Σελίδες

17 Σεπ 2013

Να γιατί χτυπάνε εργάτες!


Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε χτες την μεταφορά της έδρας της «Βιοχάλκο» στο Βέλγιο. Η εξέλιξη αυτή, που δε συμβαίνει πρώτη φορά (π.χ. ΦΑΓΕ, Coca-Cola), είναι προϊόν της ακόρεστης δίψας των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη.
Ας δούμε, πως σχολιάζουν οι δήθεν «αντισυστημικοί» φασίστες της «Χρυσής Αυγής», αυτή την εξέλιξη στην ιστοσελίδα τους:«Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος, είναι παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση και η Τρόικα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα».
Τι λέει εδώ η «Χρυσή Αυγή»; 

Η ελπίδα των λαών βρίσκεται στη διάλυση της ΕΕ


Οι λαοί πρέπει να απορρίψουν το τραγικό παρόν και το εφιαλτικό μέλλον που τους επιφυλάσσει η ένωση των μονοπωλίων, τονίζει σε δήλωσή της η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Μπαρόζο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την «Κατάσταση της Ένωσης». 
Η ελπίδα των λαών βρίσκεται στην διάλυση της ΕΕ, στην αποδέσμευση από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας, στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, για να περάσει η εξουσία από τα μονοπώλια στα χέρια της εργατικής τάξης σημειώνει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Ολόκληρη η δήλωση:

Στην ένταση των αγώνων η διέξοδος


Να λοιπόν που οι εργατικές κινητοποιήσεις δεν είναι μόνο «ανεπίτρεπτες», αλλά, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν αστοί αρθρογράφοι, αποτελούν και «έγκλημα»! Μάλιστα, συνδέουν τις κινητοποιήσεις με τη στιγμή που γίνονται, ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την ώρα που, όπως λένε, «η χώρα παλεύει για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα» (!) καθιστώντας τους εργαζόμενους υπεύθυνους για την πορεία της χώρας.
Πράγματι, οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την πορεία της χώρας, αλλά όχι όπως το εννοούν οι θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής. Η έκκλησή τους ισοδυναμεί με παράδοση των εργαζομένων και αποδοχή άνευ όρων του μονόδρομου των αντεργατικών μέτρων. Η νουθεσία τους να αποδεχτούν τα λαϊκά στρώματα την αντιλαϊκή λαίλαπα ως τη «σωτηρία τους» μόνο πρωτότυπη δεν είναι. Από το 2010 οι μεγαλοϊδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης ψάλλουν το ίδιο τροπάρι. Μονόδρομος τα μέτρα, μονόδρομος οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, μονόδρομος η Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινά τα συμφέροντα των εκατομμυρίων που πληρώνουν την καπιταλιστική κρίση και αυτών των λίγων που - πατώντας πάνω της - λεηλατούν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, ετοιμάζουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη των κερδών τους.

Κάνει πως δεν κατάλαβε η «Αυγή»

Ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θ. Καρτερός χαζός δεν είναι, σίγουρα κατάλαβε πολύ καλά τι είπε και τι δεν είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ όταν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε να σχολιάσει «τη θεωρία των δύο άκρων όπως την παρουσιάζουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι όταν μιλούν για τα δύο άκρα αναφέρονται συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή και στο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι στο ΚΚΕ».

Η απάντησή του άλλωστε ήταν απολύτως κατανοητή: «Εγώ αναφέρομαι γενικά στη θεωρία των δύο άκρων, για όποιους κι αν αναφέρεται. Είναι ανιστόρητη. Δεν είναι σωστή. Δεν πρέπει να μπει ούτε στα σχολεία, ούτε στην κοινωνία, αυτή η θεωρία της ταύτισης του φασισμού, των ναζιστικών μορφωμάτων όπως είναι η Χρυσή Αυγή με άλλα πολιτικά κόμματα, πολύ περισσότερο ξαναλέω με το ΚΚΕ ή με τον κομμουνισμό».

Ετσι ζεσταίνεται το αυγό του φιδιού στον κόρφο του αστικού συστήματος.


Τη Χρυσή Αυγή την «ταΐζει» το σύστημα και τη χρησιμοποιεί σαν μπαμπούλα και βούρδουλα ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. 
Ο τρόπος που την αβαντάρουν, δεν είναι πάντα ορατός. 
Για παράδειγμα, ακόμα και η υπερπροβολή της από τα αστικά ΜΜΕ (τσαμπουκάδες, φιλανθρωπίες, φασαρίες μέσα στη Βουλή), έστω κι αν σερβίρεται σαν «αρνητική προβολή», ενισχύει την εικόνα της Χρυσής Αυγής. 
Αλλα ΜΜΕ αποδέχονται τη Χρυσή Αυγή σαν «αντισυστημική» τάχα δύναμη, άλλα την κριτικάρουν από τη σκοπιά της κοινοβουλευτικής νομιμότητας, άλλοι την αθωώνουν έμμεσα, αναπαράγοντας τη «θεωρία των δυο άκρων». 

Οι «Τσιρονίκοι» της Χρυσής Αυγής

Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 39, Οκτώβρης 1988) αφιερώνει
το εξώφυλλό της στον «πατριώτη» Τσολάκογλου.
Ο κατοχικός «πρωθυπουργός» των ναζί εξυμνείται από
τη «Χρυσή Αυγή» σαν ο «Στρατηγός (που)
προσπάθησε για μια Εντιμη Ειρήνη»...
Ο Εκτωρ Τσιρονίκος (1881 - 1964) ήταν κεφαλαιοκράτης. Είχε επιχειρήσεις εφοπλιστικές, κατασκευαστικές, επενδυτικές.

Ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν δοσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής.

Ο Τσιρονίκος επί Κατοχής διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Επισιτισμού στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου. Στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εθνικής Προνοίας και αντιπρόεδρος στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη.

Επαναλαμβάνουμε:

Ο Τσιρονίκος ήταν ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» των γερμανοτσολιάδων του Ράλλη, της «κυβέρνησης» δηλαδή που ίδρυσε τα «Τάγματα Ασφαλείας». Τα «Τάγματα Ασφαλείας» ήταν αυτά που χτυπούσαν το ΕΑΜ και ήταν η εμπροσθοφυλακή των Γερμανών όταν οι ναζί δολοφονούσαν τους 120 πατριώτες στα Γιαννιτσά το Σεπτέμβρη του '44. Τα «Τάγματα Ασφαλείας» ήταν η οπισθοφυλακή των Γερμανών όταν ο ΕΛΑΣ απελευθέρωνε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία από τους χιτλερικούς.