Σελίδες

21 Σεπ 2013

Έντονη αντίδραση από την οικογένεια του Π. Φύσσα για τη δημοσίευση φωτογραφίας του την ώρα που ξεψυχά


Την έντονη αντίδραση της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από το φασίστα της Χρυσής Αυγής προκάλεσε η δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα φωτογραφίας του 34χρονου την ώρα που ξεψυχά στο δρόμο.
Σε δήλωσή της, που κοινοποίησε στην Εισαγγελία και απέστειλε στην ΕΣΗΕΑ, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναφέρει:
«Κατ' ασφαλείς πληροφορίες μας, στο φύλλο της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πρόκειται να δημοσιευτούν φωτογραφίες του δολοφονημένου παιδιού μας που ελήφθησαν από άγνωστο φωτογράφο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ τις ομιλίες των Δ. Κουτσούμπα και Θ. Χιώνη στο 39ο Φεστιβάλ


ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ σε απευθείας μετάδοση από το πάρκο «Τρίτση» την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα,στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», καθώς και το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ,Θοδωρή Χιώνη.

Παγίδες στο λαϊκό κίνημα


Πολύ «αχό» σηκώνουν αυτές τις μέρες, μετά τη δολοφονία του νέου στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ που προωθούν τα συμφέροντά τους, για «χάος στο οποίο οδεύει η χώρα» και από κοντά ότι «επηρεάζεται το διεθνές της κύρος». Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του την Πέμπτη κινδυνολόγησε για άλλη μια φορά ότι «θα πάνε χαμένες οι θυσίες που κάνει ο λαός». Είπε επί λέξει: «Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση. Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. 

και την πίτα τους ολόκληρη, και τον ρατσιστικό, τρομοκρατικό σκύλο τους χορτάτο


Είναι δοσμένο πλέον ότι οι νέου είδους επιθέσεις της ΧΑ απέβλεπαν στην πτώση των πρώτων νεκρών από τον πολιτικό χώρο. 
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το σχέδιο τους ήταν να θρηνήσουμε θύματα.

Η ανθρωποκτονία οπωσδήποτε κάποιου ή κάποιων ήταν προγραμματισμένη απο ευρύτερους κύκλους και είχε άμεση πολιτική σκοπιμότητα. 
Ο βαθμός της τρομοκρατικής έντασης που χρειάζεται η άρχουσα τάξη, σε τούτη την φάση απαίτησε νεκρό ή νεκρούς.  
Η ηθική αυτουργία της κραυγάζει!

Είναι ξεκάθαρο ότι τον ρόλο του εκτελεστή αυτού του πλάνου θα έπαιζε η ΧΑ, η οποία έχει ήδη οργανωθεί σε «τάγματα εφόδου». 
Οι «επιχειρήσεις» ξεκίνησαν στο Πέραμα. Δεν κατάφεραν να σκοτώσουν κάποιον εκεί, και το ξαναδοκίμασαν στο Κερατσίνι, με τραγικό θύμα τον Παύλο Φύσσα.

Όλη η ιστορία της δράσης της Χ.Α. (μέχρι προχθές;) δείχνει ότι μπορεί να δρα ανενόχλητη, ότι τα ρεμάλια της μπορούν να εγκληματούν «κατά συρροήν», χωρίς να ενοχλούνται απο την αστυνομία που δουλεύει σε συνεργία μαζί τους. 

«Ο φασισμός είναι καπιταλισμός»


«Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.
Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;
Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αίτια τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. 

Ν.Μπογιόπουλος - Συνέντευξη στον Σ.Κοτρώτσο ~ Real FM (20/9/2013)



Τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η Χρυσή Αυγή ,με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την προσπάθεια διαστρέβλωσης/παραποίησης των γεγονότων που ακολούθησαν, απο συγκεκριμένα ΜΜΕ καθώς και την "θεωρία των δύο άκρων" σχολίασε ο Νίκος Μπογιόπουλος σε συνέντευξη του στον Σεραφείμ Κοτρώτσο του Real FM