Σελίδες

14 Σεπ 2013

"Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαβούρα του ντουνιά"



"Του Αδόλφου τα εγγόνια" 

Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαβούρα του ντουνιά,
κάνουνε πως δε θυμούνται του παππού τους τον νταλκά.
Του '45 Απρίλης κι ο Αδόλφος με λυγμό:
«Ρε τι μου 'κανε ο Στάλιν με τον Κόκκινο Στρατό,
το σφυρί έχω στο κεφάλι, το δρεπάνι στο λαιμό».

Σ. Πουλικόγιαννης: Η Χρυσή Αυγή χτυπάει αυτούς που αντιστέκονται στα αντεργατικά μέτρα (VIDEO)




Για την ύπουλη και δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν από τους χρυσαυγίτες στο Πέραμα στελέχη του ΚΚΕ, μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και ένα από τα θύματα της επίθεσης.

Το «κοινωνικό συμβόλαιο» του ΣΥΡΙΖΑ

Με συνθήματα από το παρελθόν του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την προσπάθεια να χειραγωγήσει το λαό, προκειμένου να αναδειχτεί κυβέρνηση και να διαχειριστεί αυτός, με άλλο μείγμα όπως λέει, τις υποθέσεις του κεφαλαίου. 
Στη χτεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να υπογράψει μαζί του ένα «νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο», σαν εκείνα που προπαγάνδιζε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 για να εκμαυλίσει λαϊκές συνειδήσεις
Τι θα περιλαμβάνει αυτό το «συμβόλαιο»; Είπε ο Αλ. Τσίπρας:
  • «Πρώτον, να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά και αποφασιστικά το τεράστιο και επαχθές χρέος που φράζει κάθε πόρο και καταδικάζει σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία. Να διεκδικήσουμε όχι μόνο το κούρεμά του με ευνοϊκούς όρους, αλλά και περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953 (...) Να αξιοποιήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο (...) Εμείς θέλουμε έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις». Από τις έως τώρα εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει ακόμα και η δημαγωγική αναφορά στην ακύρωση των μνημονίων και την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων! 

Αποστομωτική λαϊκή απάντηση στη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ - VIDEO - AUDIO)

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. Πλήθος εργαζομένων, ανέργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος. Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕκαι Γραμματέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.




Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία