Σελίδες

6 Σεπ 2013

Χαιρετισμός του ΚΚΕ στη συγκέντρωση των Ομοσπονδιών Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας


Συγκέντρωση των Ομοσπονδιών του προσωπικού της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού έγινε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο και ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας τουΚΚΕ, σημείωσε: 
«Χαιρετίζουμε εκ μέρους του ΚΚΕ, την αγωνιστική σας κινητοποίηση και δηλώνουμε σταθερά αλληλέγγυοι στα δίκαια αίτημα και διεκδικήσεις σας. Η σημερινή σας κινητοποίηση έχει πραγματικά ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται παραμονή των μεγάλων συλλαλητηρίων εν όψει της ΔΕΘ και δείχνει την ανάγκη συντονισμένων μαζικών αγώνων μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα οργανώσουν τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Mε αφορμή τη φωτογραφία του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Έργκους Κάτσε με τον UCK


Πολύ φασαρία γίνεται για την παραπάνω φωτογραφία. 
Στους σχολιασμούς που υπάρχουν, το βασικό ερώτημα είναι ποιος είναι ο ουτσεκά!

Πριν 3 χρόνια υπήρχε η έκθεση Ντικ Μάρτι. Με αφορμή αυτή και για περισσότερη ανασκόπηση διαβάστε παρακάτω..

Οργάνωση και αντεπίθεση το σύνθημα του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα (VIDEO)




Το σχέδιο και το πλαίσιο δράσης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα παρουσιάσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία του το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία κείμενα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για την ανασύνταξη του κινήματος, την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τις εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τα οποία επιδιώκουν να συζητηθούν πλατιά στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα.

Εγκλωβίζουν λαϊκές συνειδήσεις

Μπόλικος κουρνιαχτός ξεσηκώνεται το τελευταίο διάστημα γύρω από το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Στόχος η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου με το λαό στη γωνία και τσακισμένο από τα αλλεπάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Στο ίδιο γήπεδο και για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου διαγκωνίζονται μνημονιακές όσο και λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες επίσης αφήνουν στο απυρόβλητο την εξουσία των μονοπωλίων. 
Το ζήτημα αξιοποιείται από διάφορες πλευρές, εγκλωβίζοντας σε ψευδή διλήμματα τις λαϊκές συνειδήσεις, αφοπλίζοντας το λαϊκό παράγοντα. Η συγκυβέρνηση, από την πλευρά της, εστιάζει την πολιτική και την προπαγάνδα της στην ύπαρξη «πρωτογενών πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό. Σμπαραλιάζει μισθούς και συντάξεις, κονδύλια που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες (Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κ.ά.), επιβάλλει αλλεπάλληλα χαράτσια και φόρους στα λαϊκά στρώματα. Δεν «είναι η κατάλληλη ώρα» για τη μείωση των φόρων, διατείνεται ο υπουργός Οικονομικών. 
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη συγκυβέρνηση για ανικανότητα ότι δεν μπορεί να «διαπραγματευθεί» με την τρόικα, «ούτε καν για το πετρέλαιο θέρμανσης» παρά μόνο στο βαθμό που καταφέρουν να εμφανίσουν πρωτογενές πλεόνασμα, προβάλλοντας ως λύση το «κούρεμα» του χρέους.