Σελίδες

26 Νοε 2013

Ζώντας και πεθαίνοντας σαν σκλάβος ή σαν αφέντης;

Ας κάνουμε ένα flashback μαζί στη ζωή μας με βάση έστω το προσδόκιμο όριο ζωής των 78 ετών όπως δήλωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Κοίταξε λοιπόν τον καθρέφτη με καθαρά μάτια, μέτρα τις ρυτίδες και τα γκρίζα σου μαλλιά, σκέψου εγγόνια και παιδιά και αναρωτήσου.
Για ποιον σακατεύτηκες τόσα χρόνια, στις σκαλωσιές, στα μεταλλεία, στα χωράφια, στα εργοστάσια και στα σαπιοκάραβα;
Πόσες φορές δεν έκλαψες, δεν βλαστήμησες την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκες;
Πόσες φορές δεν φοβήθηκες την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία;
Πόσες φορές δεν έμεινες εσύ άφραγκος, για να έχει ο γιος και η κόρη 5 ευρώ, σαν παιδιά και αυτά, να βγουν μια βόλτα, να πιουν έναν καφέ;
Πόσες φορές, έβλεπες το μήνα να τελειώνει, τα λεφτά να τελειώνουν και το μυαλό σου να τρέχει στο νοίκι, το ρεύμα, το νερό και τα έξοδα της κόρης και του γιου που σπουδάζουν;
Μη στενοχωριέσαι, πάνω - κάτω όλοι έτσι ζήσαμε και ζούμε. Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι.

Γιάννενα: Συνέδριο-παρωδία επιχείρησε να στήσει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου

Συνέδριο-παρωδία επιδίωξε να οργανώσει χθες η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ με τη συνδρομή των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ και της νεοεμφανιζόμενης παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε πραξικοπηματικά να γίνει η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής στην αρχή της διαδικασίας, πριν από τη συζήτηση και τον απολογισμό. Τελικά στη συζήτηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού έμειναν στην αίθουσα οι αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ και λίγοι ακόμη αντιπρόσωποι.
Η πλειοψηφία στη Διοίκηση του ΕΚ (ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποίησε αυτή την τακτική γιατί δεν ήθελε να συζητηθούν τα «έργα» της. Να μην αποκαλυφτεί ότι έχουν δώσει κυριολεκτικά «γην και ύδωρ» για τη στήριξη της αντεργατικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματιών στην περιοχή. Φοβήθηκαν ότι για άλλη μία φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα αποκάλυπταν και μπροστά στους αντιπροσώπους την υπονομευτική τους στάση απέναντι στους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πώς να κρυφτεί η αντιΚΚΕ εμπάθεια?

ΣΤΑΘΗΣ...
Αυτά έχει η αντιΚΚΕ εμπάθεια. Ακόμα και αν πασκίζεις να την καμουφλάρεις και να πρωτοτυπήσεις με κανένα αστειάκι ή κάνοντας τάχα σάτιρα, σου βγαίνει και καρφώνεσαι. Χώρια που ό,τι φραστικά κολπάκια και αν κάνεις, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα μέσα της διαστρέβλωσης, της χυδαιότητας και της συκοφαντίας.
Έτσι για άλλη μια φορά ο Στάθης, ο σκιτσογράφος, έκανε αποκαλυπτήρια. Συγκεκριμένα έγραψε στη «Realnews»: «Στο ΚΚΕ έχουν γυρίσει την πλάτη στον λαό που σκυλοπνίγεται, ώσπου ο λαός να μάθει να κολυμπάει και να βάλει πλώρη για τον σοσιαλισμό». 
Πώς να κρυφτεί η αντιΚΚΕ εμπάθεια, που έτσι κι αλλιώς όλο και συχνότερα παρατηρούμε πως του βγαίνει τελευταία; 
Πώς να σκεπάσει και τα αντισοσιαλιστικά του αισθήματα, αφού ασυγκράτητος επιλέγει την ειρωνεία για το στρατηγικό στόχο του Κόμματος της εργατικής τάξης; 

«Όλοι οι Έλληνες μαζί», ε; Μπα!

«Να είμαστε όλοι μαζί». «Να είμαστε ενωμένοι». «Είδατε πόσα καταφέρνουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι;»… Τα γνωστά κλισέ επαναλήφθηκαν με αφορμή την επέτειο του Γοργοποτάμου. Ο κ.Σταικούρας, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις, διαπίστωσε για τον Γοργοπόταμο ότι «γεφύρωσε τις διαχωριστικές γραμμές, τις αντιθέσεις, τα πάθη και τους φανατισμούς». Πρόσθεσε δε ότι «αποτελεί δίδαγμα για τις νεότερες γενιές και ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία».
Σύμφωνα με την παραπάνω καταπληκτική προσέγγιση,  δεν μας μένει, λοιπόν, παρά «να ενωθούμε». Και μέχρι την επόμενη «μεγάλη μάχη του Έθνους», μέχρι τις 9 Δεκέμβρη δηλαδή που συνεδριάζει το Eurogroup, να έχουμε «συνεννοηθεί». Να έχουμε «συνεργαστεί». Και «όλοι μαζί» να έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση, η οποία στο μεταξύ θα έχει συνεννοηθεί με την τρόικα. Και έτσι («μονιασμένοι» και «ενωμένοι») να ενημερώσουμε  τους εταίρους μας για το πόσο πολύ μας αρέσουν οι πλειστηριασμοί. Πόσο πολύ μας αρέσουν οι απολύσεις. Πόσο πολύ μας αρέσουν οι φόροι επί των ακινήτων. Τα διαλυμένα νοσοκομεία. Τα διαλυμένα Πανεπιστήμια. Και άλλα τέτοια «ενωτικά»…

Τι τρέχει με τον αντικομμουνισμό;

To  αίσχος και ο αντικομμουνισμός "αριστερών" συνεχίζεται αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό πολλούς. 
Τι τρέχει άραγε; 
Τί ακριβώς έχει συμβεί στα διάφορα ταξίδια και τις περιπλανήσεις σωτήρων άραγε;

Το άρθρο από το ..."αριστερό" iskra. Σοκ πραγματικό...

Η ΣΑΜΑΡΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ*

Μία κυβέρνηση που θυμίζει τον Δημοκρατικό Στρατό να περιμένει την βοήθεια της Μόσχας.

"Αφιερωμένο στην Σαμαρική Πράβδα που κάποτε διεύθυνε ο κύριος Παντελής και τώρα σκιτσάρει τον Τσίπρα στην αγκαλιά του Στάλιν."