Σελίδες

23 Οκτ 2013

Βίντεο της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου (VIDEO)



107 χρόνια πριν, ο Λένιν ακτινογραφεί τη φυσιογνωμία, τα χαρακτηριστικά και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ


 Συντακτική σημείωση: Οι μόνες αλλαγές πού έγιναν στο κείμενο του Λένιν, είναι:  όπου «Καντέτοι» αντικαταστάθηκαν με τις λέξεις «ΣΥΡΙΖΑ» και «οπορτουνιστές» και όπου «Σίποφ» με «Δασκαλόπουλοι και Σία».
«Ο Μαρξισμός όμως μας μαθαίνει να εξετάζουμε κάθε φαινόμενο στην εξέλιξή του και να μην ικανοποιούμαστε με το επιφανειακό του περίγραμμα, να μην πιστεύουμε τις όμορφες ταμπέλες, να ερευνούμε τις οικονομικές, τις ταξικές βάσεις των κομμάτων, να μελετάμε την αντικειμενική πολιτική κατάσταση που θα προδικάσει τη σημασία και την έκβαση της πολιτικής τους δράσης. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο έρευνας για το ΣΥΡΙΖΑ και θα δείτε την ορθότητα του ισχυρισμού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αλλά μια συμπτωματική κατάσταση. Δεν είναι πολιτική δύναμη, αλλά αφρός που γεννήθηκε από τη σύγκρουση αντιμαχόμενων δυνάμεων που λίγο πολύ η μια αντισταθμίζει την άλλη.

Εμ, έτσι είναι...

"Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης (...) Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο (...) Είμαστε μια χώρα που υποδέχεται περισσότερο από ένα εκατομμύριο αν μαστίζεται από την ανεργία; Πάνω από το 60% αυτών είναι νέοι. Πρέπει να αντισταθούμε σεθρώπους, κυρίως παράνομους μετανάστες. Μόνο το 10% αυτών έρχονται από εμπόλεμες ζώνες ή ζητούν με τις κανονικές διαδικασίες άσυλο. Τι κάνει κανείς με το υπόλοιπο 90% σε μια χώρα που αυτό. Να βρούμε μία λύση. Και δεν θέλω η λύση αυτή να είναι μόνο της Ελλάδας ή της Μάλτας ή της Ιταλίας, αλλά μία ευρωπαϊκή λύση." [Ακριβή αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθύ κατά τις χτεσινές συναντήσεις του με τους ομολόγους του της Μάλτας και της Ιταλίας.]

Βρε, καλώς τονε! Άντε, ρε συ Αντώνη, άντε και είχαμε κάμποσες μέρες ν' ακούσουμε χοντροπαπαριά από τα χειλάκια σου! Άξιζε η αναμονή, πάντως, γιατί τούτη την φορά η παπαριά σου πήρε διεθνείς διαστάσεις. Ευτυχώς, είσαι σε φόρμα βλέπω. Άντε μπράβο, γιατί κόντεψε να σου κλέψει την πρωτιά στις παπαριές ο Γιωρίκας, με κείνο το αμίμητο που είπε στον Ομπάμα για δημοψήφισμα.

Θ. Παφίλης: Η απειθαρχία είναι καθήκον (VIDEO)


Φυλάκιση έξι μηνών θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση σε όσους αμφισβητούν αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας».
Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 505 Έλληνες και τα χοντρά ψέματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.


Ένα ακόμη στοιχείο έρχεται να καταδείξει πόσο άγρια είναι η ληστεία και πόσο μεγάλη είναι η κοροϊδία που υφίστανται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» 505 είναι οι Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι  οι οποίοι κατέχουν σήμερα περιουσιακά στοιχεία 60 δισ. ευρώ!!!
Προσέξτε, όχι εκατομμυριούχοι (αυτοί είναι αρκετά πιο πολλοί).
Το στοιχείο το πήρε από την εταιρεία «Wealth» και την ελβετική τράπεζα «UBS». Ποιος μπορεί να πει ότι αυτοί δεν ξέρουν; 
Αυτός ο πλούτος που έχουν σωρεύσει είναι ο εντός της χώρας, και ο φανερός. Είναι δηλαδή το αποτέλεσμα «της κλοπής» της μόνο «υγιούς επιχειρηματικότητας» και ή οποία πρέπει να στηριχθεί ακόμα πιο πολύ συμφωνά και με τις θέσει και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!
Όμως το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι αυτοί οι 505, αύξησαν τα δισ. ευρώ κατά 20%(!) σε σχέση με το 2012!
Δεν είναι λοιπόν θρασύτατος ο εμπαιγμός της ΝΔ όταν λέει ότι η κρίση, τα μέτρα κλπ πλήττουν όλους τους Έλληνες;

Για τις «φωνές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ η «Αριστερή Πλατφόρμα» έκανε αισθητή την παρουσία της, έπειτα από ένα διάστημα «ησυχίας», διαφωνώντας με την απόφαση του κόμματος να ψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, με το σκεπτικό ότι η συμπερίληψη του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα «δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς».

Ταυτόχρονα ασκήθηκε κριτική από στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» για τη συχνή πυκνή επίκληση του «συνταγματικού τόξου» και της «δημοκρατικής ομαλότητας», αφού - όπως ειπώθηκε - έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συναθροίζεται και δε διαφοροποιείται από τις δυνάμεις του «αστικού μνημονιακού μπλοκ»...