Σελίδες

29 Νοε 2013

Πλημμύρες: Στο ίδιο έργο, αλλά όχι θεατές

Στη Ρόδο 100 είναι τα μπαζωμένα ρέματα. Στην Αττική 850 χιλιόμετρα ρέματα είναι μπαζωμένα, 70 από τα 700 ρέματα που προϋπήρχαν στην Αττική δεν μπορούν πια ούτε να εντοπιστούν. Τα ανοιχτά ρέματα έχουν μειωθεί από το 1945 κατά 66% (από 1.280 χιλιόμετρα σε 434 χιλιόμετρα). Τετραπλασιάστηκαν οι ποσότητες νερού που πρέπει να διοχετευτούν στους τελικούς αποδέκτες. Το 80% του νερού της βροχής πήγαινε παλιότερα στο έδαφος και το 20% στη θάλασσα, τώρα τα ποσοστά αυτά έχουν αντιστραφεί. Παράλληλα, έχει τριπλασιαστεί η ταχύτητα απορροής των νερών, αφού η μέση τιμή του συντελεστή απορροής κυμαίνεται μεταξύ 0,25 και 0,30 για εξωαστικές περιοχές, ενώ φτάνει από 0,90 έως 0,95 στις πυκνά δομημένες περιοχές.
Στην Ανατολική Αττική, που διαθέτει το 70% των ρεμάτων της Αττικής, η συνεχιζόμενη τσιμεντοποίηση στις παραρεμάτιες περιοχές είναι τέτοια, που στις δύο από τις μεγαλύτερες σε έκταση λεκάνες απορροής της (ρέμα Ραφήνας και Ραπεντώσας), η δασική βλάστηση μειώθηκε από το 40% και 60% τη δεκαετία 1960, στο 4% και 10% αντίστοιχα σήμερα.

Αλ. Παπαρήγα: Όχι στη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας (VIDEO)



«Δεν μπορεί να συνυπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.Μας κάνετε κρατήσεις, μας παίρνετε άμεσους και έμμεσους φόρους.Τα θέλουμε επιστροφή σε δωρεάν Υγεία» τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη βουλή σχετικά με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται από την πολιτική των περικοπών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Νίκος Μπογιόπουλος προς τον κάθε λογής συκοφάντη: «Δεν προσφέρομαι – Είμαι κομμουνιστής, ηλίθιε!»

Η Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» παρέλαβε την Τρίτη 26/11/2013 και δημοσιεύει σήμερα το παρακάτω σημείωμα του Νίκου Μπογιόπουλου με ημερομηνία σύνταξης 14/11/2013:

«Με αφορμή τη λήξη της εργασιακής μου σχέσης με τον "Ριζοσπάστη", ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.
Ενημερώνω τους διαδοσίες - για να μην κουράζονται:
  • Πρώτον, δεν παραχώρησα ποτέ και σε κανέναν την άδεια να με "εκπροσωπεί" στις σχέσεις μου με το ΚΚΕ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ με ένα σύμφωνο θα καταργήσει έως και την... ταξική κοινωνία !!!

Με ένα σύμφωνο θα καταργήσει έως και την... ταξική κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας παλιότερες ρήσεις πως η ταξική πάλη μπορεί να καταργηθεί δια νόμου. 
Πλέον, την πάλαι ποτέ υπόσχεση πως με ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την αντικαθιστά με μια υπόσχεση, πανευρωπαϊκής διάστασης, πως «ένα σύμφωνο για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, θα καταργήσει τις διαχωριστικές γραμμές, το "χρηματικό τείχος", μεταξύ πλουσίων και φτωχών».

Αυτό υποστηρίζει ο ίδιος με άρθρο του στο βρετανικό «Guardian» όπου πλασάρει την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν. 
 Σπέρνοντας ψευδαισθήσεις ότι είναι δυνατή μια φιλολαϊκή μετάλλαξη της ΕΕ και λανσάρει το ΚΕΑ που στηρίζει την υποψηφιότητά του σαν δύναμη ικανή να «επανενώσει την Ευρώπη και να την επαναθεμελιώσει σε δημοκρατική και προοδευτική βάση».

Ισχυρίζεται ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση στην παρούσα κρίση και είναι καθήκον μας να παλέψουμε για αυτήν» και εξηγεί πως εναλλακτική λύση είναι η αλλαγή μείγματος διαχείρισης της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων. 
Καλεί δηλαδή τους λαούς της Ευρώπης να κάνουν δικό τους στόχο την καπιταλιστική ανάπτυξη και να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στην ταξική πάλη.