Σελίδες

25 Νοε 2013

Η ώρα του σωφρονισμού

1. Δεν υπάρχει μετριότητα που να μην έχει κάνει την τύχη της στην πολιτική σκηνή. Ανά πάσα στιγμή σαν ελβετικό ρολόι που ο κούκος του πετάγεται έξω κάθε ώρα, η μετριότητα σαν απειλή εμφανίζεται στη ζωή μας εκπαιδευμένη και ικανοποιημένη με το έργο της. Δεν την αναχαιτίζει τίποτα, μέχρι και την περιφρόνησή μας χρησιμοποιεί, αποκαλώντας τη δυναμική ακρόαση. Η καθημερινή μας κακοποίηση και η γενική μας χρεοκοπία δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν μόνιμη απασχόληση των μετρίων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Σαμαράς. Αυτός μας διαχειρίζεται με τον τρόπο που διαχειρίζεται το περιβάλλον του. Βέβαιος έως θανάτου πως ο Ελληνας είναι μετριότητα, ξεδιπλώνει τα θλιβερά σχέδιά του σε βάρος μας.
2. Ο Βενιζέλος υπνωτίζει τον εαυτό του και πιστεύει πως υπνωτίζει όλους εμάς, έχοντας αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην εξουσία, για την οποία η έλξη θα πρέπει να εμφανίστηκε από τη μυστηριώδη εποχή της παιδικής του ηλικίας.

Σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη»

Τις προηγούμενες μέρες, δημοσιεύτηκαν άρθρα και ρεπορτάζ σε εφημερίδες και διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, που αναπαράγουν μια σειρά από ισχυρισμούς, μισές αλήθειες και ψέματα, στην πλειοψηφία τους υστερόβουλα και συκοφαντικά, με αφορμή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του «Ριζοσπάστη» ως οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, τη σχέση της εφημερίδας με τα μέλη του Κόμματος, που εργάζονται ή εργάζονταν σε αυτήν το προηγούμενο διάστημα. Γίνεται προσπάθεια να συκοφαντηθεί συνολικά το Κόμμα, οι εσωκομματικές διαδικασίες συλλογικής συζήτησης και αποφάσεων. Δε θα μπούμε στον πειρασμό να τους απαντήσουμε ότι δε μιλάνε για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». 

Τι γύρευε ο Τέλλογλου στη Ζώνη;

Ο Τ. Τέλλογλου συνέλεξε το «υλικό» του ενάντια
στο Συνδικάτο Μετάλλου από ανώνυμες
καταγγελίες και από τις εκατοντάδες μηνύσεις
των εργοδοτών που στρατολόγησαν τη Χρυσή Αυγή!

Με αφορμή ένα «ρεπορτάζ» που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του STAR

Στις 24 Οκτώβρη, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, προβλήθηκε ένα «ρεπορτάζ» τρίλεπτης διάρκειας, του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Το «ρεπορτάζ» ήταν στημένο από την αρχή μέχρι το τέλος για να συκοφαντήσει τα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης, αναπαράγοντας τα επιχειρήματα των εργοδοτών, που στρατολόγησαν τη Χρυσή Αυγή για να χτυπήσει τους κομμουνιστές συνδικαλιστές στις 12 Σεπτέμβρη.
Το «ρεπορτάζ» ξεκινά με την επιγραφή στο κάτω μέρος της οθόνης:«Υπερδιπλάσια τα μεροκάματα σε σχέση με την Τουρκία».
Ο δημοσιογράφος αναγγέλλει: «Αυτό εδώ, το σούπερ γιοτ που κατασκευάζεται στο Πέραμα αποτελεί μάλλον εξαίρεση. 

Εξουσία με πρωταγωνιστή το λαό

Εξουσία με πρωταγωνιστή το λαό
 Το κεφάλαιο και τα κόμματα που το εκφράζουν, κάνουν ότι μπορούν, να μην γνωρίσουν οι εργαζόμενοι ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας με πρωταγωνιστή το λαό. Να μείνουν με την εντύπωση, ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, το πολύ – πολύ ένα κόμμα που αγωνίζεται για τα δίκια της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών στρωμάτων. Μέχρι εκεί όμως. Όχι θα αφήσουν να συνειδητοποιηθεί από τους εργαζόμενους ότι μπορούν να πάρουν την εξουσία και να κάνουν λαϊκή περιουσία τον πλούτο που παράγουν! Χρησιμοποιούν κάθε μέσο. Κρατική καταστολή, παρακράτος, τρομοκρατία, π.χ. “Χρυσή Αυγή”, κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, οπορτουνισμό, διασπάσεις, συμμετοχές σε ιμπεριαλιστικές συμφωνίες όπως ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.ά.
Τα διάφορα ιδεολογήματα δίνουν και παίρνουν. Παράδειγμα η κρίση και τα αίτιά της. Έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να πιστέψει ο λαός πως για την κρίση ευθύνονται οι κακοί πολιτικοί, οι σπατάλες, ο καζινοκαπιταλισμός, το χρέος κι ένα σωρό άλλα. Να μη μάθουν οι εργαζόμενοι ότι η οικονομική κρίση είναι σύμφυτη του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και εμφανίζεται περιοδικά ανεξάρτητα από το μείγμα της πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού.