Σελίδες

20 Νοε 2013

Αθλιότητες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και Συριζαίων

To καλοκαίρι , με την ευκαιρία της πώλησης του 902 , ήταν συνεταιράκια.
Ο ένας έκοβε ο άλλος έραβε.
Ξεχείλιζαν από αντικομμουνισμό και οι δύο φυλλάδες. Δεν προλάβαινε να δημοσιεύσουν κάτι ΤΑ ΝΕΑ το άρπαζε η ΑΥΓΗ. 
Τους ένωνε ο κοινός σκοπός, το χτύπημα του ΚΚΕ.
Σήμερα για την προίκα της κεντροαριστεράς πιάστηκαν στα χέρια.
Πάλι όμως βρήκαν ευκαιρία να κάνουν το αντικομμουνιστικό τους καθήκον, τα ναυάγια της ταξικής πάλης και οι συνεργάτες των Γερμανών, χρησιμοποιώντας στα άθλια παιχνίδια μοιράσματος της εξουσίας, το όνομα του Στάλιν και του Ζαχαριάδη.
Δεν περιμένουν δικαίωση από δαύτους οι καταξιωμένοι ηγέτες-ήρωες της εργατικής τάξης.
Η εργατική τάξη ,ειδικότερα δε οι εργαζόμενοι στις χώρες της ΕΣΣΔ, δεν έχουν ξεχάσει την τεράστια προσφορά του στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων στη Σοβιετική Ένωση, για το άλμα του βιοτικού επιπέδου το λαού του, για την προσφορά του στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα.
ΤΑ ΝΕΑ έχουν κάθε λόγο να μισούν αυτόν που συνέτριψε, εξαφάνισε στρατιωτικά το φασισμό.
Τα το(α)ξικά ναυάγια έχουν κάθε λόγο να διαβάλουν τους δύο ηγέτες της εργατικής τάξης.

Κώστας Παπαδάκης: Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια στρατηγική και οι διαφορές τους είναι επιμέρους (VIDEO)



Η αντιλαϊκή πολιτική είναι δεδομένη, έχει προδιαγεγραμμένη πορεία και οι όποιες διαφοροποιήσεις θα αφορούν στο χρόνο και στον τρόπο εφαρμογής και της υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων. Αυτό τόνισε, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην τηλεόραση του «ACTION 24», ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Δίκες με το βλέμμα στραμμένο στην αναχαίτιση των ταξικών αγώνων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μπαράζ δικαστικών διώξεων και αποφάσεων κατά συνδικαλιστών, σωματείων, εργαζομένων, αγροτών κλπ. που αγωνίζονται και αντιπαλεύουν την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική από την ταξική σκοπιά του ζητήματος. Καθημερινά, εργάτες, αγρότες, συνδικαλιστές και άλλοι, που υπερασπίζονται τα ταξικά χαρακτηριστικά του κινήματος και των αρχών του, οδηγούνται στα Δικαστήρια, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική, ο «βούρδουλας», ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση και η καταστολή είναι «νύχι - κρέας» με σκοπό να περάσει «διά πυρός και σιδήρου» το δόγμα «νόμος και τάξη» υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου.
«Πέφτουν οι μάσκες» και αποκαλύπτονται τα «όρια της αστικής δημοκρατίας» και τι συμβαίνει μέσα από τις πύλες των εργοστασίων, στο καμίνι της γραμμής παραγωγής, εκεί που «δένεται το ατσάλι». Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, Δικαστήρια, άλλοι μηχανισμοί, δίπλα - δίπλα με τη «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης, της ανεργίας, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, της δέσμευσης μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, των απλήρωτων λογαριασμών των ΔΕΚΟ, με τον υποσιτισμό, την εξαθλίωση, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπέρ των αφεντικών ενισχύουν το «κυβερνητικό οπλοστάσιο» υπέρ του κεφαλαίου. Ταξικό το ζήτημα, ταξική η αντιμετώπισή του.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, παλαιότερα του Γιάννη Βρούτση, για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, που έχουν τώρα ενσωματωθεί στις συζητήσεις με την τρόικα ως βασικό συστατικό στοιχείο για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, επιβάλλεται όχι να φοβίσουν, αλλά απεναντίας να αφυπνίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Αθώωση χωρίς ντροπή - Γραμμένα και ... άγραφα

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί και υπακούει στην απαίτηση να βγει λάδι ο καπιταλισμός, τι πρέπει να κάνουν οι κομμουνιστές; 
Να συνεργαστούν στην αθώωση ενός συστήματος που πλέον δολοφονεί και καταστρέφει ζωές καθημερινά ή να δυναμώσουν τη φωνή τους καταγγέλλοντας και τον καπιταλισμό και τους εκπρόσωπούς του αλλά και τους νέους δήθεν σωτήρες;
Το ερωτημα είναι μάλλον απαντημένο με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και μάλιστα με κόστος για το ΚΚΕ.

Πάμε τώρα να δούμε άλλο ένα μικρό επεισόδιο "αθώωσης".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαδημούλης στο πρωινό του STAR έχει το λόγο και μιλάει για το φορο ακινήτων:
"Είναι δυνατόν", λέει, "να κρύβονται πίσω από τις off shore τα μεγάλης αξίας ακίνητα και να πληρώνουν φόρο τα διάρια στο Πέραμα; Αυτό είναι από τα άγραφα!"

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Κλιμακώνονται οι διώξεις και οι καταδίκες συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος και εργαζομένων που πρωτοστατούν σε χώρους δουλειάς και κλάδους για την οργάνωση της πάλης. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί τα εξής:
-- Ενας εργαζόμενος στον Επισιτισμό και ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου στη Λάρισα καταδικάστηκαν στις 17 Οκτώβρη 2013 σε ένα χρόνο φυλάκιση και σε ένα χρόνο στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, μετά από μήνυση εργοδότη για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση σε εργατική διαφορά.
-- Στις 30 Οκτώβρη 2013, το δικαστήριο του Πειραιά καταδίκασε δύο μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου για τη δράση τους στη διάρκεια απεργίας στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), με αίτημα μεταξύ άλλων να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ΒΙΠΑΣ.

Εκλογές ΤΕΕ 24 Νοέμβρη 2013 - Διακήρυξη της Πανεπιστημονικής Μηχανικών


 Εκλογές ΤΕΕ 24 Νοέμβρη 2013
Διακήρυξη της Πανεπιστημονικής Μηχανικών

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Εσύ που εργάζεσαι στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα

Αυτοαπασχολούμενη και αυτοαπασχολούμενε, Άνεργη και Άνεργε

Απευθυνόμαστε σε σένα που δεν μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια από τη σκληρή δουλειά σου, που ζεις με τον εφιάλτη της ανεργίας και της απόλυσης, που σε κυνηγά η εφορία και η απειλή των κατασχέσεων, χρωστάς στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν έχεις ιατρο- φαρμακευτική κάλυψη ή έκανες διακοπή επαγγέλματος.

Στο μυαλό σου περιστρέφεται ένα τεράστιο «ΓΙΑΤΙ;»