Σελίδες

7 Νοε 2013

Ο Φ. ΣΑΜΑΡΑΣ... ΣΥΝΕΛΛΑΒΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!

Το πολιτικό καθεστώς της «ελευθερίας», της «δημοκρατίας», της «ελεύθερης οικονομίας», της «ελεύθερης επικοινωνίας» και της απελευθερωμένης ασυδοσίας, έστειλε 8 διμοιρίες ΜΑΤ, αχάραγο, με προτεταμένα τα οπλοπολυβόλα, για να συλλάβουν το... κτίριο της ΕΡΤ και να περάσουν... χειροπέδες στην καγκελόπορτα του ραδιομεγάρου!

Η τελευταία φορά που - τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών - είχε γίνει κάτι τέτοιο ήταν στις 27 Απρίλη του 1941. Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα!

Η δικομματίλα των Σαμαρά - Βενιζέλου έστειλε τα ΜΑΤ να εισβάλουν στην ΕΡΤ μια μέρα μετά την παροχή ψηφιακών αδειών στους ιδιώτες - καναλάρχες! 

ΦΑΗΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

Σαμαράς: Στο γαϊτανάκι της αποπροσανατολιστικής κόντρας με τη μομφή ΣΥΡΙΖΑ
Το γαϊτανάκι του αποπροσανατολισμού και της παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα συνέχισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχισθεί δια πυρός και ...ΜΑΤ!
«Η δημοκρατία δε φοβάται μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς το Σύλλογο Αποφοίτων Πανεπιστημίου Harvard.
Μάλλον σαν ευκαιρία για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εμφανίσει την αντιλαϊκή πολιτική σαν μονόδρομο εξέλαβε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει να πλήξει την προσπάθεια της χώρας

ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση χτες στα νέα αυτά μέτρα, οργανώνει -μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και ΜΑΤ- την πάλη του καθημερινά στους τόπους δουλειάς. Συζητά, προβληματίζεται πώς θα ανασυνταχθεί για να μπορέσει να βάλει πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

«Πολιτική ενότητα και αποτελεσματικότητα του κράτους» για ποιον

Σε μια ιστοσελίδα με υλικό για μικρά παιδιά παρουσιάζεται το τραγούδι «ολαρία ολαρά». Αυτό όπου «ο Ολιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά, διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά» και το οποίο καταλήγει «θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι (...) και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά (...) ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ' ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά».
Σε μια διόλου παιδική εκδοχή άρθρο στην «Αυγή» για το θέμα του φόνου των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής τονίζει: «Το μέτωπο είναι δημοκρατία κατά της δολοφονικής βίας. Επιβάλλονται και πολιτική ενότητα και αποτελεσματικότητα του κράτους».
Τόσα καρπούζια σε μια μασχάλη...

Για την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε το μήνα Οκτώβρη σχετική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Ανακοίνωση με ιδιαίτερη βαρύτητα.
Με την ανακοίνωση αυτή δίνεται απάντηση στα βασανιστικά ερωτήματα που απασχολούν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια: «Πώς θα πάρουμε μια ανάσα; Πώς θα μπει τέλος στον εφιάλτη της ανεργίας, στους μισθούς της πείνας; Πότε θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος στη φτώχεια και στην ανασφάλεια;»
Δε δίνει εύκολες απαντήσεις, πρόχειρες. Οι λύσεις στα βασανιστικά προβλήματα αυτά εξαρτώνται από την πορεία της οργάνωσης και της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Εξαρτώνται από τη δυναμική της ταξικής πάλης. Εξαρτώνται, σε τελική ανάλυση, από τη συστράτευση και συμπόρευση των εργατικών και λαϊκών μαζών με το ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να μην περάσει το δόγμα «Νόμος και τάξη»

Την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει την κρατική και εργοδοτική βία, να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.