Σελίδες

10 Νοε 2013

Προς ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Η ηλιθιότητα είναι απέραντη όσο και το σύμπαν

Ορισμένοι που τρέφονται και υπάρχουν από τον κιτρινισμό, που έχουν κάνει το φτηνό κουτσομπολιό δημοσιογραφία νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ. 


Ο λόγος για το σάιτ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που, αξιοποιώντας την εκ παραδρομής φράση στην ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ότι«το ΚΚΕ καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας», ανακάλυψε διασπάσεις και συγκρούσεις στο ΚΚΕ.

Τι κι αν στη συνέχεια της ίδιας ομιλίας ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε ξεκάθαρα ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση. 
Τι κι αν έκανε αμέσως δήλωση προς τους δημοσιογράφους επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση του ΚΚΕ. 

Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του για μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της (VIDEO)



«Όσο ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση, θα είμαστε και εμείς», τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη βουλή.
Όπως είπε όταν ο λαός αποφασίσει να βγει στην εξουσία, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του για μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ 1973



Η επίδραση του εργατικού κινήματος
Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης Ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος. Σαν τέτοιο ορόσημο μπορεί να σηματοδοτεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας την αντίσταση και την ανυποταγή. Ενας λαϊκός ξεσηκωμός, τα όρια του οποίου δε χωρούν στα στενά πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, που μπορεί να αλλάζει το μανδύα της κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης αυτής της άθλιας κοινωνίας με φασιστικά καθεστώτα και χούντες, δηλαδή της δικτατορίας των μονοπωλίων, αλλά με τον ίδιο πάντα σκοπό: Την εξουσία πάνω στην εργατική τάξη και στο λαό, για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης.
Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο είχε ποιοτικά διαφορετικό περιεχόμενο, πολύ παραπάνω από τη διεκδίκηση μιας τυπικής μορφής αστικής ελευθερίας και δημοκρατίας, όσο κι αν αυτές ήταν τότε στραγγαλισμένες. Στη μνήμη μπορεί να ηχεί ακόμη το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», που και αυτό επίσης σε κάθε εποχή έχει το δικό του συμβολισμό και το δικό του πολιτικό περιεχόμενο, αλλά ο ξεσηκωμός δεν ήταν μόνο αυτό ή μόνο γι' αυτό. Μαζί με το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» προβλήθηκαν και τα συνθήματα - στόχοι «Κάτω η χούντα», «Εξω οι ΗΠΑ και το NATO».

Αγρια, ήμερα και παράξενα ζώα

1. Η τρελή ακολουθία των συμβάντων αναστέλλει κάθε λογική σκέψη και καθιστά τον πολίτη ανίδεο και ανίκανο να παρακολουθήσει αυτό που τον υπερβαίνει.

2. Σαν μικρό παιδί που το θαμπώνουν και το εξαπατούν με δώρα, έτσι το θέαμα σέρνει από τη μύτη τον πολίτη όποτε και όπως θέλει. Τον μεταφέρει σε τόπο χλοερό, τόπο αναπαύσεως. Την τρέλα μέσα στην οποία ζει και μεγαλώνει, ο πολίτης δεν θέλει να την ξέρει, ίσως λόγω μιας ετοιμόρροπης αξιοπρέπειας που βασανίζεται από έναν δημοσιογραφικό κύκλο, ο οποίος μεταφράζει κάθε πάθημα του πολίτη σε παιδαγωγικό μάθημα της κυβέρνησης, σε συμμόρφωση, σε μια ζωή της οποίας η ευπρέπεια και ο συμβιβασμός οφείλει να γίνει το σχήμα της.

3. Δυστυχώς έχουμε εθιστεί στην απάθεια, μέσα της αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας, και έξω από το σπίτι αυτό οι πράξεις μας μας φαίνονται θλιβερές. Αποκτήσαμε σιγά σιγά το χαρακτήρα του Θερσίτη στην Ιλιάδα (Β΄, στιχ. 212): «Κλότσα με αλλά άσε με να ζήσω». Βλέπουμε ένα ασπρόμαυρο θρίλερ με σφιγμένο στομάχι, ώσπου στο τέλος ανακαλύπτουμε πως εμείς παίζουμε σ' αυτό.

Θ. Παφίλης: Επωφελή για το δίπολο αντιπαράθεση που εγκλωβίζει το λαό σε ψεύτικα διλήμματα (VIDEO)



Η πρόταση δυσπιστίας αναδεικνύεται σε πρόταση αμοιβαία επωφελή για το αναδυόμενο δίπολο, αφού βοηθά στον αποπροσανατολισμό, στο να τεθούν ψεύτικα διλήμματα, για να εγκλωβίζεται ο λαός εντός των τειχών, επεσήμανε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.