Σελίδες

4 Δεκ 2013

"Κρύα σούπα"...

Οταν πριν λίγες μέρες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είχαν ζητήσει να μην υπαχθούν στη ρύθμιση της "κινητικότητας"-"διαθεσιμότητας" ο υπουργός υγείας κ.Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει:
"Μα είναι δυνατόν να δεχτούμε να υπάρχουν πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας";
Πιο υποκριτής εξατμίζεσαι...

Μα καλά, υπάρχουν πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας στην Ελλάδα;
Σίγουρα όχι, αλλά μόνον αν κλείσεις τα μάτια και δανειστείς τη ματιά του Αδωνη Γεωργιάδη και μαζί και των τηλεαναλυτών που στήριζαν πάντα απόψεις όπως αυτή.

Όμως έρχεται η ίδια η σκληρή πραγματικότητα και χαστουκίζει τους υποκριτές.
Οταν πάμφτωχοι άνθρωποι πνίγονται σε υπόγεια από χειμάρους ή χανουν τη ζωή τους από το κρύο ή από μαγκάλια το 2013, τι πρέπει να υποθέσουμε;
Οτι δεν υπάρχουν πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας στον καπιταλισμό;

Γεώργιος Παπανδρέου: «Γέρος της Δημοκρατίας» ή ξενόδουλος Αντικομμουνιστής;

Γεώργιος Παπανδρέου και Σκόμπι
(στη φωτογραφία δίπλα στον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό)
ήταν οι αρχιτέκτονες της σύγκρουσης
και στη συνέχεια της σφαγής του ελληνικού λαού.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει αφήσει εποχή. 
Για την ακρίβεια: Αποτυπώνει πλήρως το χαρακτήρα μιας ολόκληρης εποχής, το είδος της εξουσίας που είχε επιβάλει η πλουτοκρατία στην Ελλάδα όσο και την «ποιότητα» των πολιτικών της εκπροσώπων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεων της άρχουσας τάξης, λίγο πριν από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας, του βαπτισθέντα και ως «Γέρου της... Δημοκρατίας», εκδόθηκε στις 11 Μάρτη 1965. Δηλαδή, πριν από 48 χρόνια.

«Απολαύστε» την:

«Εμπιστευτικόν
Εν Αθήναις τη 11 Μαρτίου 1965

Προς

Τα φύκια και οι ...μεταξωτές κορδέλες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τοποθετήσεις του οπορτουνισμού τα έχουν όλα. Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καλλιέργεια αυταπατών, σκόπιμη μετατροπή των «φυκιών σε μεταξωτές κορδέλες». Σ' αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της κ. Δούρου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Σερβία.
Τι είπε η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη σερβική κυβέρνηση;
Είπε ότι «o ελληνικός λαός προσβλέπει στη Σερβία και τους Σέρβους πολίτες για μια ΕΕ προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη», κόβοντας προκλητικά τον ελληνικό και το σερβικό λαό στα μέτρα της ευρωλαγνείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στο επιτελείο της ΕΕ. Αποσιωπά ότι η ΕΕ είναι μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση που κινείται με κριτήριο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, εφαρμόζει στρατηγική κατά των λαών και ευθύνεται από κοινού με τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών, για την επιβολή

Δεσμεύσεις...

Το Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και οι ομιλίες που εκφώνησαν εκεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αστικής διαχείρισης δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στο λαό να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Οι συγκυβερνώντες αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν διαβασμένοι στις εξετάσεις των επιχειρηματικών ομίλων, διαγωνιζόμενοι ενώπιόν τους για το ποιος διαθέτει το καταλληλότερο μείγμα διαχείρισης της εξόδου απ' την κρίση, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας.
Κάθε δεύτερη λέξη τους και μια δέσμευση για την προσήλωσή τους στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης με δοσμένες τις σαρωτικές ανατροπές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και συναποδοχή όσων ακόμα απαιτηθούν για την επίτευξη του στόχου. Η ταύτισή τους σε στρατηγικά ζητήματα δεν είναι παρά αναμενόμενη από δυνάμεις που μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο ορίζεται από τα όρια της στρατηγικής του κεφαλαίου, της εξουσίας των μονοπωλίων, του μονόδρομου της ΕΕ και της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Στις 12 Δεκέμβρη οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους

Η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές, τις φοιτήτριες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για να διεκδικήσουν «τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!» (δείτε ολόκληρο το κάλεσμα στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου).
Όπως αναφέρει η Γραμματεία του ΜΑΣ στο κάλεσμά της, «η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στις σπουδές μας και στη λειτουργία των πανεπιστημίων, κάνει το μέλλον μας αβέβαιο». Οι φοιτητές, η λαϊκή οικογένεια καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να καλύψουν το κόστος σπουδών, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα υποχρηματοδοτούνται και η περιουσία τους βγαίνει στο σφυρί, οι ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση, τα πτυχία μετατρέπονται σε χαρτιά χωρίς αντίκρισμα, οι συνθήκες δουλειάς των νέων είναι άθλιες και η ανεργία των νέων παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής για τα 95 χρόνια ΚΚΕ (SPOT)



«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε» είναι ο τίτλος της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 95χρονα του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944

69 χρόνια από την ηρωική πάλη του λαού της Αθήνας

Την Κυριακή 3 του Δεκέμβρη 1944, ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας και του Πειραιά στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε με τα όπλα από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο και τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.
Την ίδια μέρα, ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα του είχε το σύνθημα: «Ολοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου».

Ετσι, λοιπόν, στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ένοπλο μηχανισμό (Αστυνομία, Τάγματα Ασφαλείας κ.λπ.), που στήριξε τη γερμανική κατοχή, άλλα δικά της ένοπλα τμήματα, όπως η Ορεινή Ταξιαρχία και ο Ιερός Λόχος, αλλά και ένοπλα τμήματα των Αγγλων, τους οποίους είχαν καλέσει ακριβώς γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούσαν να επιβάλουν την κυριαρχία τους στο λαό, επιδίωξαν να τσακίσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και την