Σελίδες

31 Αυγ 2013

Ο θαυμαστός βομβαρδιστής!

Ο Ομπάμα θα κάνει λέει… «δημοκρατικό» βομβαρδισμό της Συρίας μετά από απόφαση του Κογκρέσου! 
Κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει ή ζητάει συλλογική ενοχή του Κογκρέσο;
Ό μόνος λόγος που ανέβαλε πάντως τον βομβαρδισμό δεν είναι τα θύματα που θα προκαλέσει. 
Αυτά τα έχει ήδη θάψει! 
Ο ιμπεριαλισμός ποτέ δεν υπολόγισε το «κρέας για τα κανόνια» είτε δικά του είτε των άλλων λαών προκειμένου να πετύχει την αρπαγή του πλούτου των άλλων.
Οι σφουγγοκωλάριοι αναλυτές των καναλιών «ανακάλυψαν»… μεγάλη αποφασιστικότητα στον Ομπάμα και, στην υπόθεση λένε, η σοφή κίνησή του,

Διαβάστε στον Κυριακάτικο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"


Διαβάστε στον Κυριακάτικο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" της 1ης Σεπτέμβρη 2013: 
- ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
- 70 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουν την επέμβαση στη Συρία
- ΠΑΜΕ: Συναγερμός για την οργάνωση της πάλης με πρώτο σταθμό τη ΔΕΘ
- 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Μια νεανική πολιτεία πλούσια σε δραστηριότητα 
- Αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο: Βαθιά ταξική και αντιδραστική επίθεση στο σχολείο
- ΠΑΣΕΒΕ: Στη δράση για την απεργία τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη
- Προωθούν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα - η κυβέρνηση εκβιάζει απροκάλυπτα πριν την επίθεση
- Για τη νόμιμη διάθεση ληγμένων τροφίμων
- Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής - ΟΓΕ - ΑΣΓΜΕ: Αγωνιστική δράση για τους παιδικούς σταθμούς 

ΣΥΡΙΖΑ: Και με τους ιμπεριαλιστές και κατά του πολέμου!


Με αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης και την προετοιμασία για τις τοπικές εκλογές, συνεδριάζει το Σάββατο και την Κυριακή η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Ανοίγοντας το Σάββατο τις εργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:   
  • «Σε όλες τις κυρίαρχες χώρες, το κοινοβούλιο ή ακόμα και ο λαός έχουν τον τελευταίο λόγο για κρίσιμες αποφάσεις (...) Η χώρα μας όμως στερείται κυριαρχίας. (Ο λαός) δεν θέλει την Ελλάδα πρόθυμο σύμμαχο σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, πόσο δε μάλλον σε επιχειρήσεις που στερούνται διεθνούς νομιμοποίησης, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Ο λαός μας θέλει την Ελλάδα πρωταγωνιστή της Ειρήνης στην ευαίσθητη περιοχή μας, και σταθερό εκφραστή του Διεθνούς Δικαίου (...) Αντί να παίζει (η κυβέρνηση) το θλιβερό ρόλο του πρόθυμου και υπάκουου μαθητή προς πάσα κατεύθυνση, καλό θα ήταν να αφουγκραστεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την κυβέρνηση σαν να σέρνεται από τους ιμπεριαλιστές

Οι πλασιέδες της Χρυσής Αυγής και ... το τιμολόγιό τους


«Κυνικός είναι αυτός που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός», αναφέρει ένα γνωστό απόφθεγμα που θυμηθήκαμε προχτες ακούγοντας τη συνέντευξη του χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη στον ΣΚΑΪ.
Είπε λοιπόν ο Κασιδιάρης: «Το ελληνικό κράτος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρέχει διευκολύνσεις για οποιοδήποτε στρατιωτικό χτύπημα του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών»...
Δε χρειάστηκαν μέρες, ούτε καν ώρες... μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην ίδια συνέντευξη για να ομολογήσει ότι το «σε καμιά περίπτωση» της Χρυσής Αυγής πάει κυριολεκτικά περίπατο αν υπάρξουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα στο παζάρι ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει.
Χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Συρία: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο με τους «αντικαθεστωτικούς» να χρησιμοποιούν χημικά όπλα (VIDEO)



Νέο αποκαλυπτικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Σ’ αυτό φαίνονται «αντικαθεστωτικοί», του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, να ετοιμάζουν γόμωση χημικών όπλων και να την τοποθετούν σε κανόνι και τέλος να προχωρούν στην εκτόξευσή τους.

Ομπάμιες και δυο αυγά Τουρκίας

Η «Ελευθεροτυπία» δεν μπορούσε
να κρύψει την
 ικανοποίησή της για
την «ιστορική επιλογή»...

Μα φυσικά και «έμειναν όλα ίδια»...

Το Νοέμβρη του 2008 γράφαμε στο «Ρ», με αφορμή την πρώτη εκλογή του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, ότι το μεγάλο κεφάλαιο των ΗΠΑ είχε επενδύσει έναν πακτωλό χρημάτων στο χρώμα της φτώχειας. Οτι είχε ποντάρει στο «μαύρο» και ότι τούτο ήταν μια κίνηση υπαγορευμένη από τα πλέον στοιχειώδη αντανακλαστικά της αυτοσυντήρησης σε μια στιγμή απολύτως οριακή για τη διατήρηση του ισοζυγίου μεταξύ της αμερικανικής εικόνας και της αμερικανικής πράξης.

Από τη μια (λέγαμε τότε) βρισκόταν η εικόνα του θρυμματισμένου και ακατάλληλου προς εξαγωγή προϊόντος, που ακούει στο κλισέ περί «αμερικανικού ονείρου». Είναι το «αμερικάνικο όνειρο» τη λήξη του οποίου ο Ομπάμα την ανακοίνωσε και επισήμως πριν από μερικές βδομάδες. Από την άλλη, (έγραφε τότε ο «Ρ») βρίσκεται και θα βρίσκεται η πράξη του μόνου εξαγώγιμου προϊόντος που πραγματικά διαθέτουν οι ΗΠΑ:

Οι βόμβες.

Βόμβες σαν αυτές που ετοιμάζονται να ριχτούν εναντίον της Συρίας.

Για ποια πατρίδα νοιάζονται;


του Γιώργου Σαρρή
Ε.Βενιζέλος: «Εμείς θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η χρήση χημικών όπλων, η οποία είναι ειδεχθές έγκλημα, προσβάλλει κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει η αντίδραση να είναι καθαρή και απόλυτη».

Δ. Κούρκουλας (υφυπουργός Εξωτερικών) σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση: «...θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτή την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή».

Τέτοιες δηλώσεις μπορεί να βρει κανείς αρκετές αυτές τις μέρες από εκπρόσωπους της κυβέρνησης και άλλους αναλυτές και υπάλληλους της εξουσίας.
Είναι οι ίδιοι που δήθεν νοιάζονται και κλαψουρίζουν γενναία «για την πατρίδα», «για τα παιδιά μας», για «τον τουρισμό μας», «για την οικονομία μας», το πρωτογενές πλεόνασμα και όλα αυτά που φυσικά μπαίνουν σε κίνδυνο από τις διεκδικήσεις των ανθρώπων που υποφέρουν και δεν έχουν άλλο δρόμο από τους αγώνες, αλλά όχι από τον πόλεμο που φαίνεται πως έχει αποφασιστεί στην αυλή μας.