Σελίδες

3 Σεπ 2013

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Γαλλικό ΚΚ μοιράζουν φωτοστέφανα …

Η δημοκρατική... αντιπολίτευση
της Ρ. Δούρου...

Η παλιότερη αλήστου μνήμης έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος της Ρ Δούρου, τότε υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα υπεύθυνης Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως …αξεπέραστη μέχρι σήμερα :
«ΤΩΡΑ η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς, στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ που ο επικεφαλής του Α.Τσίπρας είναι και αντιπρόεδρος του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" (ΚΕΑ) συνεχίζει αυτές τις μέρες να ρίχνει γενικές αντιπολεμικές κορώνες την ίδια στιγμή όμως συγκαλύπτοντας το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, τους καλεί να παίξουν τον ρόλο περιστεριού της ειρήνης. 

ΠΑΜΕ: Να γίνουν τα συνδικάτα στρατηγεία του αγώνα


Η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η αποτροπή των νέων μέτρων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης των ταξικών δυνάμεων το αμέσως επόμενο διάστημα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και πρόεδροι Ομοσπονδιών της δύναμης του Μετώπου.
Στο κέντρο της προσοχής της Εκτελεστικής Γραμματείας τέθηκαν η ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος, ο στόχος για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και όλα εκείνα τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες ώστε «το κάθε συνδικάτο να γίνει το στρατηγείο του αγώνα, αλλά και της κάθε παρέμβασης που αποφασίζει, η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο κάθε δραστηριότητας». Και επίσης, πως αυτή η δραστηριότητα θα φτάνει σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, πως θα μπαίνουν στη δράση και στην ταξική πάλη νέοι εργαζόμενοι και νέες δυνάμεις.

Περί ιμπεριαλιστικής «νομιμότητας»

Την ώρα που οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους για την εξαπόλυση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία, αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις που υιοθετούν τα προσχήματα που προβάλλονται, σηκώνουν το ζήτημα της «νομιμοποίησης της στρατιωτικής επίθεσης από τον ΟΗΕ». Από αυτή τη συζήτηση επιχειρείται να φύγει από την προσοχή το κύριο, δηλαδή η αιτία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία που έτσι και αλλιώς εξελίσσεται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια.

Το ότι η Βρετανική Βουλή έχει επιφυλάξεις ή ότι ο Ομπάμα ζητάει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου, είναι εξελίξεις που δεν αλλάζουν την ουσία. Οι ιμπεριαλιστές κάνουν τις επεμβάσεις - και αυτό ισχύει σε όλο τον 20ό αιώνα και στις πιο πρόσφατες επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, στο στήσιμο της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης» στη Βόρεια Αφρική - για να εξασφαλίσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, να μοιράσουν σφαίρες επιρροής, να εξασφαλίσουν για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων πρόσβαση στις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους - αγωγούς μεταφοράς της ενέργειας. Ιδιαίτερα σήμερα είναι μια διέξοδος σε αναξιοποίητα συσσωρευμένα κεφάλαια.

«Φάτε... ληγμένα»!


Πριν από τέσσερα χρόνια, άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε κάθε πόλη, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, τα ενεχυροδανειστήρια.
Η «σωτηρία του Εθνους» απέκτησε όλη αυτήν την περίοδο το έμβλημα που αξίζει στους εμπνευστές της: Τους... σαράφηδες!
Η Ελλάδα έζησε και ζει με έμβλημα το σύγχρονο μαυραγοριτισμό. Πορεύτηκε και πορεύεται με πυξίδα την τυμβωρυχία που συντελείται ακόμα και στο υπέδαφος του πόνου, της δυστυχίας και της ανασφάλειας. Οι «σωτήρες» οδήγησαν πλατιά στρώματα του λαού να πασχίζουν να ζήσουν βάζοντας για ενέχυρο από τις χρυσές βέρες τους μέχρι... τα χρυσά τους δόντια.
*
Από χτες το «success story» της κυβέρνησης πήρε τη νέα σκυτάλη σε αυτήν την αέναη για τον ελληνικό λαό ανάβαση στο Γολγοθά του κοινωνικού μαρτυρίου: Τα «ληγμένα τρόφιμα»! Τέθηκε, δηλαδή, σε εφαρμογή η προ μηνών εκδοθείσα κυβερνητική διάταξη, η οποία αναφέρει τα εξής: