Σελίδες

30 Ιαν 2014

Σε αποφασιστική απομόνωση της Χρυσής Αυγής καλούν Σωματεία του Πειραιά

Κάλεσμα να απομονώσουν τη ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή απευθύνουν με ανακοίνωσή τους σωματεία του Πειραιά σε εργαζόμενους, ανέργους, αυτoαπασχολούμενους, νέες - νέους, γυναίκες των φτωχών στρωμάτων του λαού.
Πρόκειται για τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών – Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΜΑΓΕΝ, Συνδικάτο Οικοδομών Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας, Σωματείο Λογιστών Πειραιά και Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.
Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:
«Εσύ, που ζεις στο πετσί σου την επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημά σου, στο δικαίωμά σου στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ίδια σου τη στέγη, στην επιβίωσή σου.

Εσύ, που τα τελευταία χρόνια βλέπεις τις κατακτήσεις των εργατών και του υπόλοιπου λαού να χάνονται η μία πίσω απ’ την άλλη, που πληρώνεις μια κρίση που δε δημιούργησες.
Που ψάχνεις το φταίχτη για όλα αυτά, που αναζητάς λύση στα προβλήματά σου.
Μην εμπιστεύεσαι τη ναζιστική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Είναι επικίνδυνοι!
Και τώρα, και πάντα, οι φασίστες δούλευαν για τα συμφέροντα των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, όχι για τα δικά σου. Ήταν και είναι πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, εχθροί του λαού και των αγώνων του, ικανοί για τα χειρότερα εγκλήματα, φτάνει να βγάλουν τη βρωμοδουλειά των αφεντικών τους.
Τα λόγια τους βγάζουν λάδι τους εκμεταλλευτές.
- Ποιον βολεύει η ερμηνεία πως για την κρίση και όλα τα δεινά που έφερε φταίνε οι μετανάστες ή τα "λαμόγια";
- Ποιον βολεύει η προπαγάνδα πως για την ανεργία φταίνε οι αγώνες του λαού και οι κατακτήσεις του;
- Ποιον βολεύει η πρόταση να σκύψεις το κεφάλι, να δεχτείς μειώσεις και άλλα βάρη, να πληρώσεις τα σπασμένα εσύ, για να "ανακάμψουν" οι "ελληνικές επιχειρήσεις";
Μόνο τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους. Όλους τους κηφήνες δηλαδή, που "νόμιμα" και παράνομα πλούτισαν από τον κόπο των εργατών και του λαού, κέρδισαν δισεκατομμύρια πριν από την κρίση, αλλά και μέσα σε αυτήν. Την ίδια ώρα που εσύ αγωνιάς για το ψωμί και το ρεύμα στο σπίτι σου!
Τώρα πια και οι πράξεις τους βγάζουν μάτι ποιον εξυπηρετούν!
- Ποιον εξυπηρετεί η ύπαρξη και δράση θρασύδειλων τραμπούκων, που θα σηκώνουν χέρι σε όποιον διεκδικεί, σε όποιον αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ - τρόικας, όπως έγινε με τη δολοφονική επίθεση στους αγωνιστές συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης;
- Ποιον εξυπηρετεί η ύπαρξη τραμπούκων που θα φωνάζουν μέσα στη Βουλή, για χάρη όμως των εφοπλιστών και των ξενοδόχων, απαιτώντας γι' αυτούς φθηνά εργατικά χέρια, προνόμια και άλλες φοροαπαλλαγές;
- Που θα το παίζουν παράλληλα φιλάνθρωποι, μοιράζοντας με τα βρώμικα χέρια τους φαγητό αγορασμένο με βρώμικα λεφτά;
- Μήπως αμφισβητούν ή τρομάζουν την τρόικα, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους κεφαλαιοκράτες, όταν σαν σύγχρονα ταγματασφαλίτικα τάγματα εφόδου τρομοκρατούν και επιτίθενται στον κόσμο που τους αμφισβητεί και τους αντιπαλεύει, σε εργαζόμενους, σε ανέργους, σε βιοπαλαιστές επαγγελματίες;
Σε θέλουν υποταγμένο, εξαρτημένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, τρομοκρατημένο, να ζητιανεύεις το ψωμί αντί να το απαιτείς.
Ο λαός μας έχει πλούσια πείρα!
Έχει ξαναπεράσει δύσκολες μέρες, χρόνια εξαθλίωσης, μα και σκληρής πάλης για το δίκιο του.
Δεν φοβήθηκε, δεν συμβιβάστηκε, δεν ανέχτηκε τους υμνητές του Χίτλερ!
Δεν θα το κάνει ούτε σήμερα!
Εργαζόμενε, άνεργε, αυτoαπασχολούμενε, νέα - νέε, γυναίκα των φτωχών στρωμάτων του λαού,
Μετά τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές της Ζώνης στο Πέραμα και την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη αναγκάστηκαν να δουν όσα χρόνια γίνονταν, αλλά "δεν τα έβλεπαν". Προειδοποιούσαμε τότε ότι η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, όπως και κάθε φασιστική - ναζιστική οργάνωση, είναι παιδί του συστήματος και ως τέτοιο το σύστημα δεν πρόκειται να το εξοντώσει, παρά μόνο λίγο να του τραβήξει το αυτί για να το αξιοποιεί κατά περίσταση και κατά το δοκούν.
Η πρόσφατη τρομοκρατική εμφάνιση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπου περίπου 100 χρυσαυγίτες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, παρέλασαν στο Κερατσίνι, προκαλώντας το λαό της περιοχής επιβεβαιώνει την θέση μας. Οι ιδεολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, μάλιστα, με προκλητικό τρόπο μέρα μεσημέρι βεβήλωσαν το χώρο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, τραμπούκισαν σε βάρος κατοίκων, περαστικών και επαγγελματιών που αντέδρασαν στην παρουσία τους, ενώ επιτέθηκαν στο Ρεσάλτο, στέκι "αντιεξουσιαστών", πετώντας πέτρες και σπάζοντας τζάμια σε διπλανό σπίτι, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο ένα μικρό παιδί που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία του Πειραιά πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά. Η οργάνωση της πάλης του λαού είναι αυτή και μόνο αυτή που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απογόνους των ναζί.
Απομόνωσε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Τα συνδικάτα, οι άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού, οι Λαϊκές Επιτροπές έχουν αυτή τη δύναμη! Να τους βάλουν στη γωνία, να τους κόψουν το θάρρος, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές.
Εκεί ψάξε τους φίλους και συμμάχους σου, τα ταξικά σου αδέλφια. Εκεί και μαζί τους, οργανωμένα, αγωνίσου για τη ζωή και το μέλλον το δικό σου και όλου του λαού. Τα αφεντικά και οι υπηρέτες τους, μαζί και η ΧΑ, είναι ήδη απέναντι, ήδη επιτίθενται βάρβαρα στη ζωή σου. Δεν έχεις να μοιράσεις τίποτα μαζί τους. Από τους απογόνους των ναζί, που ζουν τη νύχτα και νύχτα ετοιμάζουν δεινά για το λαό, σε χωρίζει άβυσσος!
Κάνε πέρα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και το σύστημα που τους θρέφει!».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου