Σελίδες

5 Νοε 2013

…κι αν σου κάτσει;;;

Όταν αρχίζουν τα δύσκολα, πάντα κάποιος από τους προβεβλημένους, αλλά ικανούς οπορτουνιστές θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στην προκειμένη περίπτωση ο Γ. Δραγασάκης στέλνει τα μαντάτα για το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας δούμε σημειολογικά τι κρύβουν οι προτάσεις και οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησε στη συνέντευξη που έδωσε στον «Αθήνα 9,84».
α) «Το ερώτημα της νέας εποχής με την κρίση που έχουμε». Σηματοδοτεί το τέλος του δικομματισμού, αλλά και της συγκυβέρνησης, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, ορίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, στη«νέα εποχή» ως βασικό πυλώνα του συστήματος με μεγάλο βάθος. Με βάση αυτό στέλνει μήνυμα στον ΣΕΒ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να τα βάλει με το πολιτικό σύστημα, και στα πλαίσια των πολιτικών διεργασιών με νηφαλιότητα θα διαχειρισθεί και την κρίση και θα πάρει όποια απαιτούμενα μέτρα, όταν και εφόσον αυτά χρειασθούν, προς το συμφέρον τους.

Οταν οι χρυσαυγίτες ψάχνουν άλλοθι...

Φαίνεται πως η ύποπτη και με άρωμα προβοκάτσιας δολοφονική ενέργεια στο Ν. Ηράκλειο, η οποία έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων ως προς την προέλευσή της και το ποιον και τι ωφελεί, γίνεται από τη Χρυσή Αυγή το άλλοθι για να «ξεπλυθεί» από την εγκληματική της δράση, να το «παίξει θύμα» καλλιεργώντας συνειρμούς που συμφέρουν το αστικό πολιτικό σύστημα, τμήμα του οποίου αποτελεί, όταν τόσο η δική της εγκληματική δράση όσο και η δολοφονική ενέργεια στο Ν. Ηράκλειο βρίσκονται στην ίδια όχθη, κόντρα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα.

Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ή, όπως λέει ο λαός, «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο». 

Αυτούς τους άτιμους συνειρμούς πλασάρουν τα στελέχη της, όπως ο Μίχος, νομίζοντας ότι θα μετατραπούν από μηχανισμός εφόδου κατά του λαϊκού κινήματος, σε αθώες Μαγδαληνές με δηλώσεις του τύπου: «Πριν από λίγο καιρό είχε ακουστεί από δημοκρατικές δυνάμεις το σύνθημα "Από το Πέραμα ως το Κερατσίνι κανείς φασίστας δεν θα μείνει". Δεν ξέρω αν τώρα η κυρία Λιάνα Κανέλλη πάρει την ευθύνη.

Για αντικομμουνισμό της εποχής Μεταξά... άξιος ο μισθός τους...

Θεωρίες βγαλμένες από τα συρτάρια διαφόρων σκοτεινών και φανερών αντικομμουνιστικών επιτελείων και υπηρεσιών στις πιο μαύρες εποχές του αντικομμουνισμού, της εποχής του Μεταξά και του Μανιαδάκη, του νόμου 509 και του νόμου 375 περί κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, που έστελναν τους κομμουνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές και στις εξορίες, χρησιμοποιεί η εφημερίδα «Παραπολιτικά», και ο δημοσιογράφος της Μενέλαος Τασιόπουλος κατασκευάζοντας ένα αθλιέστατο λιβελογράφημα κατά του ΚΚΕ υπό τον τίτλο: «ΚΚΕ: Η σκοτεινή εταιρεία». 
Το αντικομμουνιστικό μίσος τους μας είναι γνωστό, αλλά οι εξετάσεις που δίνουν στην αντίδραση τούς αναγκάζει να ξεπερνούν τα όρια της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης και της πολεμικής με τίμια μέσα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Στη μνήμη του πατέρα του, του κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ο γιος του, Νίκος Μπογιόπουλος, 
προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 3.200 ευρώ.

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ - Στις 10.30π.μ. στην Ομόνοια

Με εντατικούς ρυθμούς δίνουν οι ταξικές δυνάμεις τη μάχη, για τις ώρες που απομένουν, σε κάθε χώρο δουλειάς στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στα γραφεία, στις γειτονιές για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική τρομοκρατία, να σπάσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία.
Δεκάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 70 πόλεις της χώρας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις πόλεις)

ALERT, ALERT!!! : Μικρό καλάθι να κρατούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Γ. Δραγασάκης προειδοποιεί τους αιθεροβάμονες εξαπατημένους και απατημένους υποψήφιους ψηφοφόρους του: " όπου ακούτε πολλά κεράσια κρατάτε μικρό καλάθι"...

Διαλέχτε: 
-- απάτες και αυταπάτες απο τους υπηρέτες του συστήματος??? 
-- ή την αυθεντική και ειλικρινή  φωνή της εργατικής τάξης???
...
Να προσγειώσει... τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσδοκίες που τους καλλιέργησε η ηγεσία του κόμματος του, επιχειρεί ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να μη λέμε πράγματα τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα διασφαλίσουμε. Θεωρώ δηλαδή ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι "μικρό καλάθι"» δηλώνει στο ραδιόφωνο Αθήνα 98.4 απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Μ. Γλέζου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πειστικός στο που θα βρει τα χρήματα.

Ν. Καραθανασόπουλος: Η κρίση δεν είναι «ανθρωπιστική» αλλά καπιταλιστική! (VIDEO)



Για μια παράσταση βγαλμένη από το παρελθόν έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στην κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή ερώτησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον αποκλεισμό από την ιατρική περίθαλψη εκατομμυρίων πολιτών.