Σελίδες

10 Δεκ 2013

Όσο πιο πολύ μιλάνε τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται

Όλο και πυκνώνει η αντιΚΚΕ αρθρογραφία στην «Αυγή» που προκειμένου να ξεράσει τη χολή του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ΚΚΕ εκτίθεται όλο και περισσότερο. Σε σημερινό θέμα για τη συγκέντρωση για τα 95χρονα του ΚΚΕ που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ, η «Αυγή» έχει τίτλο: «Από το «τι λάχανα, τι μπρόκολα», στο «τι ΝΔ, τι ΣΥΡΙΖΑ».
Τη φράση «τι μπρόκολα, τι λάχανα» την είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης σε συνέντευξη στο Λονδίνο το 1973 και αναφερόταν στη δήθεν μεταμφίεση του χουντικού καθεστώτος με τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη. Επιβεβαιώθηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης και το ΚΚΕ τότε και αυτή η τοποθέτηση είναι ιστορικά δικαιωμένη. Ποιοι αποκαλύφθηκαν; Οι πολιτικοί πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «ΚΚΕ εσωτερικού», που μάλιστα προετοιμαζόταν τότε να πάρει μέρος στις εκλογές που θα νομιμοποιούσαν το μασκάρεμα της χούντας!

Δανίκας: Μαϊμουδίσματα……

ΔΑΝΙΚΑΣ... ή Μ...κας...
Στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 95χρονα του ΚΚΕ υπάρχει ένα ξεχωριστό σημείο που λέει: «Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσασμένο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας. Ύστερα από το θάνατό τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα, σαν να λέμε να τους αγιοποιήσουν, να δώσουν κάποια δόξα στο όνομά τους για παρηγοριά των καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωσή τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, στομώνοντας την επαναστατική της αιχμή, εκχυδαΐζοντας την».
Αυτή η αλήθεια επιβεβαιώθηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα με τους μεγάλους επαναστάτες, που όσο ζούσαν το σύστημα τους συκοφαντούσε και τους πολεμούσε και μετά προσπαθούσε να τους κάνει ένα αβλαβές εικόνισμα.

Έριξαν το άγαλμα του Λένιν…

Η είδηση έρχεται από το Κίεβο και κάνει από χτες το γύρο του κόσμου: «Οι διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν»… Οι διαδηλωτές που έριξαν το άγαλμα του Λένιν είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται υπέρ της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, η οποία «πάγωσε». Δυο παρατηρήσεις:
Πρώτον, εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι ότι το άγαλμα του Λένιν γκρεμίστηκε στην Ουκρανία. Είναι ότι το άγαλμα συνέχιζε να υπάρχει στο Κίεβο, παρά την λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση» και κυρίως παρ’ ότι διανύουμε την τρίτη δεκαετία των ανατροπών που σημειώθηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Ότι το άγαλμα του Λένιν παρέμενε στη θέση του δείχνει πως όσα συμβολίζει είναι πολύ ανθεκτικά στο χρόνο. Και στις συνειδήσεις αρκετών εκατομμυρίων από εκείνους που τα έζησαν. Και τούτο παρά την κατακλυσμιαία προπαγάνδα περί του «Τέλους της Ιστορίας»… 
Δεύτερον, και για να μη χαθεί το ιστορικό και πολιτικό μέτρο, το άγαλμα του Λένιν δεν το έριξαν οι αντίπαλοι της ΕΣΣΔ στην σύγκρουσή τους με τους «φίλους» της ΕΣΣΔ και πολύ περισσότερο με τους «φίλους» του Λένιν. Το έριξαν οι φίλοι της ΕΕ στην σύγκρουσή τους με τους φίλους της σημερινής Ρωσίας. Δηλαδή της καπιταλιστικής Ρωσίας, της Ρωσίας του Πούτιν και των Ρώσων ολιγαρχών. Που, ειρήσθω εν παρόδω, σε μια χώρα όπου μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση το 60% του πληθυσμού της φλερτάρει με τη φτώχεια και με τον κοινωνικό αποκλεισμό, εκείνοι – οι ολιγάρχες – καταλαμβάνουν την πρώτη θέση  στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη…

Η αριστερή φράντζα της σοσιαλδημοκρατίας

Πολύ βολικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί τη διγλωσσία του για να μπορεί να παίζει αφ' ενός το ρόλο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που δίνει εξετάσεις στην πλουτοκρατία ότι έχει ρεαλιστικό (από τη σκοπιά της διατήρησης του συστήματος) πρόγραμμα διαχείρισης και αφ' ετέρου να προβάλλει μια «εσωτερική φωνή» που τάχα κινείται πιο αριστερά και «κρατάει τα μπόσικα» στους συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του αναχώματος στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού.
Έτσι, πλάι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και η θέση του Λαφαζάνη.
Φυσικά, θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη, αυτή που διατυπώνεται από τον Α. Τσίπρα και τα υπόλοιπα στελέχη που τον συνοδεύουν στα ταξίδια στις ΗΠΑ ή στις συναντήσεις με επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον Π. Λαφαζάνη, δηλώνει ότι «σέβεται τις μειοψηφικές απόψεις». Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Λαφαζάνης σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που εκφράζει ο Α. Τσίπρας (στο Τέξας, στο ΕΒΕΑ και αλλού), για να μη χαλάσει το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ ως ικανού και έμπιστου κόμματος για να διαχειριστεί την κρίση εντός των τειχών.

Θ. Παφίλης : Ο λαός να επιλέξει την πρόταση του ΚΚΕ και όχι την κόλαση που ζει (VIDEO)



«Λύση υπάρχει και είναι να πάρουν την εξουσία αυτοί που παράγουν τον πλούτο στα χέρια τους, για να υπάρξει ένας σχεδιασμός της οικονομίας με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος.

Ποιοι ..."εμείς";;

"Τώρα απαιτούμε εμείς από τους δανειστές" είπε ο υπουργός Γ. Μανιάτης το πρωί στην εκπομπή της Π.Τσαπανίδου!
"Κανείς δε μας το χάρισε αυτό. Το κατακτήσαμε με τις θυσίες μας..." 

Κι εκεί, αν έχεις λίγο μυαλό φυσικά, μένεις άναυδος ή σκέφτεσαι.
Ποιοι είμαστε αυτοί που "απαιτούμε από τους δανειστές"; "Εμείς όλοι" που "κάναμε" θυσίες;
Και τελικά όλοι αυτοί οι ..."εμείς" που "απαιτούμε", τι ακριβώς απαιτούμε από την τρόικα; Μήπως κι άλλες θυσίες; Κι άλλη πείνα για να χορτάσουν οι χορτασμένοι;

Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι κάθεται στην ίδια πλευρά ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος, ο υπουργός τους, ο φτωχός και ο άστεγος που του πήραν το σπίτι για χρέη και λένε "εμείς που κάναμε θυσίες";