Σελίδες

22 Οκτ 2013

Χρυσαυγίτισσες...


Της Κάλης Καρά
«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων».
«Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του υψίστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν’ αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος , το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον».
«Η Φυλή αποτελεί υπέρτατη Αξία του Κινήματός μας. Αυτή καθορίζει την έννοια της εθνικότητος. Πολιτισμός, ομογλωσσία, θρησκεία δεν είναι παρά δευτερεύοντα εποικοδομήματα, που βρίσκουν την πνευματική τους ολοκλήρωση μόνο μέσα στην κοινότητα των ομόαιμων ατόμων».

Περί υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής


To KKE έγκαιρα εδώ και πολλά χρόνια έχει προειδοποιήσει για τον επιζήμιο ρόλο των λεγόμενων ευρωκομμάτων, τα οποία δηλώνουν ρητά στο πρόγραμμα και τις αρχές λειτουργίας τους τον σεβασμό και την υποταγή τους στις «αρχές» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, της διακρατικής αυτής ένωσης του κεφαλαίου. Τέτοιο Κόμμα είναι και το «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» που προωθεί την υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκόπιμα λαθροχειρούν όσοι παρουσιάζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα ως υποψηφιότητα της GUE-NGL, της συνομόσπονδης ομάδας στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία συμμετέχει και το ΚΚΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που θέτει ο κανονισμός της Ευρωβουλής. Η GUE-NGL δεν αποτελεί πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας και για αυτό δεν δεσμεύει τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή, και ασφαλώς ούτε το ΚΚΕ, που δρα με ιδεολογικοπολιτική αυτοτέλεια.

Ψάχνονται πολύπλευρα...

Συνεχίζεται με ένταση η συζήτηση για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα για το 2014-2015 με όλα τα παλιά και νεότερα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την κόντρα ΔΝΤ - Ευρωζώνης με βασικό περιεχόμενο το δίλημμα «κούρεμα» ή νέα δανειακή σύμβαση που σημαίνει νέο μνημόνιο, για την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού. Αυτή η συζήτηση δένεται με την κυβερνητική ταχτική της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τη προπαγανδιστική γραμμή της κυβέρνησης ότι πρέπει να πούμε «όχι σε άλλα οριζόντια μέτρα», ότι επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα, ότι υπάρχει απόφαση του Γιούρογκρουπ από το Νοέμβρη του 2012 για βοήθεια χωρίς μνημόνιο και νέα μέτρα, ότι δίνεται έτσι η δυνατότητα να υπάρξει «έξοδος στις αγορές», δηλαδή να δανειστεί η Ελλάδα από τράπεζες και «να δοθούν χρήματα στην ανάπτυξη».

Ελ. Βαγενάς στον «Real Fm»: Η ΕΕ δίνει χρήμα με ουρά για πλύση εγκεφάλου (AUDIO)



Η αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» το περασμένο Σάββατο, για το πώς προωθείται η «θεωρία των άκρων» με χρηματοδότη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν το θέμα της τηλεφωνικής συνέντευξης του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον «Real Fm» και το δημοσιογράφο Β. Κουφόπουλο.