναμη της ΠΑΣΥ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για προσπάθειες διάσπασης των αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς προτάσσει την αναστολή του μέτρου φορολόγησης των αγροτών και όχι την κατάργησή του.
Στην Αιτωλοακαρνανία: Την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ. μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην Ερμίτσα, κοντά στο Αγρίνιο, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.
Στην ΉπειροΈχει στηθεί ήδη ένα μπλόκο στο Καναλάκι Πρέβεζας με αποφάσεις των 4 αγροτικών συλλόγων της περιοχής και της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων του νομού, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα. Το μπλόκο ενισχύεται σταδιακά καθώς καθημερινές είναι οι περιοδείες και οι συσκέψεις σε χωριά της περιοχής. Την Κυριακή 2 Φλεβάρη, το μεσημέρι βγήκαν συμβολικά τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία του χωριού Ζίτσας Ιωαννίνων, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Αμπελουργών και σε συντονισμό με τον τοπικό αγροτικό σύλλογο. Καθόρισαν νέα κάθοδο τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία της Ζίτσας.
Στη Λέσβο, η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5 Φλεβάρη (7.30 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο).
Μαζικό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 
Χιλιάδες αγρότες συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης στην έκθεση «Agrotica» το Σάββατο το μεσημέρι. Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θα το βάλουμε κάτω. Μας μένει να παλέψουμε για το σήμερα και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, το 2016 θα είμαστε ελάχιστοι. Από Δευτέρα να στηθούν μπλόκα παντού. Από τον Έβρο ως την Κρήτη, μπλόκα σε αυτή την πολιτική, μπλόκα για την ανατροπή της». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το θέμα)
Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων 
Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση) 
«Ενισχύουμε τις επόμενες μέρες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, βγάζουμε τρακτέρ σε νέα χωριά, σε περισσότερες περιοχές. Ενημερώνουμε τους αγρότες για τα μέτρα που έρχονται. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, όλο το λαό, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και αιτήματα», τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή της).
Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εκφράζουν μεταξύ άλλων: Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Λάρισας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου