Σελίδες

12 Δεκ 2013

Θ. Παφίλης: Η περιουσία των Ταμείων είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων (VIDEO)



«Να τελειώνει» με τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής που τον έφτασε σε αυτή την κατάσταση, κάλεσε το λαό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
«Εμείς λέμε στο λαό ότι είμαστε στο 2013, ότι η τεχνολογία, η επιστήμη, η παραγωγικότητα της εργασίας, τα πάντα, επιτρέπουν ανθρώπινη ζωή. Γι' αυτό πάρε τον πλούτο στα χέρια σου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ρόλο του ΚΕΑ

Το λεγόμενο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) οργανώνει το 4ο συνέδριό του στις 13 - 15 Δεκέμβρη.
Τόσο στις προσυνεδριακές θέσεις όσο και σε άλλες τοποθετήσεις, το κόμμα αυτό επιχειρεί, με δουλεμένη τεχνική, να καλλιεργήσει τη λογική των ψεύτικων προσδοκιών και να παρουσιάσει ως νέα λύση για τους λαούς πεπαλαιωμένες οπορτουνιστικές - σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες που πατάνε στο έδαφος της καπιταλιστικής διαχείρισης.
Ακριβώς αυτό διανθίζει με μια ψευτο-συνθηματολογία που διαστρέφει τις επιστημονικές έννοιες του καπιταλισμού, του σοσιαλισμού, της ταξικής πάλης, δίνοντας αυθαίρετους ορισμούς που του επιτρέπουν να ελίσσεται για να ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα της ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Επί της ουσίας κινείται μέσα στα όρια των δεσμεύσεων που έχει απέναντι στην ΕΕ, η οποία έχει χαράξει τα όρια της δράσης των λεγόμενων ευρωπαϊκών κομμάτων.

H ΕΕ μόνο χειρότερη για τους λαούς μπορεί να γίνεται

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την αναθεώρηση των ευρωσυνθηκών και την εμβάθυνση της ONΕ σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να ενσωματώσουν ολόκληρο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, που έχουν συμφωνήσει οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ τα τελευταία χρόνια (ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση, «Σύμφωνο για το ευρώ +», «Δημοσιονομικό Σύμφωνο» κ.ά.) τόνισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Mπάμπης Aγγουράκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικά με τη «διακυβέρνηση της ΕΕ».
Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα εξής:

Η ανιστόρητη «Αυγή»... και η πραγματικότητα

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...
Εγραψε η «Αυγή» 10/12/2013, για τη συγκέντρωση για τα 95χρονα του ΚΚΕ που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ: «Από το "τι λάχανα, τι μπρόκολα", στο "τι ΝΔ, τι ΣΥΡΙΖΑ"». 
Τη φράση «τι μπρόκολα, τι λάχανα» την είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης σε συνέντευξη στο Λονδίνο το 1973 και αναφερόταν στη δήθεν μεταμφίεση του χουντικού καθεστώτος με τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη. 
Αλλά αυτή η τοποθέτηση του Χαρίλαου Φλωράκη επιβεβαιώθηκε. Και είναι ιστορικά δικαιωμένη. 
Ποιοι αποκαλύφθηκαν; Οι πολιτικοί πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «ΚΚΕ εσωτερικού», που μάλιστα προετοιμαζόταν τότε να πάρει μέρος στις εκλογές που θα νομιμοποιούσαν το μασκάρεμα της χούντας! 
Φαίνεται ότι ζήλεψαν τους πολιτικούς τους προγόνους γι' αυτό σήμερα συζητούν με τον «αντιμνημονιακό» υιό Μαρκεζίνη, τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη.